دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1398 - 00:06
در گفتگو با آنا عنوان شد؛

طرحی برای شناسایی و قطع هوشمند پرمصرف‌های آب و انرژی/ مدرسه کار و خلاقیت ایجاد می‌شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج عنوان کرد که دانشجویان این واحد دانشگاهی در راستای صرفه‌جویی در انرژی و آب در حال کار روی طرحی هستند که به آنان امکان می‌دهد مصرف انرژی و آب پرمصرف‌ها را خودکار شناسایی و به‌صورت هوشمند قطع کند.
کد خبر : 430580

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی خورموج در اقدامی تحسین‌برانگیز استارت راه‌اندازی مدرسه کسب و کار و خلاقیت را در این واحد دانشگاهی زده و حتی موافقت اصولی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی - که توسط استان بوشهر گرفته شده است- را نیز در این راستا اخذ کرده‌اند.


راه‌اندازی این مرکز پژوهشی و سرای نوآوری در سمای خورموج و دانشگاه آزاد اسلامی این شهر با هدف ارتقای سطح مهارت و خلاقیت دانش‌آموزان و دانشجویان برنامه‌ریزی شده است.


از سوی دیگر استان بوشهر و صدالبته شهر خورموج ظرفیت زیادی در زمینه آب و انرژی دارند و با توجه به ضرورت صرفه‌جویی در این دو حوزه، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج روی طرحی کار می‌کنند که منجر به صرفه‌جویی جدی در حوزه آب و انرژی می‌شود و می‌تواند سال‌های سال خیال مردم را از داشتن آب و انرژی راحت کند، به‌خصوص که خطر کمبود آب نه فقط در ایران بلکه در جهان جدی است.


خورموج مرکز شهرستان دشتی است و از لحاظ کشاورزی در وضعیت خوبی به سر می‌برد؛ دشتی  بعد از شهرستان دشتستان قطب كشاورزی استان بوشهر محسوب می‌شود و بخش زیادی از تولیدات کشاورزی این شهرستان برعهده خورموج است.


با این نکته به مقدمه این نوشتار یعنی ضرورت صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی برمی‌گردیم و به اهمیت این بحث در حوزه کشاورزی بیش از پیش پی می‌بریم.


به این مناسبت و در راستای برنامه‌های پیش‌روی دانشگاه آزاد اسلامی خورموج گفتگویی را با اشکان معصومی رئیس این واحد دانشگاهی ترتیب دادیم که در پی می‌آید:


آنا: سؤال خود را به آغاز ترم جدید تحصیلی دانشجویان اختصاص می‌دهم، مهم‌ترین برنامه و اولویت‌های شما در دانشگاه آزاد اسلامی خورموج به‌خصوص در حوزه پژوهش چیست؟


معصومی: کلید راه‌اندازی یک مرکز پژوهشی و سرای نوآوری را زده‌ایم که آبان‌ 98 به بهره‌برداری می‌رسد و در این راستا مجوز ایجاد مدرسه کسب و کار و خلاقیت از سازمان مرکزی گرفته شده است. فعالیت‌های ما بر محور مهارت‌آموزی خواهد بود، یعنی دانشجویان، دانش‌آموزان دبیرستان سمای خورموج و حتی عموم مردم می‌توانند در این سرای نوآوری و مدرسه کسب و کار حضور داشته و روی امور خلاقیتی و مهارتی خود کار کنند.


در موازت این برنامه‌ها در رشته‌های برق و عمران هم بر مسئله‌محور بودن پایان‌نامه‌ها تأکید داشته‌ایم که از این طریق بتوانیم مسائل به‌روز شهرستان‌مان را رفع کنیم تا این پایان‌نامه‌ها خروجی داشته باشد.


آنا: در آینده پیش‌رو چه خبر خوبی از واحد شما خواهیم شنید؟ آیا در حوزه‌های مختلف برنامه‌ای دارید که منتج به نتیجه شده و در آینده نزدیک بخواهید آن را رسانه‌ای کنید؟


معصومی: ابتدا باید بگویم که در شهرستان محرومی هستیم و در حوزه آب و انرژی محدودیت‌های خاص خود را داریم. در حوزه برق و آب، هر دو موضوع را از طریق شرکت دانش‌بنیان دنبال می‌کنیم. با پایان این مأموریت، صرفه‌جویی جدی در حوزه برق و منابع آبی خواهد شد. دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی خورموج در این حوزه کار می‌کنند، امیدواریم محصولاتی که از این خارج می‌شود، منفعت خاصی برای شهرستان و استان ما داشته باشد.


سامانه اتوماسیون اداری‌ و دانشجویی را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم که بتوانیم به دانشجویان خدمات غیرحضوری بدهیم.


آنا: در عرصه دانش‌بنیان و اختراعات چه گام‌هایی برداشته‌اید و در آینده چه برنامه‌ای دارید؟


معصومی: هسته‌های علمی گروه‌های آموزشی را در حوزه‌های مختلف تشکیل داده‌ایم و در حوزه فنی ـ مهندسی، گروه برق و عمران دانشگاه آزاد اسلامی خورموج دو موضوع محوری را که مربوط به شهر خورموج است به‌طور جدی دنبال می‌کند؛ یکی از این طرح‌ها منجر به طراحی و ساخت دستگاهی می‌شود که با شناسایی و رهگیری پرمصرف‌ها به دست می‌‌آید. به عبارت دیگر به‌جای اینکه بخواهند برق مشترکان تمام یک محله را قطع کنند، به‌صورت هوشمند تنها برق پرمصرف‌ها قطع می‌شود.


در حوزه آب نیز به همین ترتیب. ما بارندگی‌های بسیار خوبی در شهرستان خورموج داریم که حاصل آن به دریا می‌رود. مطالعات ما در حوزه آب توسط گروه مهندسی و عمران صورت می‌گیرد و طبق پیشنهادها تلاش می‌کنیم حداکثر استفاده را از نزولات آسمانی ببریم.


آنا: قطعاً استان بوشهر و شهر خورموج در حوزه کشاورزی به‌خصوص محصولات گلخانه‌ای ظرفیت زیادی دارد و معیشت بیستر مردم از راه تولیدات کشاورزی است. دانشجویان زیادی نیز در رشته کشاورزی مشغول به تحصیل بوده که یکی از عوامل اصلی موفقیت استان بوشهر هستند؛ از سوی دیگر کشاورزی و انرژی حوزه تمرکز دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در طرح پایش آزاد است. با این ظرفیت چه اقداماتی برای این حوزه انجام داده‌اید؟


معصومی: برای نخستین‌بار در حوزه کشاورزی روی دو موضوع متمرکز شده‌ایم؛ یکی کاشت گوجه‌فرنگی خارج از فصل است؛ تا زمانی که بازار خالی از گوجه است، این محصول وارد سیستم می‌شود.


از سوی دیگر در شورای اقتصاد دانش‌بنیان کشت گیاه آلوئه‌‌ورا را مطرح کردیم تا از این طریق بتوانیم محصولاتی مانند کمپوت یا محصولات آرایشی و بهداشتی که حاصل رشد این گیاه هستند را نیز تولید کنیم.


هسته‌های علمی ما روی گلخانه کوچک 330 متری نیز کار می‌کنند و هوشمندسازی این گلخانه عنوان پایان‌نامه‌ برخی دانشجویان کارشناسی‌ارشد دانشگاه آزاد اسلامی خورموج است؛ به عنوان نمونه مقرر شده گیاه و گوجه در این گلخانه کاشته شود. اگر این طرح هوشمندسازی به موفقیت برسد می‌توانیم با حداقل انرژی حداکثر بهره را از این گلخانه داشته باشیم و سپس این طرح را در سطح شهرستان خورموج عملیاتی کنیم.


آنا: آیا دانشجویان کشورهای همسایه برای تحصیل به دانشگاه آزاد اسلامی خورموج مراجعه می‌کنند و برنامه‌ای برای جذب دانشجوی خارجی دارید؟


معصومی: فعلاً خیر، فقط دو تا سه دانشجو از کشور افغانستان در رشته مهندسی و عمران داریم. از آنجا که بیشتر به کشورهای عربی نزدیک هستیم و بعضاً تجارت هم داریم، استارت جذب را زده‌ایم که تعاملاتی در این راستا داشته باشیم. مهم‌ترین مسئله فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای این کار است که توسط دکتر عبداللهی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر دنبال می‌شود و در صورتی که این زیرساخت‌ها مهیا شود، قطعاً استقبال دانشجویان خارجی بسیار بیشتر خواهد شد و در این زمینه مردم نیز باید مبلّغ باشند.


البته دانشجویان خارجی از تحصیل در دانشگاه‌های ایران به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی خورموج استقبال می‌کنند؛ اما همانطور که گفتم این منوط به آماده شدن زیرساخت‌هاست و کیفیت آموزش در ایران نیز به مراتب بالاتر از کشورهای عربی خلیج همیشه فارس است و استانداردهای دانشگاه آزاد اسلامی با برخی کشورهای خارجی قابل قیاس نیست، امیدواریم در این زمینه هم کارهای مفیدی انجام شود. در این زمینه اقدامات و هماهنگی‌های لازمبا سازمان مرکزی دانشگاه هم صورت گرفته است.


آنا: با درخواست شما برای جذب دانشجویان خارجی موافقت شده است؟


معصومی: موافقت اصولی گرفته شده، منتها منوط به این است که وب‌سایت دانشگاه‌ها به دو زبان عربی و انگلیسی باشد که در مرحله آماده‌سازی وب‌سایت هستیم.


آنا: پس با این حال ممکن است جذب دانشجوی خارجی از بهمن‌ سال‌جاری در دانشگاه آزاد اسلامی خورموج به‌طور رسمی اجرایی شود. درست است؟


معصومی: امیدوارم اینگونه شود.


آنا: وضعیت جذب دانشجو به چه صورت است؟


معصومی: فعالیت‌های صورت گرفته در حوزه‌های کسب و کار و مهارت‌آموزی با استقبال مردم مواجه شده است. زمانی دانشگاه‌های علمی و کاربردی و پیام نور در اولویت دانشجویان برای تحصیل بود؛ اما اکنون انتخاب نخست مردم برای تحصیل فرزندشان دانشگاه آزاد اسلامی است.


آنا: صحبت شما را به این شکل کامل می‌کنم که دکتر طهرانچی در سخنانی اعلام کرد که تا پایان سال 1404 دانشگاه آزاد اسلامی اولویت نخست داوطلبان خواهد بود؛ البته مربوط به کل کشور می‌شود و محدود به استان بوشهر نیست، به عنوان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خورموج چقدر به تحقق این مهم امیدوارید؟


معصومی: این مهم قطعاً انجام خواهد شد. با بررسی‌هایی که در استان بوشهر صورت گرفته، به این نکته پی می‌بریم که اگر سیاست‌گذاری‌های صحیحی که سازمان مرکزی تدوین کرده را به‌طور صحیح اجرا و از هرگونه حاشیه‌سازی و سیاسی‌بازی پرهیز کنیم، قطعاً این امر محقق خواهد شد.


البته انتخاب نخست دانشجویان خورموج برای تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی است؛ دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر نیز استانداردهایی دارد که حتی در دانشگاه خلیج فارس بوشهر هم آن را نداریم. نقطه ضعف‌هایی نیز داریم و کسی منکر آن نیست؛ به‌عنوان مثال در حوزه‌های پزشکی و پیراپزشکی به سختی می‌توانیم ورود پیدا کنیم و اگر می‌خواهیم موفق باشیم باید این نقطه ضعف‌ها را هم برطرف کنیم. کار خیلی سختی در پیش داریم؛ اما امیدواریم از عهده آن بربیاییم.


آنا: با توجه به اینکه پارس‌جنوبی در استان بوشهر واقع شده، فکر می‌کنید این قابلیت را دارید، به عنوان دانشگاهی که در حوزه نفت و گاز فعالیت می‌کند، دانشجو جذب کنید و از ظرفیت همین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان استفاده کرده و در پارس‌جنوبی و جاهای دیگر مشغول به کار کنید؟


معصومی: واحدهای استان بوشهر در حوزه نفت و گاز مأموریت‌ یافته‌اند تا دانشجویان نخبه را در این رشته‌ها به مراکز و شرکت‌های مربوطه برای کار معرفی کنند. 


دانشجویان نخبه دانشگاه‌های آزاد اسلامی واحدهای جنوبی استان بوشهر به پالایشگاه‌های عسلویه، جم و ... معرفی می‌شوند تا در رشته‌های تخصصی خود به تحصیل بپردازند و ما به اهداف خود در این زمینه برسیم. البته نیازمندی‌های این پالایشگاه‌ها تنها منتهی به نفت و گاز نمی‌شوند؛ به عنوان مثال، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خورموج در رشته‌های مکانیک، تأسیسات حرارتی و برودتی مشغول به تحصیل هستند که مورد نیاز صنایع نفت و گاز است.


آنا: پس دانشگاه آزاد اسلامی خورموج در حوزه نفت و گاز فعالیتی ندارد؟


معصومی: خیر در رشته مکانیک دانشجو جذب کرده‌ایم.


آنا: حرف پایانی....


معصومی: از تلاش شما و دوستان‌تان در خبرگزاری آنا تشکر می‌کنم و خداقوت می‌گویم. این خبرگزاری روز به روز شکوفاتر می‌شود و به این موضوع افتخار می‌کنیم.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب