آیتالله رئیسی فهرست اموال خود و خانوادهاش را اعلام کرد/ با منبع انتشار خبر دروغ دختر آبی برخورد میشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامحسین اسماعیلی در دهمین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه رئیس قوه قضائیه لیست اموال خود و خانوادهاش را به رهبری اعلام کرد، گفت: به موجب قانون رئیس قوه قضائیه باید صورت جامعی از اموال خود و خانواده را به دفتر رهبری انعکاس دهد که این کار انجام شده است.
وی در مورد اقدام کانادا نسبت به تصاحب و فروش اموال ایران گفت: این کار در نظامهای حقوقی دنیا تعریفشده نیست و بهنوعی تروریست اقتصادی است.
اسماعیلی افزود: پیگیریهایی از سوی دادستانی کل کشور شده و تلاش میکنیم که این اقدام عملیاتی نشود و اعلام کردیم در منتفی شدن تصمیم تلاش میکنیم و اگر نشد در تعامل با وزارت خارجه اقدام متقابلی را در دستور کار قرار میدهیم.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد انتزاع سازمان زندانها گفت: این موضوع موضوع جدیدی نیست و در دورههای مختلف و با انگیزههای مختلف توسط برخی اشخاص در دولت و مجلس مطرح شده است.
وی ادامه داد: البته هر بار پس از طرح این موضوع افراد پذیرفتند که مغایر با قانون است و اجرای مجازات و اصلاح مجرمان برعهده قوه قضائیه است و همان نظر همچنان وجود دارد.
اسماعیلی در خصوص بازداشت سه تبعه استرالیایی نیز گفت: این موضوع صحت دارد و این افراد در دو پرونده هستند و هر دو پرونده منتهی به صدور کیفرخواست شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در یک پرونده دو نفر به عکسبرداری از مناطق نظامی و ممنوعه مبادرت کردهاند که این عکسها در حافظه دوربین کشفشده و وجود دارد.
وی گفت: در پرونده دیگر موضوع جاسوسی برای کشور دیگری است و دادگاه قضاوت میکند که این فرد مجرم هست یا خیر.
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره حذف عنوان شهید و شهدا از برخی خیابانها هم گفت: برخی دستاندرکاران توجیهاتی بیان کردند، این توجیهات قانعکننده نبود که مثلاً چون اسم طولانی میشد برای سرعت آن را برداشتیم، این اقدام را نابخردانه میدانیم، بعضاً میگویند دستهایی پشت پرده است و پرونده قضائی در این خصوص تشکیل نشده است.
وی گفت: قرار شد علاوه بر اعلام آرا در جرائم اقتصادی، مجموعهای از اقدامات قوه قضائیه در خصوص اموال به یغما رفته دولت گزارش شود به همین دلیل باید بگویم که با پیگیری بازرسی کل کشور در حوزه فرار مالیاتی تنها در ۵ ماهه نخست امسال موفق شدیم با شناسایی کسانی که فرار مالیاتی داشتند ۴۲ هزار و ۹۷۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون و ۳۷۸ هزار و ۶۵۱ ریال مالیاتی را که پرداخت نمیشد وصول کنیم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: این در حالی است که بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی برگشت داده شده و به خزانه کشور واریز شد و این درحالی است که در سال قبل هزار میلیارد تومان از محل فرار مالیاتی وصول شده بود یعنی ۴ برابر شناسایی فرار مالیاتی را وصول کردیم.
سخنگوی قوه قضائیه در حوزه بازگشت اراضی به سازمانهای متولی زمین و مسکن نیز گفت: در سال ۹۸ موفق شدیم مساحتی بالغ بر ۱۷۸ هزار هکتار از اراضی تصرفشده توسط زمینخواران را اعاده کنیم که ارزش آن بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
وی ادامه داد: در استان تهران در سال ۹۸ بالغ بر هزار هکتار از اراضی تصرفشده را به نهادهای متولی اعاده کردیم که این رقم ارزشی بیش از ۴۸ میلیارد ریال را داشته است.
اسماعیلی گفت: در پروندههای دیگر نظیر پرونده امیر منصور آریا تا الآن ۶۰۰ میلیارد جزای نقدی واصل و ۱۷۰۰ میلیارد تومان بهعنوان رد مال به بانکها پرداخت شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: در پرونده بابک زنجانی هم ۱۸۰۰ میلیارد تومان از اموال داخل کشور به وزارت نفت داده شده است.
وی در مورد پرونده قربانعلی فرخزاد نیز گفت: در این پرونده ۶۸۸ میلیارد تومان ارزش واگذاری بوده که واگذاری ابطال و به بیتالمال اعاده شده است.
اسماعیلی ادامه داد: در یکی از پروندهها متهم به بانک ایرانزمین و سینا بدهکار بود که ۶۰۰ میلیارد تومان پیش از رفتن پرونده به دادگاه به بانک ایرانزمین و سینا برگشت داده شد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در یک پرونده دیگر که مربوط به بدهی بانکی میشود بیش از ۳ هزار میلیارد تومان از اموال یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی را برگرداندیم.
وی خاطرنشان کرد: ۵۰ پلاک از اراضی که فردی آن را از بخشهایی از بیمارستان رضوی مشهد تصرف کرده بود به آستان قدس رضوی برگشت داده شده که ۸۰۰ میلیارد تومان اموالی است که شناسایی شده و بازگشته البته آن فرد الآن در بازداشت است.
اسماعیلی در مورد پرونده خصوصیسازی نیز گفت: اقدامات مقدماتی در حال انجام است و این روند خصوصیسازی به یک غصه برای مردم تبدیل شده و به جای کاهش تصدیگری دولت ما رونق اقتصادی را ندیدیم و موجب غصه و گلایه مردم شده است.
وی در بخش دیگری از نشست خبری خود در خصوص پرونده تروریستی اهواز گفت: این پرونده دو بخش دارد یکی قصور عوامل و نیروهای مسلح است که هیئتی تعیین شد و با افراد متخلف در سلسلهمراتب مختلف برخورد شده و برای دیگر عوامل پروندهای تشکیل شده و به دادسرای نظامی تهران رفته که کیفرخواست صادر شده است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: بخش دیگر این پرونده مربوط به عوامل تروریستی بوده که بیش از ۳۰ نفر از عوامل مرتبط در اهواز بازداشت شده و پرونده به دادگاه ارسال میشود و بهصورت فوقالعاده به آن رسیدگی خواهد شد.
وی در مورد پرونده سحر خدایاری و اینکه با افرادی که چنین وضعیتی دارند چگونه برخورد میشود، گفت: سیاست کیفری قوه قضائیه در مورد این قبیل پروندهها اعلام شده و علاوه بر رکن مادی و قانونی جرم، شخصیت مجرم و سوابق آن میتواند در زمره اعمال تخفیف یا تشدید قرار گیرد.
اسماعیلی افزود: در زمان تشکیل پرونده شخصیت برای افراد مجرم دو موضوع مورد توجه قرار میگیرد اولاً اینکه عنوان مجرمانه و نوع جرم چه بوده است و ثانیاً اینکه فرد مجرم چه شخصیتی داشته برای مثال نوجوان است یا جزء اطفال است و غیره.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در کنار کسانی که دروغ گفتند و فضای جامعه را آلوده کردند باید حرف حق خانواده را بشنویم و بهگونهای رفتار نکنیم که بیشتر داغدار و آسیبدیده شوند.
وی افزود: ما در مقام عمل و اقدام آنچه اقتضا داشت و شایسته بود رفتار کردیم و باید به وظیفه قانونی خود عمل کنیم و منتی بر کسی نیست و اطلاعرسانی هم شد و تماسی هم با خانواده مرحومه داشتیم اما بنا نیست هر نامهای را پاسخ دهیم.
اسماعیلی در مورد رسیدگی مجدد به اتهامات متهمان پرونده کارگری که در مرحله تجدیدنظرخواهی قرار داشته و سایر پروندههای مشابه گفت: دستور رئیس قوه قضائیه فقط مختص این پرونده نیست و سیاست کیفری است و در پروندههای مشابه مورد بررسی قرار میگیرد.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد حقالوکاله میلیاردی و ایجاد رانت برای برخی وکلا گفت: قوه قضائیه در مورد تبصره ماده ۴۸ قانون و اصلاح آن نظر موافق دارد ما قانونگذار نیستیم.
وی افزود: این موضوع درست است که برخی وکلا اقلام درشتی میگیرند اختصاصی به پرونده مفاسد اقتصادی هم ندارد اما تأکید داریم موکلین بیش از تعرفه مشخص پرداخت نکنند و در قراردادها قید شود و شفافیت علاج کار است که میخواهیم شفاف حقالوکاله را قرار دهند.
اسماعیلی در مورد مفقود شدن برادران صدرالساداتی نیز گفت: این اقدام خاصی بود و اینکه اشخاص خودشان اقدام به مخفی کردن کنند، عملی غیراخلاقی بود و مورد سرزنش همه قرار گرفتند و معتقدیم اگر در این باب کسی دغدغه دارد باید به مراجع قضائی منعکس کند.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: در این خصوص پروندهای تشکیل نشده و دستور بازداشتی از سوی قوه قضائیه صادر نشده است.
وی در خصوص پیامک حجاب نیز گفت: عفاف و حجاب جزء موازین مسلم شرعی ماست و رعایت آن در فرهنگ ایرانی ما جایگاهی ویژه دارد و من درخواستم از همه افراد جامعه این است که بیایید این موضوع اسلامی و ایرانی را رعایت کنید.
اسماعیلی افزود: در خصوص اقدام ناجا اگر این اقدام در حوزه تأمین امنیت اخلاقی باشد ما از آن حمایت کرده و با ناجا همکاری میکنیم تا این مشکلات برطرف شود و اگر رویکرد همواری باشد شاهد این مشکلات نخواهیم بود و آنها هم باید ایرادات و اشتباهات خود را بپذیرند.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد پرونده فساد ۱۴۰ میلیاردی یک خانواده نیز گفت: این پرونده در مراحل اولیه در دادسرا قدری طولانی شد اما در سال ۹۷ رأی دادگاه بدوی صادر و مجازاتهای سنگین در نظر گرفته شده است اما پرونده در حال حاضر در مرحله تجدیدنظر است البته این جزء پروندههای مسن است که به جریان افتاده و بهزودی رأی آن صادر میشود.
وی در مورد پرونده سیف و عراقچی و رسیدگی به آن نیز گفت: دادگاه از دولت خواسته در مورد ادعاهای آنها مستندات را به قوه قضائیه ارسال کنند که البته نمیدانم پاسخ واصل شده است یا نه.
اسماعیلی گفت: البته مستندات دولت در دادگاه و برای صدور حکم مورد توجه قرار میگیرد و هنوز حکم صادر نشده است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص حادثه قطار سمنان نیز گفت: موضوع کارشناسی پرونده زمانبر شده و چون برخی مدیران در مظان اتهام قرار گرفتند اخیراً اولین بررسیها انجام شده است.
وی ادامه داد: در این بررسی اولیه 4 دستگاه در ارتباط با بروز این حادثه مقصر شناخته شدند که چنانچه اعتراضی نشود دادسرا تصمیم میگیرد و پرونده را به دادگاه میفرستد.
اسماعیلی در مورد هتک حرمت حسینی گفت: مردم اجازه نمیدهند به مقدسات و باورهای اسلامی بهویژه امام حسین جسارت شود.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: ابتدا باید خود افراد بپذیرند اشتباه را و خود را اصلاح کنند و عذرخواهی کنند و نهادهای صنفی مربوطه موضوع را تعقیب کنند تا نیاز به برخورد قضائی نباشد اما اگر برخورد صنفی نشود یا مؤثر نباشد قوه قضائیه وارد میشود.
وی در مورد پرونده شرکت نیشکر هفتتپه گفت: این پرونده قضائی نیست سیاست کیفری هم اعلام شده و قرار است در مرحله تجدیدنظر نسبت به آن تصمیمگیری شود و فقط ۲ تا ۳ نفر کارگرند و عدهای بهناحق روی سفره کارگران مینشینند و نان آنها را میخورند.
اسماعیلی در پاسخ به سؤالی مبنی بر بازداشت دو تن از مدیران اوقاف گفت: در بازگشت اموال به بیتالمال بخشی منابع طبیعی و جهاد کشاورزی و بخشی هم موقوفات است.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در مورد اشخاص خاص بازداشتی گزارش نشده است البته در سال قبل در مورد یک روحانی پروندهای تشکیل شد که دادگاه ویژه روحانیت به آن رسیدگی شد.
وی در پاسخ به این سؤال که در جریان خودسوزی سحر خدایاری و در یکی از رسانهها خبری درج شد مبنی بر صدور حکم ۶ ماه حبس برای مرحومه که بعد مشخص شد این خبر صحت ندارد آیا با رسانه منتشرکننده برخورد خواهد شد گفت: پیگیر این هستیم که اقدام قانونی توسط هیئت نظارت بر مطبوعات انجام شود و اگر اقدام مؤثری نشد دادسرا از ناحیه خود اقدام مؤثر را خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: بخشی از وجوه نیز به مالباختگان مسترد شده و اگر نشده باشد دراینباره تحقیق میکنیم در اسرع وقت در دادگاه و دادسرا موضوع و روند رسیدگی را بررسی میکنیم چون تعداد زیادی در این پرونده متضرر شدند و جزء پروندههای با اولویتدار ما به حساب میآید.
وی در خصوص آخرین وضعیت مدیران ایرانخودرو گفت: این پرونده در دادسراست و تأکید شده بهطور ویژه و با دقت و با بررسی همه ابعاد رسیدگی شود و هنوز منتهی به تصمیم نهایی نشده است.
وی همچنین در مورد استرداد اموال در پرونده بانک سرمایه نیز گفت: در خصوص کسانی که محکوم شوند حکم را اجرا میکنیم کسی که محکوم به استرداد اموال شده باید آن را اجرا کرده و اموال را پس بدهد.
اسماعیلی گفت: ما زمانی الزام میکنیم که فرد در دادگاه محکوم شود اگر کسی محکوم نشده باید خودش مال را برگرداند.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سؤال که گفته شده در جلسه سران قوا رئیسجمهور از برخورد جناحی قوه در برخورد با مفاسد اقتصادی گلایه کرده گفت: در قوه قضائیه معتقدیم مفاسد جناح و اشخاص نمیشناسد و در رسیدگی به پروندهها نیز مشخص است.
وی ادامه داد: پس اینکه بگویند قوه قضائیه جناحی رفتار کرده است درست نبوده زیرا عملکرد ما خلاف آن را اثبات میکند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: هرکس در اداره خود یا در حزب و جناح خود اگر از مفاسد مطلع باشد ما رسیدگی میکنیم و آمادگی داریم رسیدگی کنیم.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اتهامات ۱۱ نفر از مدیران در پرونده وقوع حادثه سیل در استان گلستان گفت: پرونده جمعی از افراد به هیئت تخلفات اداری رفته و تعدادی از افراد در استان گلستان به مراجع قضائی معرفی شدند.
وی همچنین به تغییرات در سازمان بازرسی کل کشور اشاره کرد و گفت: حجتالاسلام درویشیان از مجموعه سازمان بازرسی برای ریاست این سازمان انتخاب شده و قاضی سراج مشاور رئیس قوه قضائیه شدند.
اسماعیلی در حاشیه جلسه در مورد اینکه چرا شبنم نعمتزاده با حجاب متفاوت در دادگاه حاضر شد، گفت: ما نمیتوانیم افراد را مجبور کنیم که با چه حجابی در محاکم حضور پیدا کنند.
وی در مورد شکایت مردم اهواز از وزیر ارتباطات در مورد مسائل منتشر شده در فضای مجازی گفت: بارها اعلام کردم که در مورد پروندههایی که در دادسرا هستند محدودیتها و معذوریتهایی وجود دارد که امیدواریم یا مجلس فکری به حال این محدودیت کند و یا اصحاب رسانه این محدودیت را درک کنند.
انتهای پیام/4076/پ
انتهای پیام/