دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1398 - 13:37
رئیس دهمین کنگره سرطان پستان:

سرطان دیگر کشنده نیست / تشخیص به موقع؛ کلید نجات از سرطان

رئیس دهمین کنگره سرطان پستان گفت: سرطان دیگر کشنده نیست و اگر زود تشخیص داده شود قابل درمان است
کد خبر : 430477
1438427652199_ hamid forootam-3-th3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و پزشکی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا کیوان مجید زاده در نشست خبری دهمین کنگره سرطان پستان که پیش از ظهر امروز در سالن کنفرانس پژوهشکده معتمد برگزار شد گفت: سرطان در ایران مانند سایر نقاط جهان رو به افزایش است و پیش بینی می‌شود که تا ده سال آینده آمار آن دو برابر شود اما با این وجود در درمان آن پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم و دیگر این بیماری در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.


وی با تاکید بر اینکه سرطان پستان، شایع‌ترین نوع سرطان در زنان است و میزان شیوع آن در جوامع غربی بیشتر است خاطر نشان کرد: میزان بروز سرطان پستان در ایران بین ۳۲ تا ۳۴ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زنان است اما این آمار در جوامع غربی 94 نفر در هر 100 هزار نفر است که این آمار نشان می‌دهد که ایران نسبت به سایر کشورها آمار کمتری در ابتلا به سرطان دارد


مجید زاده با اشاره به اینکه نرخ بروز این نوع سرطان در کشور رو به افزایش است به طوری در دهه آینده میزان ابتلا به سرطان پستان، دو برابر خواهد شد اضافه کرد:‌ میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در ایران و کشورهای بلوک شرق بیشتر از کشورهای غربی است و آنچه که در این میان مهم است این است که باید به بخش پیشگیری توجه ویژه شود.


رئیس پژوهشکده سرطان سینه معتمد تاکید کرد:‌40 درصد از سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند به شرط آنکه فاکتورهایی در این میان رعایت شود.


وی با اشاره به اینکه ورزش باید در زندگی همه مردم گنجانده شود، تاکید کرد: عدم مصرف دخانیات، جلوگیری از چاقی، تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی و تغذیه سالم از فاکتورهایی است که باید به آن توجه داشت.


مجید زاده به رابطه باروی و سرطان سینه نیز اشاره کرد و افزود: بارداری بالای سن 35 سال می‌تواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد این در حالی است که افرادی که اصلاً باردار نمی‌شوند نیز مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند.


وی با تاکید بر اینکه یک ساعت پیاده روی برای بانوان می‌توان در کاهش ابتلا به این بیماری مؤثر باشد تاکید کرد: نسبت به سال‌های قبل کشور ما پیشرفت زیادی در حوزه تشخیص بیماری سرطان سینه داشته و در بسیاری از بیماران در مراحل اولیه امکان تشخیص این بیماری وجود داشته و به این طریق می‌توان با درمان سرطان سینه، طول عمر بیمار را افزایش داد


رئیس کنگره، به جنبه‌های توارثی در ابتلا به سرطان پستان اشاره کرد و افزود: اگر در خانواده‌ای مواردی از سرطان وجود داشت، حتماً باید به پزشک مراجعه کنند. تعداد قابل توجه ابتلا به سرطان در خانواده، ابتلای جنس مخالف به سرطان و اینکه یک نفر در خانواده بیش از یک نوع سرطان داشته باشد، نکات دیگری هستند که باید مورد توجه بانوان قرار گیرد.


وی با اشاره به اینکه دهمین کنگره سرطان پستان از اول تا 3 آبان برگزار می‌شود از هم اندیشی همه متخصصان خبر داد و اضافه کرد: در این کنگره پزشکان طب سنتی، طب ایرانی و تب نوین در کنار هم به هم اندیشی می‌پردازند تا بتوانند از کنار هم قرار گرفتن این متخصصان نتیجه بهتری حاصل شود.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب