دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 مهر 1398 - 03:00
یادداشت/ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد؛

پیامدهای ذبح اخلاق در ورزش/ آینده وزنه‌برداری در هاله‌ای از ابهام

ذبح شدن اصول اخلاقی و حرفه‌ای در ورزش علاوه بر تاثیر منفی در نتایج فنی، باعث دوری خانواده‌ها از این رشته جذاب خواهد شد.
کد خبر : 431001
کیانوش رستمی 547.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، ذبح شدن اصول اخلاقی و حرفه‌ای در وزنه‌برداری که روزگاری قهرمانان آن نماد پهلوانی و احترام بودند. علاوه بر تاثیر منفی در نتایج فنی، کسب مدال  و عناوین قهرمانی، باعث دوری خانواده‌ها از این رشته جذاب خواهد شد.


کیانوش رستمی وزنه‌بردار سرشناس، قهرمان المپیک و قهرمان جهان کشورمان برای چندمین سال متوالی در مسابقات  مختلف امسال  همانند مسابقات جهانی پاتایا از دست یابی به مدال بازماند و در کمتر از یک‌سال مانده  به المپیک هنوز سهمیه المپیک 2020 را دریافت نکرده است.


داستان تاسف بار تمرینات انفرادی و عدم قبول مربی و کادر فنی تیم ملی توسط رستمی را همه می‌دانند. البته همه هم اذعان دارند که این اقدام ایشان کاری غیر اخلاقی، غیر اصولی و خارج از قواعد ورزش حرفه‌ای است؛ اما پرسش این است چرا با این همه رفتارهای نامناسب و دور از شئونات ورزشی، فدراسیون وزنه برداری  و مسئولان ورزشی تصمیم قاطعی بر الزام ایشان به تبعیت از اصول و چهارچوب‌های اولیه هر ورزشکار و قهرمان در هر سن و هر سطح و مقامی که باشد باید از آنها پیروی نماید، نمی‌کنند؟ 


آیا گرفتن مدالی که در سه سال اخیر جزو آرزوهای دست نیافتنی  فدراسیون شده است به این اندازه ارزش و اهمیت دارد که همه چیز(احترام مربی، ارزش و اخلاق، قوانین و مقررات حرفه‌ای و... ) را فدای آن بکنند؟


هنگامی که مدیران و مسئولان فدراسیون و ورزش کشور لجاجت و اشتباهات مداوم کیانوش رستمی را نادیده گرفته و ارزش و احترام  مربی، دانش کادر فنی و جایگاه فدراسیون را زیر سئوال می‌برند، آیا می‌توان فردایی بهتر برای وزنه برداری متصور شد؟


قطع یقین این حرکات ناپسند تاثیر بسیار منفی در آینده وزنه برداری به‌ویژه منش و اخلاق نسل جوان  گذاشته و چه بسا منجر به  عدم  رضایت  بسیاری از خانواده‌ها  به حضور فرزندانشان در وزنه برداری  خواهد شد.


از همین رو لازم است تدابیری اندیشیده شود تا اولا کیانوش رستمی که از نخبه ها و استعدادهای کم نظیر دنیا می‌باشد، از مسیر اشتباهی که علاوه بر شکست در عرصه قهرمانی، بدنامی در عرصه پهلوانی را برای خودش دربرخواهد داشت بر گرشته و تابع تدابیر و قواعد مربیان و فدراسیون شود.


ثانیا فدراسیون با تاکید به اصول اخلاقی و احترام به جایگاه والای مربیان در درجه اول به ورزشکاران به‌ویژه نسل جوان راه درست  و اصول ورزشکار اخلاق مدار و حرفه ای را نشان دهد. هم‌چنین از دلسردی و بی‌انگیزگی مربیان و اساتید بزرگ وزنه‌برداری جلوگیری کند و در آینده نزدیک با حاکم شدن اصول حرفه‌ای و اخلاقی شاهد درخشش بیش از پیش قهرمانان این ورزش پهلوانی با کسب مدال‌های مسابقات  المپیک و جهانی باشیم.


*یونس قربانی عضو هیئت علمی مدیریت ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی


انتهای پیام/۴۰۸۴/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب