نامزدهای دموکرات انتخابات ریاستجمهوری آمریکا درباره ایران و پوتین چه گفتند؟
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، نخستین برنامه تلویزیونی مناظره نامزدهای حزب دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۱۶ در لاس وگاس برگزار شد. بر اساس گزارشها «هیلاری کلینتون» در آخرین نظرسنجیها نسبت به رقبای هم حزبی خود در صدر قرار دارد و پس از وی «برنی سندرز» سوسیالیست قرار گرفته است.
این موضوع در حالی است که «جو بایدن» هنوز نامزدی خود و عزمش برای شرکت در رقابتهای نتخاباتی را اعلام نکرده و احتمال آن وجود دارد که ورود او سبب شود تا اکثر حامیان «باراک اوباما» رئیسجمهوری فعلی آمریکا از او حمایت کنند. گفته شده که بایدن از خانه، این مناظره را از طریق تلویزیون تماشا کرده است.
در این مناظره پنج نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ریاستجمهوری یعنی «هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، «برنی سندرز» سیاستمدار معروف سوسیالیست، «مارتین اومالی» فرماندار سابق ایالت مریلند، «لینکلن شافی» فرماندار روآیلند و «جیم وب» سناتور ایالت ویرجینیا حضور داشتند.
به گزارش یورو نیوز، در بخش آغازین مناظره از نامزدهای دموکرات درباره دشمنان آمریکا سوال پرسیده شد. در این میان هیلاری کلینتون مدعی شد: «شرکتهای بیمه درمانی، شرکتهای داروسازی، ایرانیها و جمهوریخواهان دشمنان آمریکا هستند».
در بخش دیگری از این مناظره در پاسخ به این پرسش که بزرگترین تهدید امنیتملی برای آمریکا چیست؟ اومالی مدعی شد که برنامه هستهای ایران و تغییرات اقلیمی بزرگترین تهدید برای آمریکا هستند.
هیلاری کلینتون سلاحهای هستهای را بزرگترین تهدید دانست و برنی سندرز تغییرات اقلیمی را تهدید بزرگ برای امنیتملی آمریکا قلمداد کرد. جیم وب نیز باور داشت که در طولانی مدت چین، از نظر استراتژیک امنیت سایبری و از نظر عملیاتی روابط با کشورهای خاورمیانه بزرگترین تهدیدات برای آمریکا هستند.
در بخش دیگری از مناظره جیم وب یکی از نامزدهای حزب دموکرات مدعی شد که این توافق با ایران بود که پای روسیه را به داخل خاک سوریه کشاند. سناتور پیشین ایالت ویرجینیا هم چنین ادعا کرد که توافق با ایران برهم زننده توازن منطقهای است.
او در این باره گفت: «من باور دارم که ما پیامی را به منطقهای فرستادیم و آن اینکه نقش بیشتر ایران را در منطقه برسمیت شناختهایم. این موضوع برای توازن قوای منطقهای به خصوص برای بزرگترین متحدان ما یعنی اسرائیل و همین طور برای سنیها بسیار حائز اهمیت است».
او در بخش دیگری از اظهارت خود مدعی شد که توافق سبب میشود تا ایران بیش از گذشته به سمت ساخت سلاح هستهای پیش برود.
او هم چنین از عملکرد دولت چین به شدت انتقاد کرد و دولت آن کشور را «اقتدارگرا» خواند و معتقد بود که اکثر حملات سایبری توسط آن دولت سازماندهی میشود.
سندرز نیز در بخش دیگری از مناظره اظهار کرد که پوتین به دلیل اقدامات اخیر خود در نهایت پشیمان خواهد شد. او در این باره گفت: «پس از افول اقتصاد روسیه پوتین از آنچه در قبال اوکراین انجام داده پشیمان میشود».
هیلاری کلینتون نیز در بخش دیگری از مناظره درباره لیبی پاسخ داد. او از تصمیم اوباما برای شرکت آمریکا در ائتلاف نظامی در حمله علیه لیبی حمایت کرد و در این باره گفت: «مگر اینکه باور داشته باشید که آمریکا نباید به هیچ کشوری دیپلمات بفرستد این موضوع خود خطرناک است. همیشه خطرات در کمین دیپلماتها هستند».
کلینتون در بخش دیگری از مناظره اظهار کرد که پوتین یک معضل اساسی برای آمریکا است. او در این باره گفت: آمریکا باید برای پوتین مشخص سازد که اقدامات نظامی روسیه در سوریه که منجر به بیثباتسازی آن کشور میشوند را نمیپذیرد.
او اظهار کرد که اگر رئیسجمهوری آمریکا شود کاری میکند که ایالت متحده نقش بینالمللی بیشتری را ایفا کند.
سندرز اما اظهار کرد که وضعیت سوریه بحرانی پیچیده است. او اشاره کرد که از هیچ کاری برای جلوگیری از به باتلاق افتادن آمریکا در سوریه خودداری نخواهد کرد. او در این باره گفت: گباور دارم که اعراب خود باید یک ائتلاف تشکیل دهند. راه حل سوریه پیاده کردن نیروی نظامی در آن کشور نیست.
از دیگر حاشیههای این مناظره زمان صحبت هر یک از نامزدها بود. در شبکه خبری پی بی اس آمریکا با انتشار زمان دقیق صحبت های نامزدهای دموکرات اشاره کرده که هیلاری کلاینتون با 31 دقیقه و 31 ثانیه بیشترین زمان را برای اظهار مواضعش به خود اختصاص داده است.
پس از او برنی سندرز با 27 و 40 دقیقه، مارتین اومالی با 16 دقیقه و 51 ثانیه، جیم وب با 15 دقیقه و 25 ثانیه و لینکلن شافی با 8 دقیقه و 51 ثانیه به ترتیب کل زمان مناظره را به خود اختصاص داده اند.
انتهای پیام/