دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1398 - 14:05

وکیل ترامپ: علیه رئیس‌جمهور شهادت نمی‌دهم

رودی جولیانی روند تحقیقات برای استیضاح ترامپ را مغایر با قانون اساسی آمریکا دانست و تصریح کرد که در فرایند تحقیقات، علیه رئیس‌جمهور شهادت نمی‌دهد.
کد خبر : 429924
1.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از واشنگتن‌پست، رودی جولیانی اعلام کرد تا زمانی که «آدام شیف» مسئول کمیته تحقیقات برای استیضاح انتخاب است به‌عنوان بخشی از این فرایند رو به گسترش در برابر کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان، شهادت نخواهد داد.


وی افزود که احضاریه مجلس نمایندگان، توهین و تحقیر او به‌حساب می‌آید و وعده کرد که برای به چالش کشاندن اهانت نمایندگان کنگره، از آن‌ها به دادگاه شکایت خواهد کرد.


این وکیل جنجالی تصریح کرد که او خط دولت ترامپ مبنی بر اینکه فرایند تحقیقات استیضاح، غیرقانونی است را دنبال خواهد کرد.


کاخ سفید روز سه‌شنبه در نامه‌ای هشت‌صفحه‌ای به کنگره نوشت که این تحقیقات «نقض اساسی عدالت و فاقد هرگونه پایه و اساس مشروع و قانونی است»، به‌گونه‌ای که در پشت درهای بسته جلسات را برگزار می‌کنند و اجازه نمی‌دهند رئیس‌جمهور از حق فراخواندن شاهدان و دسترسی به مدارک و بسیاری دیگر از حقوق بنیادی برخوردار شود.


جولیانی تأکید کرد «نمی‌تواند تصور کند» هر کس دیگری از دولت ترامپ در مقابل کمیته تحقیقات حضور یابد.


وی گفت علاقمند است که پیشنهاد سناتور لیندسی گراهام را بپذیرد و در برابر کمیته قضایی سنا شهادت دهد.


بر اساس قانون اساسی آمریکا، کنگره مجاز است که رئیس‌جمهور را به‌خاطر «خیانت، ارتشاء، جرائم سنگین و قانون‌شکنی» از قدرت به زیر بکشد و معاون وی را به‌جای وی منصوب کند. با این حساب، ۶ کمیته مجلس نمایندگان‌ که ماه‌هاست درباره فراقانونی و غیرقانونی بودن اقدامات ترامپ تحقیقاتی را آغاز کرده‌اند، چنانچه به این جمع‌بندی برسند که تعلیق کمک مالی مصوب کنگره به اوکراین برای مقاصد انتخاباتی بوده، می‌توان امیدوار بود که ادله کافی برای طرح اتهام «سوء استفاده از قدرت و خود را مافوق قانون دانستن»، جمع‌آوری و زمینه لازم برای ارائه طرح استیضاح در صحن علنی مجلس نمایندگان فراهم شود. پس از ارائه طرح، چنانچه اکثریت مجلس نمایندگان (نصف اعضا به‌علاوه یک نفر دیگر)‌ به آن رأی مثبت دهند، استیضاح وارد فاز رسمی و مراحل بعدی می‌شود.


پس از تصویب نهایی استیضاح در مجلس نمایندگان، قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا، دادگاهی در مجلس سنا برای رسیدگی به اتهامات ترامپ تشکیل می‌دهد که هیئت منصفه آن، از سناتورهای آمریکایی تشکیل‌شده است. مجلس نمایندگان همچنین، دادستان‌ها و دستیاران قاضی را هم از میان خود انتخاب می‌کند و سپس به وکلای رئیس‌جمهور اجازه داده می‌شود که از اتهامات دفاع کنند. «جان رابرتس» (رئیس دیوان عالی آمریکا)، «جری ندلر» (رئیس کمیته قضایی) و برخی دیگر از اعضای ارشد مجلس نمایندگان، نقش دادستان و دستیار قاضی رابرتس را بر عهده خواهند گرفت. هرچند این فرایند، مشابه برگزاری یک دادگاه علنی است اما در واقع این‌گونه نیست و قوه مقننه آمریکا با استفاده از ابزار نظارتی خود، روندی شبیه به یک محکمه را طراحی می‌کند تا به جزئیات اتهام مستأجر کاخ سفید رسیدگی نماید.


پس از برگزاری جلسات استیضاح، ۱۰۰ سناتور کنگره در کسوت هیئت منصفه به ابقا یا برکناری رئیس‌جمهور آمریکا رأی می‌دهند و اگر نظر دوسوم آن‌ها به برکناری باشد، ترامپ مجبور می‌شود که چمدان‌های خود را ببندد و از کاخ سفید برود. در این صورت، «مایک پنس»، معاون او تا انتخابات سال آینده، وظیفه رتق و فتق امور را بر عهده خواهد گرفت.


انتهای پیام/4106/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب