دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 شهريور 1398 - 17:00
وزارت بهداشت اعلام کرد:

شناسایی ۲۱۱ مورد تخلف در انتقال و پذیرش دانشجویان گروه پزشکی

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شناسایی و برخورد با متخلفان در انتقال و پذیرش دانشجویان گروه علوم پزشکی به داخل کشور خبر داد.
کد خبر : 416601
666452_934.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، کیانوش جهانپور از شناسایی و برخورد با متخلفان در انتقال و پذیرش دانشجویان گروه علوم پزشکی به داخل کشور خبر داد و گفت: به دنبال تشدید تحریم‌ها و تغییرات ناگهانی قیمت ارز و مشکلات به وجود آمده برای دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در خارج از کشور، سال گذشته تسهیلاتی برای انتقال این گروه از دانشجویان به دانشگاه‌های داخلی صورت پذیرفت که به دنبال آغاز روند اجرایی آن، گزارش‌هایی نیز مبنی بر بروز تخلف در این فرآیندها به وزارت بهداشت واصل شد.


تحصیل بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر در دکتری حرفه‌ای گروه پزشکی خارج از کشور


وی گفت: بیش از ۸۰ درصد دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور در رشته‌های دکترای حرفه‌ای گروه پزشکی تحصیل می‌کردند که بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر را شامل می‌شود و بیشترین آن‌ها در مجارستان، هندوستان روسیه، قبرس و بلاروس به تحصیل اشتغال داشتند.


موافقت با انتقال بیش از ۱۳۰۰ نفر از دانشگاه‌های خارج به داخل


مشاور وزیر بهداشت تأکید کرد: در سال ۹۶، تعداد ۶۲۴ نفر متقاضی انتقال از خارج به داخل کشور بودند درحالی‌که این عدد در سال ۱۳۹۷ به دنبال مشکلات پدید آمده بر سر راه انتقال ارز به ۲ هزار و ۸۲۴ نفر رسید، از این میان ۱ هزار و ۷۴۱ نفر تا پایان سال ۹۷ مصاحبه شده و با انتقال ۱ هزار و ۳۶۵ نفر از آن‌ها موافقت شده بود. همچنین در سال ۹۸ نیز ۷۰۰ نفر مصاحبه شده، ۶۰۰ پرونده نیز در دست بررسی است و البته از مهرماه ۹۸ پرونده ورودی‌های سپتامبر ۲۰۱۸ در دست بررسی قرار می‌گیرد که تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر متقاضی داشته است.


به گفته وی، البته اصل موضوع انتقال دانشجویان شاغل به تحصیل خارج به داخل موضوع جدیدی نیست لکن از ابتدای سال ۲۰۱۹ امکان انتقال به داخل کشور با اطلاع‌رسانی قبلی، ممنوع شده است. در مورد شرایط انتقال به داخل نیز تنها شرط تسهیل شده کاهش حداقل واحدهای گذرانده شده از ۷۲ واحد به ۳۶ واحد بوده و البته شرط مصاحبه به شروط قبلی انتقال به داخل افزوده شده است.


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، ادامه داد: صحت و اصالت تمامی مدارک تحصیلی در خارج از کشور از طریق سامانه تائید اسناد کنسولی وزارت امور خارجه و با تائید این وزارتخانه هست و ریزنمرات دانشجویان بعد از استعلام از دانشگاه مبدأ باید به تائید نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از کشور برسد.


وی افزود: در پی گزارش‌هایی مبنی بر بروز برخی تخلفات در مسیر انتقال دانشجویان به داخل و پیگیری معاونت آموزشی وزارت بهداشت، چند ماه قبل، با دستور وزیر بهداشت، معاونت آموزشی با همکاری مرکز حراست وزارت بهداشت، بررسی جوانب موضوع، احصاء و شناسایی موارد تخلف و متخلفین احتمالی و آسیب‌های موجود در فرآیند انتقال و پذیرش که زمینه‌ساز بروز تخلف می‌تواند باشد را در دستور کار خود قرارداد.


شناسایی ۲۱۱ نفر متخلف در حال انتقال یا پذیرفته‌شده


جهانپور افزود: با مجوز دستگاه قضایی و همکاری ضابطین قضایی و بازجویی از مظنونین، تاکنون ۲۱۱ نفر افراد در حال انتقال یا پذیرفته‌شده که با عناوین مختلف ازجمله ارائه مدارک دیپلم متوسطه و پیش‌دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشور، جابجایی در ترتیب و ترتب پذیرش و ... با همکاری حداقل ۵ مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطه‌ها و متخلفین دیگری که با این افراد همراهی داشته‌اند، شناسایی‌شده و ضمن توقف روند پذیرش یا ادامه تحصیل آن‌ها، جهت برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی‌شده‌اند.


شناسایی ۵ نفر کارچاق‌کن، ۳۸ دانشجو، ۳ کارمند متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه متخلف


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت اظهار داشت: در این رابطه تا امروز، حداقل ۵ نفر کارچاق‌کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت و ۳۸ نفر از همین دانشجویان که به‌نوعی به دلالی و واسطه‌گری در این رابطه مشغول بودند و همچنین ۳ نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه متخلف، شناسایی‌شده‌اند که همگی جهت برخورد قانونی، تحویل مراجع قضایی شدند.


جهانپور افزود: البته ازنظر ما، این پرونده همچنان مفتوح خواهد ماند و هر مورد تخلفی که در هر مرحله‌ای از انتقال و پذیرش یا پس از اشتغال به تحصیل و حتی پس از فراغت از تحصیل، احراز شود بدون درنگ از ادامه روند انتقال، پذیرش، تحصیل و فراغت از تحصیل آن‌ها جلوگیری به‌عمل‌آمده و با توجه به ماهیت مجرمانه آن به دستگاه قضایی جهت برخوردهای قانونی تحویل خواهند شد.


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت با تأکید بر این‌که موارد تخلف و اقدامات مجرمانه در حوزه پذیرش و انتقال دانشجو با توجه به پراکندگی عوامل متعدد درگیر در موضوع، واجد پیچیدگی خاصی است و ادعای شناسایی همگی یا رفع کامل تخلف را نداریم، تصریح کرد: با هوشیاری همکاران ما در حوزه معاونت آموزشی و مرکز حراست وزارت بهداشت، قطعاً زمینه‌ها و موارد بروز این تخلفات، کاهش چشم‌گیری یافته است و البته نظارت‌های موجود کماکان با جدیت ادامه خواهد یافت.


جهانپور با تأکید بر این‌که وزارت بهداشت، تمامی ابزارهای ممکن و موجود خود را برای شناسایی موارد تخلف در این حوزه را بسیج کرده، یادآور شد: قاعدتاً برخی از موارد، ابزارها و اختیارات، خارج از مجموعه وزارت بهداشت و اختیارات آن هست، همچنین مادامی‌که خلاف آن ثابت نشود محکوم به پذیرش مستندات رسمی ثبت‌نام و گذراندن واحدهای درسی و ریزنمرات دانشگاه‌های مورد تائید وزارت بهداشت منوط به تائید نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هستیم.


وی گفت: چنانکه در مورد دانشجویان داخل نیز، وزارت بهداشت مسئولیت مستقیمی در پذیرش دانشجو ندارد و کلیه پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری با کد رسمی از سوی سازمان سنجش به دانشگاه‌های علوم پزشکی معرفی می‌شوند و مسیر موازی دیگری برای پذیرش دانشجو وجود ندارد و نمی‌تواند وجود داشته باشد.


مواردی از تخلف به‌صورت اخذ وجوه از دانشجویان واجد شرایط انتقال از سوی برخی دانشگاه‌ها


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت از مواردی از تخلف به‌صورت اخذ وجوه از دانشجویان واجد شرایط انتقال از سوی برخی دانشگاه‌ها، تحت عناوین مختلف و یا احتمال کارچاق‌کنی و دلالی برخی افراد برای پذیرش متقاضیان انتقال به داخل به دانشگاه‌های خاص خبر داد و گفت: این موارد نیز، مطابق دستور اکید وزیر بهداشت و پیگیری و حساسیت مجدانه معاونت آموزشی در حال احصا و بررسی است.


وی افزود: همچنین در این زمینه متذکر می‌شود، هیچ دانشگاهی حق دریافت وجه بابت پذیرش افراد معرفی‌شده از سوی وزارت بهداشت که شرایط انتقال به داخل را داشته و موافقت کمیسیون را اخذ کرده‌اند و تقدم در پذیرش آن‌ها را نداشته، همچنین افرادی که به‌نوعی به اعمال‌نظر و یا دلالی در پذیرش دانشجویان واحد شرایط در برخی دانشگاه‌ها بپردازند، شناسایی‌شده و مطابق مقررات تحت پیگرد قانونی و قضایی قرار خواهند گرفت و این موارد هم از زمره مصادیق صندلی فروشی قلمداد خواهد شد.


ارتباط دانشجوی قلابی دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی با برخی مؤسسات کنکور


جهانپور در خصوص موضوع دانشجوی قلابی دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی که هفته گذشته توسط حراست این دانشگاه تحویل مراجع انتظامی شده است گفت: موضوع این فرد از جنس تخلفات انتقال به داخل نیست، فرد مذکور عملاً یک دانشجوی قلابی است که از سال گذشته به این دانشگاه رفت‌وآمد داشته، با برخی مؤسسات کنکور ارتباط داشته، این فرد و امثالهم در این تخلفات قطعاً تنها نیستند، متأسفانه فرد مذکور و امثال او تحت عناوین مجعول رتبه برتر کنکور و نخبه و نابغه و ... وارد برنامه‌های تلویزیونی شده و حلقه‌ای از یک زنجیره کلاهبرداری است که متأسفانه در سال‌های اخیر در حوزه کنکور به سوءاستفاده از تمایل دانش آموزان و خانواده‌ها به موفقیت در این آزمون، مشغول‌اند و سالانه صدها میلیارد تومان از این راه کسب می‌کنند.


به گفته وی، امیدواریم آموزش‌وپرورش، آموزش عالی و نهادهای نظارتی برای این بازار کاذب ناسالم چاره‌اندیشی کنند و مسئولین و ناظرین سیما و رسانه ملی نیز برای این پدیده زشت و غم‌انگیز و توجیه‌ناپذیر، تدبیری بیندیشند، لکن این موارد در حوزه وظایف، مسئولیت مستقیم و کار ویژه وزارت بهداشت و نظام سلامت نمی‌گنجد و نهادهای مسئول و مسئولین انتظامی و قضایی در این زمینه می‌توانند اطلاعات بیشتری در اختیار عموم بگذارند.


رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت به افراد متقاضی انتقال به داخل کشور و یا علاقه‌مندان به تحصیل در رشته‌های گروه علوم پزشکی نیز توصیه کرد: در دام اغواگران و کلاهبردارانی که با عناوین مختلف، وعده فروش صندلی و پذیرش در دانشگاه‌های داخلی را می‌دهند، نیافتند چراکه این مسیر، به هر شکل و نوع، سرانجامی جز خسران مالی و گرفتاری قضایی و کیفری در پی نخواهد داشت.


جهانپور افزود: در این راستا کماکان انتظار می‌رود دانشجویان، خانواده‌ها و افرادی که به موارد مشکوک یا پیشنهاد‌هایی ازاین‌دست برخورد می‌کنند، اطلاعات خود را به حراست یا بازرسی دانشگاه‌های علوم پزشکی و مرکز حراست و یا اداره کل بازرسی وزارت بهداشت منعکس کنند.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب