دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 مهر 1398 - 14:25
دبیر انجمن رادیولوژی ایران :

دولت باید پرداخت‌کننده یارانه به خدمات سلامت باشد نه جامعه پزشکان

دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به چالش‌ها و مشکلات حوزه رادیولوژی گفت: در تعیین تعرفه خدمات پزشکی باید هزینه تمام‌شده و تورم موجود در اقتصاد کشور در نظر گرفته شود و باید دولت پرداخت‌کننده یارانه به بخش خدمات سلامت باشد نه جامعه پزشکان.
کد خبر : 428606
64134.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از انجمن رادیولوژی، وحید کریمی در مورد مشکلات حوزه رادیولوژی و ضرورت رفع این مشکلات گفت: رشته تخصصی رادیولوژی (پرتوشناسی تشخیصی) مهم‌ترین شاخه پزشکی تشخیصی با کاربردهای روزافزون در مداخلات درمانی غیرتهاجمی است و سونوگرافی یکی از شایع‌ترین خدمات ارائه‌شده توسط متخصصان رادیولوژی به شمار می‌رود که سونوگرافی دوران بارداری از مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود.


وی با اشاره به اینکه در صورت توزیع مناسب نیروهای متخصص رادیولوژی، کشور کمبودی ازنظر متخصص رادیولوژیست ندارد، گفت: در حال حاضر حدود 2900 نفر رادیولوژیست در کشور مشغول به فعالیت و نزدیک به 1000 نفر دستیار رادیولوژی در حال تحصیل هستند که تا 4 سال آینده تعداد رادیولوژیست‌های فعال کشور نزدیک به 3900 نفر خواهد بود.


دبیر انجمن رادیولوژی ایران تأکید کرد: اگر توزیع این نیروها به‌درستی انجام شود کشور ازنظر نیروی تخصصی رادیولوژی کمبودی در حال حاضر ندارد.


وی در مورد تعداد رادیولوژیست‌های خانم بیان کرد: طبق آمار موجود، تعداد دستیاران خانم رادیولوژی در حال تحصیل 16 درصد بیشتر از مردان است لذا طی سال‌های آتی درصد رادیولوژیست‌های خانم از 30 درصد فعلی به بیش از 40 درصد از کل رادیولوژیست‌ها افزایش خواهد یافت.


کریمی در ارتباط باکیفیت خدمات رادیولوژی اضافه کرد: کیفیت منطبق با استانداردهای جهانی و پاسخگوی نیازهای پزشکی کشور است به‌طوری‌که بیماران نیازی به رفتن به خارج از کشور ندارند و بلکه شاهد توانایی جامعه رادیولوژی کشور برای پذیرش بیماران خارجی با توجه به کیفیت بالا و داشتن مزیت اقتصادی هستیم. البته بالا نگه‌داشتن سطح کیفی خدمات نیازمند توجه و تلاش بیشتر هست تا مشکلات اقتصادی باعث کاهش کیفیت خدمات نشود.


دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به افزایش شدید قیمت تجهیزات رادیولوژی به علت تحریم و نوسانات ارزی گفت: رشد تعرفه خدمات رادیولوژی بسیار کمتر از افزایش نرخ تورم کشور است.


کریمی عنوان کرد: رشته رادیولوژی به خاطر وابستگی کامل به تجهیزات به‌روز وارداتی در طول سال‌های گذشته به دنبال افزایش چند برابری قیمت ارز و مشکلات مربوط به تحریم‌های تحمیلی 2 بار دچار شوک شدید شده و قیمت تمام‌شده تجهیزات رادیولوژی در طول ۱۰ سال گذشته با افزایش 8 تا 9 برابری مواجه شده است که قابل جبران با تعرفه‌های تکلیفی نیست.


وی یادآور شد: در سال 1389 دستگاه MRI با دلار حدود 1000 تومان وارد می‌شد و قیمت هر کلیشه MRI حدود 122 هزار تومان بود ولی  در حال حاضر که دستگاه MRI با دلار نیمایی وارد می‌شود قیمت هر کلیشه MRI ۲۲۰ هزار تومان است یعنی در طول ۱۰ سال گذشته قیمت دلار که برای خرید MRI لازم است حدود ۱۰ برابر افزایش داشته درحالی‌که قیمت خدمت MRI حدود 2 برابر شده است این عدم توازن در هزینه و تعرفه در سایر خدمت‌های رادیولوژی نیز صادق است.


کریمی پیشنهاد داد: در تعیین تعرفه خدمات پزشکی باید هزینه تمام‌شده و تورم موجود در اقتصاد کشور لحاظ شود و اگر نیازی به پرداخت یارانه به بیماران باشد باید دولت پرداخت‌کننده یارانه خدمات سلامت باشد نه جامعه پزشکان.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب