نتانیاهو در آستانه شکست مفتضحانه در رژیم صهیونیستی/ حیات سیاسی نخستوزیر فاسد پایان مییابد؟
گروه بینالملل خبرگزاری آنا- مجتبی اسماعیلی: انتخابات کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از صبح روز گذشته با بازگشایی 11 هزار مرکز اخذ رأی در سرزمینهای اشغالی برگزار شد. طبق آمار وزارت امور داخلی رژیم صهیونیستی، بیش از 6 میلیون شهرکنشین در این انتخابات حق رأی داشتهاند. این انتخابات به دنبال ناکامی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تشکیل کابینه بعد از انتخابات تیرماه برگزار شد.
گرچه 32 لیست در انتخابات روز گذشته شرکت کردند، اما رقابت اصلی میان دو لیست راستگرای صهیونیستی «ائتلاف آبی-سفید» به ریاست ژنرال بنی گانتس و حزب لیکود به ریاست بنیامین نتانیاهو است. این در حالی است که گزارشهای اولیه حاکی از کاهش رأی حزب لیکود نسبت به دور گذشته انتخابات و در واقع بهمعنای شکست مجدد نتانیاهو در تشکیل کابینه رژیم صهیونیستی خواهد بود.
نتانیاهو در توهم پیروزی
با وجود این، نتانیاهو ساعتی پیش با انتشار بیانیهای در واکنش به نتیجه انتخابات انجامشده در فلسطین اشغالی مدعی شد که وی نخستوزیر آتی خواهد بود.
این ادعای نتانیاهو در حالی است که تاکنون با شمارش بیش از ۹۰ درصد از آرا، رقبای نتانیاهو از وی پیشی گرفتهاند.
نتانیاهو در بیانیه خود گفته است که با رؤسای احزاب راستگرا ملاقات کرده و قرار است دولت ائتلافی با احزاب راستگرا تشکیل شود.
پیش تر روزنامه هاآرتص چاپ رژیم صهیونیستی در گزارشی به نقل از منابع آگاه مدعی شده بود نتانیاهو به فاصله چند روز مانده به برگزاری انتخابات تلاش کرده با اعلام جنگ علیه نوار غزه مانع از برگزاری انتخابات شود؛ طرحی که در سایه مخالفت جدی دستگاه قضایی رژیم صهیونیستی بینتیجه مانده است.
ضربه سیاسی انتخابات به نتانیاهو
این دور از انتخابات ضربه سنگین سیاسی بر حیثیت نتانیاهو وارد کرده است تا جایی که احتمال دارد در صورت شکست در انتخابات پارلمانی شاهد پایان حیات سیاسی وی باشیم و به دلیل فسادهای مالی نتانیاهو باید خود را در پشت میله های زندان ببیند.
روزنامه العربی الجدید چاپ لندن در گزارشی از نتیجه اولیه انتخابات رژیم صهیونیستی نوشت که نتانیاهو به اهداف اصلی خود دست نیافته و حتی حزب لیکود نتوانسته است ۶۱ کرسی کنست را کسب کند.
به باور تحلیلگران منطقه، پیروزی نتانیاهو یا بنی گانتس در این انتخابات تغییری را در سیاست رژیم رژیم صهیونیستی و برخورد تلآویو با پروندهها و چالش های امنیتی و سیاست خارجی ایجاد نخواهد کرد. صهیونیستها پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات به اشغالگری، غصب حقوق مردم فلسطین و تلاش خود برای تحمیل اراده اشغالگری و شهرکسازی ادامه خواهد داد.
نتانیاهو و بنی گانتس تنها در زمانبندی برنامه الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی و یهودیسازی اختلاف نظر دارند. نتانیاهو و بنی گانتس در یک نقطه راهبردی با هم اشتراک دیدگاه دارند و آن هم مخالفت با ایجاد کشور مستقل فلسطین و تلاش برای الحاق کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی است.
لیبرمن ناکامی نتانیاهو را رقم زد
سید هادی سیدافقهی، کارشناس امور بینالملل در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین الملل خبرگزاری آنا گفت: آمار، گزارشها و تحلیلها از شمارش آرای اولیه انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که نتانیاهو ناکام انتخابات است و نمیتواند حتی کابینه وفاق ملی تشکیل دهد؛ کابینهای که برای تشکیل آن وی باید بهای سنگینی پرداخت کند و به احزاب راست افراطی همچون «اسرائیل خانه ما» امتیاز بدهد.
وی افزود: آویگدور لیبرمن کسی بود که باعث ناکامی نتانیاهو در انتخابات گذشته شد و انحلال کابینه را رقم زد، این شخص اکنون توانسته است هیمنه نخستوزیر رژیم صهیونیستی را در هم بشکند. اگرچه تعداد کرسیهای آنها در کنست بیش از ۱۴ نیست، ولی وقتی دو رقیب اصلی یعنی آبی و سفیدها به ریاست گانتس و نتانیاهو برابر هم قرار می گیرند، آن وقت وضعیت لیبرمن سرنوشت کابینه آینده رژیم صهیونیستی را تعیین میکند.
سیدافقهی تأکید کرد: شکستهای متوالی نتانیاهو و ماجراجوییهای وی در حمله به مخازن اصلی حشدالشعبی در عراق، حمله به پایگاه از حزبالله در دمشق و حمله پهپادی به ضاحیه جنوبی بیروت پاسخ قاطع حزبالله را به همراه داشت و باعث شد نتانیاهو شکست سختی در انتخابات پارلمانی بخورد.
وی افزود: پاسخ حزبالله به حمله ضاحیه باعث ترس و نگرانی نتانیاهو شد و رژیم صهیونیستی دیگر نتوانست پاسخی به این حملات بدهد و این یک شکست روحی و امنیتی شدید برای کابینه نتانیاهو بود.
این کارشناس امور فلسطین تصریح کرد: در سوی مقابل احزاب مخالف حداکثر بهرهبرداری را از این وضعیت کردند و علیه نتانیاهو به عنوان فردی ماجراجو و فردی که بدون برنامه عمل میکند، به یکپارچگی دست یافتند. در کنار همه اینها، موضوعی که باعث شد یک خشم عمومی در سرزمینهای اشغالی علیه نتانیاهو به وجود آید، وعدههای انتخاباتی وی درباره الحاق بخشی از خاک «غور اردن» و کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی بود که دروغ از آب درآمد و صهیونیستها در شعارهای خود نتانیاهو را یک دروغگو خطاب می کردند. این روند باعث شد تا نخستوزیر رژیم صهیونیستی بعد از مدتی حرف خود را پس بگیرد، گرچه دیر شده بود .
انتهای پیام/4033/پ
انتهای پیام/