دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مهر 1398 - 16:09
مشاور حقوقی معاونت امور زنان:

پرونده لایحه‌های مسکوت مانده دوباره اعاده می‌شوند

مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده گفت: لایحه ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست را که مدتی مسکوت مانده بود مجدد اعاده شد.
کد خبر : 430319
Capture.JPG

به گزارش خبرنگار حوزه زنان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، نیاز جامعه، خانواده‌‏ها و لزوم حمایت از اطفال بی‌سرپرست سبب شد که «قانون حمایت از اطفال بدون‏ سرپرست» به تصویب برسد. در این قانون شرایط و خصوصیات زن و مردی که مایل به پذیرش کودک هستند، آمده است. به دلیل امنیتی که برای کودکان در نظر گرفته می‌شود تا آن کودک آینده‌ای بهتر را در کنار سرپناه، حق زیستنی سالم و یا تغذیه سالم را در کنار داشتن خانواده ای داشته باشد، کودک را به خانواده می‌سپارند.


خانواده‌ای ‌که کودک را به فرزندخواندگی در می‌آورد  باید توانایی مالی داشته باشد که بتواند مایحتاج زندگی مادی و تربیتی کودک تحت سرپرست را فراهم و تأمین کند.


یکی از مسائل مهم فرزندخواندگی این است که فرزندخوانده از محارم پدرخوانده و مادرخوانده محسوب ‏شود و نکاح بین آنان ممنوع باشد و از نظر اخلاقی و شرعی بخصوص در خانواده‌های مذهبی  وجود دارد محرم شدن فرزندخوانده‌ها است چرا که اگر محرم نباشد پس از رسیدن به سن بلوغ، نحوه برخورد و تماس آنها مشکل ساز خواهد بود بنابراین لایحه فرزندخواندگی نیاز به اصلاح دارد.


به طوریکه معاونت امور زنان و خانواده هدف از ایجاد این لایحه را حق داشتن خانواده برای کودکان و وجود امنیت برای کودکان و زیست بهتر می‌داند. لذا با ازدواج سرپرست با فرزند خوانده مخالف است، حتی اگر یک مورد باشد.  چون رعایت حقوق فرزند خوانده باید در اولویت باشد.


اشرف گرامی‌زادگان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره راکد ماندن لایحه ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست اظهار کرد: معاونت امور زنان و خانواده لایحه ممنوعیت ازدواج فرزندخوانده با سرپرست را که مدتی مسکوت مانده بود را مجدد اعاده کرده است.


وی افزود: اکنون معاونت امور زنان و خانواده برخی از موارد و لایحه‌هایی که مسکوت مانده بودند را دوباره به روی کار آورده تا در دستور کار قرار دهند.


مشاور حقوقی و پارلمانی معاونت امور زنان و خانواده با بیان اینکه همه انسانها حق و حقوقی دارند که در قانون اساسی هم آ‌مده است، اظهار کرد:  برای ما به عنوان مرکز امور زنان ضروری است که از حقوق زنان و دختران دفاع کنیم حتی اگر یک مورد باشد.


گرامی‌زادگان گفت: همانطور که بسیاری از علما نظریه ازدواج فرزندخوانده با سرپرست را ناپسند و مکروه می‌دانند، این نوع ازدواج را درست نمی‌دانیم.


وی ادامه داد: باید از فرهنگ‌های  ناپسند دوری کنیم چرا که ایران کشوری است که به سوی توسعه پایدار پیش می‌‌رود و جامعه ما به سوی پیشرفت است و با اصول و تفکر جامعه همراه می‌شود، بنابراین باید خود نیز دست به اصلاح آن بزنیم.


گرامی‌زادگان عنوان کرد:‌ بر اساس آمارها تاکنون به سه مورد  ازدواج فرزندخوانده با سرپرست اشاره شده که آن‌هم موردی بوده اما چون این مساله در فرهنگ و عرف ما نیست و معتقدم اگر  یک مورد هم بوده، باید آن را حذف کنیم چرا که  هدف کشور ما پیشبرد به سوی بهتر زیستن است و حتما باید حقوق انسانها به صورت دقیق و کامل رعایت گردد.


انتهای پیام/4046/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب