دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 مهر 1398 - 11:47
انوشیروانی در گفتگو با آنا:

انتقادهای علی حسینی منطقی بود/ زمان برای کیانوش از دست نرفته است

سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری گفت: جوانان تیم ملی تا رسیدن به ایده‌آل راه طولانی در پیش دارند و به نظرم باتجربه‌های ما می‌توانند به مدال المپیک برسند.
کد خبر : 417825
سجاد انوشیروانی.jpg

سجاد انوشیروانی در گفتگو با خبرنگار حوزه وزنه‌برداری گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری در مسابقات جهانی گفت: ما کشوری هستیم که در وزنه‌برداری صاحب قدرت هستیم و در مسابقات مختلف باید فراز و نشیب کمی داشته باشیم. یکی از معضلات وزنه‌برداری ایران در حال حاضر عدم پشتوانه‌سازی است. از سال 2010 تا 2019 در وزنه‌برداری ایران نسلی روی کار آمد که در دو المپیک و 10 مسابقه جهانی و مسابقات آسیایی درخشید.


وی افزود: این نسل توانست افتخارات زیادی به دست بیاورد و نام ایران را پر آوازه کند. این موضوع به خاطر این بود که پشتوانه‌سازی به خوبی در آن سال‌ها در وزنه‌برداری ایران انجام شده بود.در سال 2010 با استعدادیابی خوب کادر فنی در چند وزن که خلا داشتیم توانستیم شرایط را تغییر دهیم و نسل طلایی را داشته باشیم. با توجه به این شرایط، انتظار این است که وزنه‌برداری در سال‌های بعد هم با برنامه پیش برود و نسلی بسازد که با نسل گذشته هم‌تراز باشند یا اینکه بالاتر از آنها قرار بگیرد.


جوانان تا رسیدن به ایده‌آل فاصله دارند


سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری عنوان کرد: در حال حاضر ما جوانان خوبی را در ترکیب تیم ملی داریم. حافظ قشقایی در سبک‌وزن توانست بعد از 42 سال ایران را به مدال برساند. رضا دهدار، محسن دادرس، علی داودی، رضا بیرالوند همگی از وزنه‌برداران جوان و آتیه‌سازان ایران هستند اما ترکیب آنها با یکدیگر هنوز به آن تیم قدرتمند و ایده‌آل تبدیل نشده است و نیاز دارد که کادر فنی توجه بیشتری به این افراد داشته باشد تا بتوانند در آینده حرفی برای گفتن داشته باشند.


روند رو به رشد وزنه‌برداران خیلی کند است


انوشیروانی تأکید کرد: به نظرم نتایجی که ما به دست آوردیم به خوبی نشان داد که در چند سال اخیر کار پشتوانه‌سازی به‌خوبی انجام نشده و روند رو به رشد وزنه‌برداران هم خیلی اندک بوده است. این تیم کاملاً تابع نظرات سرمربی بوده و تمریناتی که به آنها داده شده است را انجام داده‌اند. اما کیفیت وزنه‌برداران و رکوردهایی که ثبت کرده‌اند، انتظارات را برآورده نکرد. البته شاید برخی از آنها به دلیل آسیب‌دیدگی نتوانستند رکوردهای خود را ثبت کنند، اما در این موارد هم وقتی که یک وزنه‌بردار دچار آسیب‌دیدگی می‌شود باید روی مداوای او تمرکز کرد نه اینکه تا مصدومیتش برطرف نشده او را به مسابقه اعزام کنیم.


نباید مقصر همه ناکامی‌ها را آسیب‌دیدگی بدانیم


وی تأکید کرد: من از هیچ‌کسی انتقاد ندارم و به نظرم کادر فنی هم تمام تلاش خود را انجام داده و وزنه‌برداران هم برای رسیدن به مدال زحمت زیادی کشیدند اما در برخی از اوزان ما بهتر می‌توانستیم وزنه بگیرم. ایوب موسوی و وزنه‌بردار قطری در مسابقات جوانان جهان رقیب هم بودند. هر دو نفر در رده بزرگسالان تغییر وزن دادند. حالا وزنه‌بردار قطری روند رو به رشدی را طی کرده است. در حالی که ایوب حتی زمانی که در رده جوانان هم با او رقیب بود، بالاتر از این وزنه‌بردار قرار داشت و در ایران که یکی از کشورهای مدعی وزنه‌بردار در دنیاست تمرین می‌کرد. با این حال دیدیم که در این رقابت‌ها بین این دو وزنه‌بردار تفاوت خیلی زیادی بود و من حداقل انتظار داشتم که ایوب جزء سه نفر برتر قرار بگیرد. بنابراین هر اتفاقی را نباید به گردن آسیب‌دیدگی بیندازیم. وزنه‌برداران ما نشان داده‌اند در این چند سال روند رو به رشدی کمی داشتند و همین موضوع کار را برای ما در المپیک سخت خواهد کرد.


باتجربه‌ها در المپیک می‌توانند مدال کسب کنند


سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری اظهار کرد: در حال حاضر وضعیت وزنه‌برداران اوزان المپیکی هنوز مشخص نیست. به نظرم کادر فنی باید با تجمیع تمام ظرفیت وزنه‌برداری ایران با حداقل سهمیه در المپیک بهترین نتیجه را به‌دست بیاورد و در چنین شرایطی باید از افراد باتجربه استفاده کرد تا بتوان به نتایج مطلوب رسید. اگر شرایط کیانوش رستمی تغییر کند و آسیب‌دیدگی سهراب مرادی هم برطرف شود، سعید علی حسینی هم بتواند دوباره به اردوی تیم ملی برگردد، فکر می‌کنم شانس مدال در المپیک بالا خواهد رفت. جوانانی که در ترکیب تیم حضور دارند ظرفیت قابل قبولی دارند اما هنوز راه زیادی تا رسیدن به مدال المپیک دارند و در چنین شرایطی، باتجربه‌های ما می‌توانند از آوازه وزنه‌برداری ایران در المپیک دفاع کنند.


شرایط وزنه‌برداری ما حرفه‌ای نیست


وی ادامه داد: اگر نیت مدال گرفتن است، همان‌طور که گفتم باتجربه‌ها در چنین شرایطی می‌توانند به وزنه‌برداری ایران کمک کنند اما اگر هدف جوانگرایی است می‌توانیم با جوانان در این مسابقات حضور پیدا کنیم و در آینده و المپیک‌های بعد به مدال‌آوری آنها امید داشته باشیم. البته که هیچ‌کسی در این شرایط مقصر نیست. کادر فنی کار خودش را به خوبی انجام داده و وزنه‌برداران ما هم تمام تلاششان را انجام داده‌اند. مشکل این است که وزنه‌برداری ما حرفه‌ای نیست. ورزشکاران ما حرفه‌ای هستند اما شرایط حرفه‌ای ندارند. ما یک کادر پزشکی تخصصی در تیم ملی وزنه‌برداری نداریم، نبود مشاور تغذیه و امکاناتی از کمبودهای وزنه‌برداری ایران است. تمام این موارد دست به دست هم می‌دهد تا نتیجه‌ای که همه از وزنه‌برداری انتظار دارند کسب نشود.


کیانوش سرمایه ایران است و نباید او را از دست بدهیم


انوشیروانی در مورد وضعیت کیانوش رستمی اظهار کرد: من اگر در مورد کیانوش صحبتی می‌کنم شاید همه این برداشت را کنند که با او غرض‌ورزی دارم و از سر دشمنی چنین حرف‌هایی را می‌زنم اما واقعیت این نیست، کیانوش دوست من است و برای اتفاقاتی که در این چند وقت برای او افتاد خیلی ناراحت هستم. زمانی که من به‌عنوان سرمربی در تیم ملی حضور داشتم او اعلام کرد قصد دارد تنهایی کارش را ادامه دهد، در چند ماه پایانی مانده به مسابقات المپیک هر زمان که می‌گفت می‌خواهم با تیم تمرین کنم، مخالفتی نمی‌کردم چرا که بر این باور بودم که کیانوش سرمایه تیم ملی است و نباید او را از دست بدهیم. در المپیک ریو در چند ماه آخر خیلی خوب تمرین کرد و خوشبختانه توانست به مدال طلا برسد اما در این چند وقت او می‌توانست کلکسیون مدال‌هایش را بهتر از گذشته کند اما هر بار دیدیم او یک مدال را از دست می‌دهد.


کیانوش در انتخاب وزنه‌ها دچار اشتباه شد


وی گفت: همه ما ناراحت هستیم چرا که می‌دانیم یک وزنه‌بردار تمرین زیادی می‌کند و با آسیب‌دیدگی و درد تمریناتش را دنبال می‌کند. به اعتقاد من، او در چندین مسابقه در انتخاب وزنه‌ها دچار اشتباه شده است. این صحبت من نه انتقاد است و نه غرض‌ورزی، بلکه نظر شخصی خودم را اعلام می‌کنم. فدراسیون وزنه‌برداری از کیانوش حمایت کرد و حالا باید پاسخگوی نتایجی که او به دست می‌آورد باشد. حالا هم دیر نشده، کیانوش یک قهرمان بزرگ است و اگر او به خوبی مدیریت شود، می‌تواند به سومین مدال المپیک هم برسد. اگر یک مقدار از کادر فنی تمکین کند و طبق برنامه‌ها پیش برود، قطعاً موفق خواهد شد. دیدگاه کادر فنی به کیانوش کمک خواهد کرد تا در مسیر مدال‌آوری قرار بگیرد. این وزنه‌بردار باید قدر خودش را بداند و از تجربیات گذشته‌اش درس بگیرد.


علی حسینی می‌توانست برنز جهانی را به دست بیاورد


سرمربی سابق تیم ملی وزنه‌برداری در مورد انتقادهای سعید علی حسینی پس از نتایج تیم ملی اظهار کرد: به نظرم صحبت‌های علی حسینی و انتقادهایش کاملاً منطقی و به حق است. اگر یک سال به عقب برگردیم و عملکرد علی حسینی را بررسی کنیم به خوبی می‌فهمیم که او وزنه‌بردار قابل قبولی است و اگر در این مسابقات حضور داشت بدون شک به مدال می‌رسید. علی حسینی پس از هشت سال دوری توانست برنز مسابقات جهانی 2018 و مدال نقره بازی‌های آسیایی را به‌دست آورد. رکوردهایی که او در این سن و سال و پس از هشت سال دوری از وزنه‌برداری ثبت کرد، نشان داد که او وزنه‌بردار قابل قبولی است و نباید به سن و سالش توجه می‌کردند. با توجه به اینکه علی حسینی چندین سال از وزنه‌برداری دور بوده، طبیعی است که در سال‌های اول و دوم با مصدومیت‌های زیادتری روبه‌رو می‌شد، اما اگر به این وزنه‌بردار میدان می‌دادند و به‌خاطر مصدومیت از ترکیب تیم کنار گذاشته نمی‌شد، به مدال برنز این رقابت‌ها می‌رسید. با تمام احترامی که برای محسن دادرس و علی داودی در فوق سنگین قائل هستم، آنها سرمایه‌های بالقوه وزنه‌برداری ایران هستند اما اعتقادم بر این است که در صورت حضور علی حسینی در رقابت‌های جهانی، او حتماً می‌توانست به مدال برنز برسد و ایران در رده تیمی به عنوان دومی دست یابد.


وزارت ورزش و کمیته باید نظارت بیشتری داشته باشند


انوشیروانی عنوان کرد: ما جوانان خوبی در ترکیب تیم ملی داریم اما نباید به آنها نگاه ابزارگونه داشته باشیم. این وزنه‌برداران نیاز به توجه دارند و اگر آسیب دیدند، باید مشکل آنها برطرف شود. وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک هم نظارتش را روی ورزشکاران بیشتر کند. توجه به یک ورزشکار تنها تأمین منابع مالی نیست. باید همه جوانب را در نظر گرفت. گاهی اوقات در فدراسیون‌های المپیکی از سوی کادر فنی برنامه‌ای ارائه می‌شود که شاید اصلاً اجرا نشود. وزارت ورزش باید به این موارد توجه کند و ورزشکارانی که سهمیه می‌گیرند را بیشتر زیر نظر داشته باشد تا بتوانند در المپیک مدال‌آور باشند. جوانانی هم که در ترکیب تیم ملی وزنه‌برداری نتیجه نگرفته‌اند نباید مورد کم‌لطفی قرار بگیرند، آنها آینده این رشته هستند. 10 ماه دیگر تا المپیک زمان باقی مانده و اگرچه مدت‌زمان کوتاهی باقیمانده است اما با برنامه‌ریزی درست و منطقی می‌توان از آن نهایت استفاده را برد و به مدال المپیک رسید.


انتهای پیام/4048/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب