دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد

آنچه که باید درباره استارت آپ ویکند بدانید/ ایده‌ها، زندگی ما را راحت می‌کنند؟

اگر بخواهیم به شکلی ساده و ابتدایی استارت‌آپ را تعریف کنیم، استارت‌آپ به شرکت‌های نوپایی گفته می‌شود که با یک ایده‌ ساده و اولیه آغاز به کار می‌کنند و به سرعت رشد می‌یابند و به درآمد می‌رسند.
کد خبر : 42081

خبرگزاری آنا، ثمانه محمود‌آبادی- از بهترین مثال‌ها و موفق‌ترین استارت‌آپ‌های جهان می‌توان گوگل، مایکروسافت، اپل و… را نام برد. شرکت‌هایی که با یک ایده‌ ساده شروع به کار کرده و به درآمدهای میلیاردی رسیده‌اند. استارت‌آپ‌ها معمولا نیاز به سرمایه اولیه هنگفتی ندارند و به کمک فناوری توسعه پیدا می‌کنند، برای موفقیت استارت‌آپ تکنیک‌های متفاوتی مورد نیاز است که باید آموخته شود.


چگونگی برگزاری رویداد استارت آپ ویکند


استارت‌آپ ویکند همانطور که از نامش پیداست یک رویداد کارآفرینی است که در سه روز آخر هفته برگزار می‌شود. افراد ایده‌های خود را مطرح می‌کنند و از بین ایده‌های مطرح شده بهترین آن‌ها با رأی حاضران انتخاب می‌شوند. صاحبان ایده‌های انتخاب شده شروع به تشکیل تیم و جذب تخصص‌های مورد نیاز برای پیشبرد ایده می‌کنند. بعد از تشکیل گروه‌ها روز اول به پایان می‌رسد.


در روز دوم گروه‌ها از اول صبح در مکانی که برایشان تدارک دیده شده حاضر شده و با امکاناتی که در اختیار دارند شروع به اجرایی کردن ایده‌ خود می کنند. در این بین افرادی به عنوان مربی که در زمینه‌های مختلف دارای تخصص هستند و یا سابقه ایجاد استارت‌آپ را دارند گروه‌ها را در راستای اجرایی کردن ایده‌هایشان راهنمایی و کمک می‌کنند، با این اوصاف روز دوم کاملاً به اجرایی کردن استارت‌آپ سپری شده و در این بین ممکن است کارگاه‌های آموزشی کوتاه مدت هم برگزار شود.


برنده واقعی این رویداد گروه‌هایی هستند که تیم تشکیل شده خود را بعد از رویداد حفظ کرده و با تجربیاتی که به دست آورده‌اند استارت‌آپ خود را تبدیل به یک شرکت سودآور کنند

با آغاز روز سوم باز گروه‌ها دور هم جمع شده و آخرین تلاش‌ها را در راستای تولید نمونه اولیه محصولشان انجام می‌دهند و آماده ارائه آن در حضور داوران می‌شوند. عصر روز سوم زمان بررسی ایده‌ها و محصول اولیه حاصل از آن ایده است، بطوری که گروه‌ها با ارائه توضیحات در زمینه توجیه اقتصادی طرح، ارزشی که ارائه می‌دهد و افرادی که به عنوان مصرف‌کنندگان نهایی در نظر گرفته شده‌اند و… از طرح خود دفاع می‌کنند. در نهایت سه تیم برتر با رأی نهایی داوران انتخاب می‌شوند.


اما برنده واقعی این رویداد گروه‌هایی هستند که تیم تشکیل شده خود را بعد از رویداد حفظ کرده و با تجربیاتی که به دست آورده‌اند استارت‌آپ خود را تبدیل به یک شرکت سودآور کنند.



دانشگاه آزاد تهران غرب به عنوان اولین واحد در سطح دانشگاه های آزاد استان تهران برگزار کننده این رویداد جهانی در سه روز بود. دانشگاه آزاد هم بنابر تاکیدات همیشگی دکتر میرزاده، سعی بر رسیدن به هدف اصلی دانشگاه های روز دنیا یعنی کارآفرین بودن دارد. برگزاری این دست رویدادها گام اول در این راه است. همچنین نوعی حمایت از افراد خلاق و ایده های خلاق برای ایجاد شرکت های دانش بنیان و کاربردی کردن ایده ها است. این موضوع هم از تاکیدات اخیر آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس هیات امنای بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است.


به همین دلیل با چند تن از سرپرستان گروه های شرکت کنند در استارتاپ جهانی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب به گفت و گو پرداختیم تا از نوع فعالیت آن ها، چگونگی تشکیل تیم ها، اهداف آن ها و چگونگی آشنایی آن ها با این رویداد اطلاعاتی به دست آوریم.


ایده‌ای برای همگام سازی دو نیمکره مغز کودکان


دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه آزاد و سرپرست تیم 8 نفره «کیدلر» دانشگاه بین‌المللی آیت‌الله آملی درباره حضور در این مسابقات می‌گوید: در این استارت آپ ویکند یک اپلیکشن را طراحی کرده ایم که در آن خلاقیت به کودکان آموزش داده می شود. بدین معنا که دو نیم کره مغز کودک را همگام می کند.


المیرا پریچهره درباره برگزاری این رویداد در دانشگاه آزاد به آنا گفت: در کل دانشگاه آزاد بسیار خوب از این گونه حرکت‌ها حمایت می‌کند. به ویژه واحد آیت الله آملی که همیشه مشوق ما برای این اقدامات بوده است.


پریچهره هدف نهایی تیم خود را اجرای نمونه کاربردی این طرح عنوان می کند و ادامه می‌دهد: حتما سعی می‌کنیم پس از اتمام این مسابقات در کسب و کار های کوچک با این آموخته‌ها راه‌اندازی کنیم. یکی از مهمترین اتفاقاتی که از قبال این برنامه‌ها اتفاق می‌افتاد ایجاد اشتغال در کشور است.


کمک به ارتقای سطح زندگی بانوان خانه‌دار



رفیع جمال سرپرست تیم 10 نفره با نام آتی‌دخت است که درباره حضور این تیم در رویداد استارت آپ می‌گوید: طرح ما برای بانوان خانه داری است که می خواهند برای خود کسب و کار داشته باشند.


غزل رفیع جمال می افزاید: از طریق سروری که طراحی شده است، این سرور ارتباط دهنده بانوان علاقه مند می‌شود و آنها را به بازار مصرف کننده ارتباط می‌دهد. این موضوع باعث ارتقای سطح کیفی زندگی بانوان خانه‌دار خواهد شد.


این دانشجوی دانشگاه آزاد ادامه می‌دهد: تیم ما هفت ایده در این مسابقات داشت که این طرح مورد قبول واقع شد. حتما برای کاربردی کردن این طرح‌ها اقدام خواهیم کرد. زیرا جامعه ما یک جامعه در حال توسعه است و این نیاز ایجاب می کند که اقتصاد ما در حال گردش باشد.


کمک سریعتر به حادثه‌دیدگان


کیوان پناه لیدر تیم sos center که با ایده مرکز امداد در این مسابقات شرکت کرده بود درباره طرح خود در این رویداد به آنا می‌گوید: طرحی که ما ارائه کرده‌ایم امداد رسانی سریعتر به حادثه دیدگان است. بدین معنا که مددجویان از طریق پیامک به سرور ما اتصال پیدا خواهند کرد و سرور ما به مراکز امدادرسان مانند اورژانس اطلاع رسانی خواهد کرد. یکی از فواید این طرح ایجاد هزینه کمتر برای مراکز امداد رسان است.


سعید کیوان پناه که سرپرستی یک تیم 8 نفره را بر عهده داشت ادامه داد: حمایت‌ها واقعا از شرکت کننده‌ها خوب بود. باید از این فرصت که شرکت‌های سرمایه‌گذار هم در چنین برنامه‌هایی حاضر هستند استفاده کنیم .


این کارآفرین جوان معتقد است: این مسابقات باعث می شود فاصله بین بازار با دانشجویان و کسانی که ایده دارند کم شود و روزنه امید بسیار مناسب برای ان ها ایجاد خواهد شد.



نگران سلامت کودکان خود نباشید


عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد تهران غرب که به همراه دیگر استادان واحد تهران غرب در این مسابقات شرکت کرده است و ایده مانی کلاب را ارائه بود، درباره ایده خود می‌گوید: از ایده خود راضی بودیم که آورده زیادی داشت و همچنین در شروع کار پول زیادی نصیب سرمایه گذار خواهد شد. تصمیم ما بر این است که حتما این طرح را به ثبت برسانیم.


آزاده آریان‌پور ادامه می‌دهد: این طرح دغدغه خانواده‌هایی که نگران سلامتی فرزندان خود هستند را کاهش می‌دهد. بدین معنا که این برنامه به صورت آنلاین با مراکز درمانی ارتباط دارد و مشاوره های پزشکی و آموزشی را در اختیار خانواده ها قرار می دهد.


وی درباره حضور استادان و تلاش آنان در کنار دانشجویان اظهار کرد: از همه زوایا این اقدام حرکت خلاقانه است. زیرا اکثر جوانان ما پتانسیل فعالیت‌های خلاقانه را دارند. از طرفی این برنامه‌ها به دانشجویان کمک می‌کند که با محیط کار آشنا شوند و تجربیات لازم را در محیط شبیه‌سازی شده به دست آورند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب