دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مهر 1398 - 14:37
فلاح در گفتگو با آنا:

صحبت‌های دبیر کم‌لطفی به کشتی است/ کشتی‌گیران خودشان مقصر ناداوری‌ها هستند

مربی کشتی آزاد گفت: نتیجه تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی راضی‌کننده بود اما اینکه رئیس فدراسیون می‌گوید نباید از کشتی در المپیک توقع داشت به نظرم کم‌لطفی اوست.
کد خبر : 416935
71IMG_0252.JPG.jpg

اکبر فلاح در گفتگو با خبرنگار حوزه کشتی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در مسابقات جهانی قزاقستان گفت: من ابتدا باید تبریک بگویم به کشتی‌گیران ما که توانستند در مسابقات جهانی یک طلا، یک نقره و دو برنز به دست بیاورند. به همه کشتی‌گیران و مربیان تیم خسته‌نباشید می‌گویم و امیدوارم که در مسابقات پیش رو چنین نتیجه‌ای دوباره رقم بخورد. در این مسابقات کسانی که توقع مدال از آنها می‌رفت مانند حسن یزدانی که از قبل همه ما پیش‌بینی آن را داشتیم به مدال طلا رسید. در مورد علیرضا کریمی هم همه بر این باور بودند که او روی سکو می‌رود که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد اما رنگ مدالش را خودش انتخاب کرد و در بازی فینال مقابل حریف آمریکایی خود به مدال نقره رسید.


وی گفت: احسان‌پور هم توانست در این مسابقات به مدال برنز برسد. به نظرم وقت آن رسیده بود که او در مسابقات جهانی مدال کسب کند چرا که نسبت به سال‌های گذشته باتجربه‌تر شده و در مسابقات جهانی سال گذشته هم نزدیک به مدال شده بود اما امسال موفق شد. یونس امامی هم دیگر مدال‌آور ما در این مسابقات بود که او هم خوب کشتی گرفت. اگرچه در حقش ناداوری شد اما به‌هرحال توانست مدال جهانی را به کارنامه افتخاراتش اضافه کند.


مربی کشتی عنوان کرد: در وزن 57 کیلوگرم اطری هم شایسته کسب مدال بود اما با اینکه خوب کشتی گرفت به عنوان پنجمی رسید اما در نهایت توانست سهمیه را به دست آورد. در سه وزن دیگر ما شانس کسب مدال را داشتیم و این انتظار می‌رفت که کشتی‌گیران ما بتوانند به مدال برسند. در وزن 120 کیلوگرم یدالله محبی باید برای مدال کشتی می‌گرفت. اگر حریف اوکراینی خودش را شکست داده بود قطعاً به مدال برنز می‌رسید. به اعتقاد من محبی حقش بود که در این مسابقات مدال می‌گرفت اما متأسفانه این شانس را از خودش دریغ کرد. در وزن 79 کیلوگرم هم کشتی‌گیر ما با تجربه بود و انتظار مدال از او داشتیم. در وزن 74 کیلوگرم هم شرایط به همین صورت بود. به نظرم این سه وزن از بین همه اوزان برای کسب مدال شانس بیشتری داشتند که البته در هر سه وزن دست کشتی‌گیران از مدال کوتاه ماند.


فلاح در مورد عملکرد شعبانی در وزن 97 کیلوگرم هم گفت: شعبانی جانشین رضا یزدانی در این مسابقات شد و اگر یزدانی با مصدومیت روبه‌رو نمی‌شد و به این مسابقات می‌رسید قطعاً می‌توانست به مدال برسد. به نظرم حتی اگر علیرضا گودرزی دیگر کشتی‌گیر این وزن به‌جای شعبانی به مسابقات جهانی اعزام می‌شد جزء سه نفر اول این وزن قرار می‌گرفت. شعبانی کشتی‌گیر مبتدی و دست‌وپا بسته‌ای نبود و در حد و اندازه مسابقات جهانی بود و می‌توانست به مدال برسد. در وزن 69 کیلوگرم هم به اعتقاد من امیرمحمد یزدانی کاملاً برای کسب مدال به میدان رفته بود اما او را ناپخته به این مسابقات اعزام کردیم.


وی تأکید کرد: در کشتی آزاد برای این وزن انتخابی برگزار می‌کنند و یزدانی انتخاب می‌شود اما دوباره مانع سر راه او می‌آوریم و او را به مسابقات اعزام نمی‌کنند و بعد در ترکیب تیم برای اعزام به مسابقات جهانی قرار می‌گیرد. اگر چنین اتفاقاتی برای یزدانی رقم نمی‌خورد و او قبل از مسابقات جهانی چندین مسابقه برون‌مرزی می‌رفت و تجربه کافی را به‌دست می‌آورد، قطعاً می‌توانست حریف کوبایی خودش را شکست دهد و در این مسابقات به مدال برسد. به نظرم یزدانی چوب بی‌تجربگی و عدم برنامه‌ریزی درست مسئولان را خورد.


مربی سازنده کشتی آزاد خاطرنشان کرد: در مجموع من اعتقاد دارم که 10 وزن اعزامی به مسابقات شانس کسب مسابقات را داشتند. تیم ملی کشتی ایران همیشه باید روی سکو باشد و این برای ما یک فاجعه است که از نظر تیمی فاصله‌مان با کشور روسیه خیلی زیاد باشد. آنها توانستند در نتایج تیمی به امتیاز 100 برسند و ما امتیاز 75 را کسب کردیم. همان‌طور که گفتم این فاجعه است که امتیاز تیمی ما از کشور روسیه کمتر باشد و باید در مسابقات جهانی 2021 تیم تمام تلاشش را به‌کار بگیرد تا این فاصله را از میان بردارد. در مجموع من عملکرد تیم ملی کشتی آزاد را در رقابت‌های جهانی مثبت ارزیابی می‌کنم و امیدوارم که این نتایج در المپیک توکیو تکرار شود و در مسابقات جهانی دو سال آینده تیم ما سکوی اول یا دومی جهان را کسب کند.


وی در ادامه به صحبت‌های علیرضا دبیر که گفته بود نباید از کشتی در المپیک توقع داشت اشاره کرد و گفت: به نظرم این صحبت از سوی رئیس فدراسیون کم‌لطفی است. کسی که به‌عنوان نفر اول این رشته چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کند و  دل کشتی‌گیران خالی می‌شود نباید از دیگران توقع امیدواری داشته باشیم. شاید این صحبت‌ها نشان می‌دهد او نباید رئیس فدراسیون می‌شد و این انتخاب اشتباه بود. یک رئیس فدراسیون در وهله اول باید به تمام ارکان زیرمجموعه‌اش امید دهد و آنها را برای کسب یک نتیجه قابل قبول در المپیک امیدوار کرد نه اینکه خودش انگیزه‌ها را از بین ببرد.


فلاح در مورد ناداوری‌هایی که در کشتی فرنگی و کشتی آزاد در جریان رقابت‌های جهانی به‌وجود آمد، اظهار کرد: هر کشوری که میزبان مسابقات جهانی شود، از حق میزبانی خودش استفاده می‌کند حتی اگر این مسابقات در ایران برگزار می‌شد، فیلا این حق را به ایران می‌داد که از امتیاز میزبانی‌اش استفاده کند. در واقع هر کشوری که میزبان می‌شود یک معامله با اتحادیه جهانی کشتی انجام می‌دهد و در مقابل آن مدال می‌خواهد. در مسابقات جهانی که قزاق‌ها میزبان بودند این شرایط وجود داشت و به همین خاطر ما در بعضی از رقابت‌ها ناداوری دیدیم اما نکته‌ای که کشتی‌گیران ما نباید از آن غافل شوند، هوشیاری در جریان یک مسابقه است؛ به این معنی که اگر فاصله امتیازات خود را با قزاق‌ها در جریان یک مسابقه زیاد می‌کردند، شاهد وقوع چنین ناداوری‌هایی نبودیم. کشتی‌گیر روس با حریف قزاقی خود مبارزه می‌کند و 10 بر صفر نتیجه را به سود خود تمام می‌کند. در چنین شرایطی هیچ زمانی داور نمی‌تواند اعمال نفوذ کرده و با ناداوری نتیجه را به قزاق‌ها بدهد.


وی گفت: کشتی‌گیران ما هم باید چنین شرایطی را ایجاد می‌کردند و با فاصله امتیاز زیاد با حریفان قزاقستانی خود اجازه ناداوری را نمی‌دادند. در واقع من اعتقاد دارم مقصر بخشی از این ناداوری‌ها خود کشتی‌گیران ما هستند. وقتی آنها پا به پای قزاق‌ها کشتی می‌گیرند و به حداقل اختلاف امتیاز رضایت می‌دهند، امکان ناداوری را برای خودشان ایجاد می‌کنند. زمانی که کشتی ایران میزبان مسابقات جهانی بود ما توانستیم قهرمان دنیا شویم و در واقع تا حدودی از حق میزبانی برای کسب این نتیجه استفاده کردیم.


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب