بسیاری از دستاندرکاران عرصه کشاورزی، فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی هستند
به گزارش خبرنگار آنا، دکتر محمّدرضا سعیدیاصل که در نخستین همایش توسعه روستایی و چالشهای کشاورزی سخن میگفت ضمن تبریک فرارسیدن سال تحصیلی جدید، از همکاری و مساعدت فرمانداری شهرستان، معاونان پژوهشی دانشگاههای مشارکتکننده، ادارهی جهاد کشاورزی و ادارهی میراث فرهنگی سبزوار در برگزاری این همایش قدردانی کرد.
وی با توجه به تغییرات اقلیمی کشور در سالهای اخیر و کاهش ذخایر آب و تشدید خشکسالی، از بحران آب بهعنوان یک تهدید جدی یاد کرد و گفت: متأسفانه اکنون از 37 میلیون هکتار اراضی مستعد کشاوزری کشور، تنها در 9 میلیون هکتار آن کشت و برداشت محصول صورت میگیرد.
رئیس واحد سبزوار با برشمردن اهداف برگزاری همایش توسعهی روستایی و چالشهای بخش کشاورزی گفت: سعی کردیم در این همایش یک روزه توانمندیهای شهرستان در زمینهی کشاورزی را مورد نقد و بررسی قرار داده و با استفاده از دانش بومی، جدیدترین راهکارهای مبارزه با خشکسالی را مورد ارزیابی قرار دهیم.
سعیدیاصل با بیان اینکه سبزوار بیش از 34 نوع محصول زراعی و 30 نوع محصول باغی دارد گفت: با توجه به پتانسیل خوب شهرستان در بخش کشاورزی و اینکه حدود 23 درصد جمعیت شاغل کشور در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند، توجه ویژه به این حوزه ضروری به نظر میرسد.
وی با بیان اینکه سبزوار، شهری دانشگاهی با ظرفیتها و پتانسیلهای بالای علمی است گفت: در حال حاضر بیش از 35 هزار دانشجو در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی شهرستان مشغول به تحصیل و پژوهش هستند.
رئیس واحد سبزوار با اشاره به گوشهای از فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار گفت: این دانشگاه بهعنوان قدیمیترین دانشگاه تأسیسشده در شهرستان با خروجی 30 هزار دانشآموختهی دانشگاهی، با بیش از 170 رشتهی تحصیلی در مقاطع دکتری، کارشناسیارشد، کارشناسی و کاردانی، پویا و مشغول به فعالیت است.
سعیدیاصل با ابراز خرسندی از به ثمر نشستن تلاشهای مسؤولان دانشگاه، شهرستان و منطقه در اخذ رشتههای مفید و کاربردی در بخش تحصیلات تکمیلی گفت: با فراهمشدن زیرساختهای لازم و کسب مجوز تأسیس از وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری، تعداد رشتههای مقطع دکتری واحد سبزوار به 10 و رشتههای کارشناسیارشد به بیش از 60 رشته رسید.
وی با توجه به پیگیری مسؤولان دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در فراهم کردن مقدمات لازم برای اخذ رشتههای جدید تحصیلات تکمیلی گفت: با عنایت به استقبال مدیران و متقاضیان تحصیل در رشتههای کشاورزی، امیدواریم در آیندهای نهچندان دور، مجوز جذب دانشجو در مقطع دکتری رشتههای زراعت و بیوتکنولوژی کشاورزی را نیز دریافت کنیم.
رئیس واحد سبزوار با بیان اینکه بیش از 65 هزار مترمربع فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار در خدمت جامعهی علمی کشور است، گفت: تاکنون بیش از 40 اختراع توسط دانشجویان و اساتید این دانشگاه به ثبت رسیده و بیش از 80 مقاله ی isi و 160 مقالهی علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی و بیش از 400 مقاله در همایشهای داخلی و خارجی توسط واحد سبزوار ارائه شده است.
سعیدیاصل با توجه به کاهش وابستگی دانشگاه به شهریهی دانشجویی از 100 به 80 درصد در سالهای اخیر اعلام کرد: قصد داریم با بررسی منابع درآمدی جدید و راهاندازی شرکتهای اقتصادی دانشبنیان و مراکز رشد و فنّاور، قدمهای مثبتی در جهت کاهش وابستگی دانشگاه به شهریه برداریم.
نخستین همایش توسعهی روستایی و چالشهای بخش کشاورزی به همّت دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار و مشارکت فرمانداری شهرستان، ادارهی جهاد کشاورزی، دانشگاه حکیم سبزواری، ادارهی گردشگری و میراث فرهنگی و شرکت کشت و صنعت جوین در سالن همایشهای دانشکدهی علوم انسانی مجتمع دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار برگزار شد.
انتهای پیام/