دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1398 - 20:26
دهقانی فیروزآبادی:

دانشگاه آزاد اسلامی با نگاه مأموریت‌گرا و به‌دور از نگاه‌های سیاسی فعالیت می‌کند

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این‌که دانشگاه آزاد با نگاه مأموریت‌گرا و به‌دور از نگاه‌های سیاسی فعالیت می‌کند؛ گفت: ما در قالب اعتقاد به جمهوری اسلامی در راستای توسعه و ارتقای دانشگاه تلاش می‌کنیم اگر چه هر فردی با هر نگرش سیاسی و دینی برای ما محترم و قابل استفاده است.
کد خبر : 430122
photo_2019-10-10_19-57-30.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، جلسه شورای  اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، حسین کلانتری سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و واحد اراک، مدیران کل حوزه فناوری، معاونان دانشگاه و اعضای شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی در سالن جلسات حوزه ریاست واحد اراک برگزار شد.



حسین کلانتری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک، ضمن خیرمقدم به دهقانی و هیئت همراه افزود: استان مرکزی از وجود 12 واحد و 4 مرکز دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌مند است؛ این در حالی‌ است که 758 عضو هیئت علمی و 33 درصد دنشجویان استان را در خود جای داده است.


وی با تأکید بر این‌که 25 هزار دانشجو در دانشگاه‌های آزاد اسلامی استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند خاطرنشان کرد: در این دانشگاه 890 کد/رشته فعال است که 309 رشته ارشد، 88 رشته دکترا، 349 رشته کارشناسی و 162 رشته کاردانی را در برگرفته است.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک تصریح کرد: استان مرکزی دارای 12 شهرستان، 33 شهر و قریب به یک و نیم میلیون نفر جمعیت دارد که از این میزان 960 هزار نفر در شهرهای استان ساکن هستند.


وی اضافه کرد: استان مرکزی به لحاظ صنعتی بودن یکی از قطب های صنعت کشور محسوب می شود به گونه ای که 35 شهرک و ناحیه صنعتی ، 3067 واحد صنعتی کوچک و بزرگ را در خود جای داده اند و رتبه دوم صنعت را به خود اختصاص داده است.


این مسئول در بخش دیگر سخنان خود 421 واحد معدنی را به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های بالقوه این استان برشمرد و گفت: استان مرکزی به لحظ ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های معدنی رتبه هفتم و از نظر صنایع شیمیایی و سلولزی رتبه سوم را در کشور دارا است.


کلانتری با بیان این‌که استان مرکزی بزرگ‌ترین مرکز تولید الیاف مصنوعی در خاورمیانه را در اختیار دارد اظهار کرد: سقف تولید عایق‌های رطوبتی و حرارتی با بیش از 120 واحد و تولید الیاف شیشه‌ای با ظرفیت 480 هزار تن در سال یکی دیگر از مزیت‌های استان مرکزی است.


وی با اشاره به اینکه استان مرکزی یکی از قطب های بزرگ تولید ماشین آلات راهسازی و کشاورزی محسوب می شود افزود: کسب رتبه سوم در تامین سرب و روی کشور و رتبه اول در بخش تولید سولفات سدیم از دیگر ظرفیت های عظیم استان مرکزی قابل توجه می باشد.


سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک تصریح کرد: با وجود چنین مزیت‌هایی در استان مرکزی می‌توان در هریک از شهرستان‌های استان با توجه به شرایط و پتانسیل‌های منطقه سراهای نوآوری را ایجاد و در راستای حمایت از دانشگاه آزاد اسلامی گام‌های مؤثری را برداشت.


وی ایجاد سراهای نوآوری آلومینیوم در اراک، صنعت نفت در شازند، تولید خشکبار در خنداب، گل‌های زینتی و سنگ در محلات، عایق‌های رطوبتی و الیاف شیشه‌ای در دلیجان و... را از جمله مراکز و سراهای نوآوری عنوان کرد که می‌توان با بهره‌گیری و برنامه‌ریزی دقیق آن‌ها در شهرستان‌ها درآمدهای خوبی را کسب کرد.


کلانتری با اشاره به بحث ایجاد مراکز دانش بنیان و سرمایه‌گذاری گفت: ما در زمینه ایجاد سراهای نوآوری اقدامات جزیی و در حوزه شتاب‌دهنده‌ها و مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری اقداماتی را آغاز نموده تا در حوزه درآمدزادیی و تجاری سازی به نتایج مثبتی دست یابیم این در حالی است که در حوزه فعالیت‌های اقتصادی نیز به دنبال فعالیت‌های صنعتی، معدنی، ساختمانی، بازرگانی، تولیدی و مشاوره‌ای طبق دستورالعمل‌های ابلاغی هستیم.


وی با بیان این‌که ظرف دوماه آینده برخی از این مجموعه‌ها را فعال خواهیم نمود خاطر نشان کرد: به‌حق اقتصاد شهری نیز در شرایط بحرانی امروز سرلوحه کارهای ما در دانشگاه قرار خواهد گرفت و انشاالله به سمتی حرکت کنیم تا شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد را ایجاد و توسعه دهیم.



روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در جلسه شورای اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: استان مرکزی با وجود پتانسل‌ها و ظرفیت‌هایی که در خور دارد می‌تواند هم‌چون کشوری مستقل و خودکفا عمل نموده و حتی صادرات نیز داشته باشد.


وی با بیان این‌که استان مرکزی به‌عنوان یک بهشت صنعتی و کشاورزی محسوب می‌شود افزود: متأسفانه وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی در این استان به‌رغم وجود همه این توانمندی‌ها و پتانسیل‌ها وضعیت خوب و مطلوبی نیست.


معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به این‌که دانشگاه آزاد با نگاه مأموریت‌گرا و بدور از نگاه‌های سیاسی فعالیت می‌کند؛ گفت: ما در قالب اعتقاد به جمهوری اسلامی در راستای توسعه و ارتقای دانشگاه تلاش می‌کنیم اگر چه هر فردی با هر نگرش سیاسی و دینی برای ما محترم و قابل استفاده است.


وی با تأکید بر این‌که وظیفه دانشگاه پرورش و تربیت انسان‌هاست خاطر نشان کرد: مثل روز برای همگان روشن است که اگر بخواهیم دانشگاه آزاداسلامی را سرپا نگه داریم باید به سمت کسب درآمدهای غیر شهریه‌ای رفته و در این راستا تلاش نماییم لذا اگر امروز بخواهیم با روش گذشته پیش رویم شک نکنید که زمین خواهیم خورد.


فیروزآبادی با بیان این‌که درآمد دانشگاه آزاد اسلامی در استان منفی 60 میلیارد تومان است؛ گفت: اگر امسال نتوانیم با یک مدیریت صحیح این عدد را کنترل کنیم قطعاً بازهم سال آینده با مشکل مواجه خواهیم بود و نتیجه آن بسته شدن و غیر فعال شدن برخی از واحدهای دانشگاهی خواهد شد.


وی گفت: اگر دانشگاه آزاد اسلامی تا 4 یا 5 سال آینده از منابع و امکانات خود در راستای  توسعه درآمدهای غیر شهریه‌ای استفاده نکند موفق نخواهد بود پس هر فعالیتی انجام می‌دهید در کنار آن پیوست فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، فناوری و دانشی نیز داشته باشید.


معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: طرح‌های اقتصادی که صرفاً جنبه اقتصادی دارند در معاونت فناوری بررسی نخواهد شد چرا که به معاونت اداری و مالی ارجاع داده می‌شوند این در حالی است که ساختار شورای عالی دانشگاه آزاد به‌گونه‌ای است که دو کمیسون دانش بنیان و دیگری کمیسیون سرمایه‌گذاری  تصمیمات شورا را در اختیار دارد.


وی گفت : هر طرحی که صرفاً جنبه اقتصادی و درآمدزایی دارد و هیچ پیوست آموزشی-‌فناوری ندارد یا دانشگاه در آن سهم دانشی ندارد این طرح در معاونت بنده وارد نخواهد شد چرا که ما فقط در معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری تسهیل‌گر خواهیم بود.


فیروزآبادی با بیان این‌که ما از طرح‌های دانش بنیان حمایت می‌کنیم اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که اگر به این سمت نرویم و در این مسیر فعالیت نکنیم سال آینده دانشگاه آزاد را نخواهیم داشت اگر چه باید به این امر نیز توجه داشت که در آینده نباید آنقدر در این مسیر غرق شویم که سال‌های آتی به خود بیاییم و ببینیم یک عده کارخانه‌دار شده‌ایم و از وظیفه ذاتی دانشگاه دور شویم.


وی افزود: دانشگاه نسل اول و دوم کارکرد خود را از دست داده‌اند پس باید به سمت دانشگاه‌های نسل سوم پیش برویم و طی 5 سال آینده سیل دانشجویان را به سوی دانشگاه آزاد اسلامی شاهد باشیم و این میسر نخواهد بود مگر با تلاش و برنامه‌ریزی‌های دقیق مدیران و مسئولان دانشگاه آزاداسلامی تا با شفاف سازی و بازشدن فضا‌ها مسیر برای اساتید و دانشجویان جذاب شود.



روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی به‌همراه حسین کلانتری، سرپرست دانشگاه آزاداسلامی استان مرکزی و مدیران کل حوزه فناوری از مرکز رشد، شرکت‌های دانش بنیان، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌ها، هنرستان سما، گیاهان دارویی و مجتمع کشاورزی و دامپروری دانشگاه آزاد اسلامی اراک بازدید کرد.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب