افزوده شدن2 هزار تخت توانبخشی به بیمارستانها/ حلقه ارتباطی ضعیفی میان درمان و توانبخشی وجود دارد
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر محمد تقی جغتایی در سومین همایش ملی معلولیت و حوادث طبیعی با بیان اینکه در حوادث و بلایای طبیعی آسیب پذیری گروههای معلولان، سالمندان و کودکان بیش از سایر افراد است، گفت: به همین دلیل در پروتکلهای جهانی برنامهها و آموزشهای خاصی برای خانوادهها و امدادگران پیش بینی شده است.
وی پرداختن به بحث توانبخشی افرادی که دچار معلولیت شدهاند را بسیار مهم دانست و افزود: این کاری است که از کمیته پیشگیری از معلولیت انتظار میرود انجام دهد تا از بار معلولیتها کاسته شود.
جغتایی از تدوین بخشی از این پروتکلها در معاونت بهداشت وزارت بهداشت خبر داد و در ادامه درباره نحوه جابجایی مصدومان در بیمارستانها و اورژانس، گفت: برای این موضوع نیز در اورژانس پروتکلهایی داریم بطوریکه کارکنان آنجا آموزشهای لازم برای حمل مصدومان را دیدهاند تا با این جابهجایی عوارض بیشتری برای فرد ایجاد نشود.
مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی با بیان اینکه در کشور حلقه ارتباطی ضعیفی میان درمان و توانبخشی وجود دارد، افزود: افراد و کادر درمانی باید اقدامات اولیه توانبخشی را بدانند و همچنین در بیمارستانها راهنماهای بالینی جهت ارجاع این بیماران به مراکز توانبخشی وجود داشته باشد که این کار را در وزارت بهداشت انجام میدهیم.
جغتایی یکی دیگر از اقدامات وزارت بهداشت را گسترش بیمارستانهای توانبخشی عنوان کرد و افزود: پیش بینی میکنیم طی دو سال آینده 2 هزار تخت توانبخشی را به سیستم بهداشت و درمان کشور اضافه کنیم.
وی با تاکید بر لزوم پوشش بیمهای طولانی مدت برای خدمات توانبخشی گفت: خوشبختانه در سال گذشته تعدادی از خدمات توانبخشی تحت پوشش بیمه قرار گرفت، اما این کار کافی نیست؛ چرا که خدمات توانبخشی زمانبر بوده و باید در مدت طولانی انجام شود. بنابراین لازم است که پوشش طولانیتری را در زمینه توانبخشی از سوی سازمانهای بیمهگر شاهد باشیم.
جغتایی در پایان گفت: متاسفانه در کشور در حوزه پرداختن به گروههای آسیبپذیر نتوانستیم از تجربیات جهانی استفاده کنیم، اما امیدواریم در آینده نزدیک این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/