توجه به رشته مهندسی فضای سبز؛ از اشتغال در بخش خصوصی و دولتی تا تضمین سلامت انسانها
امیر احمدپور عضو گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری درباره اهمیت رشته مهندسی فضای سبز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در ساری اظهار کرد: هر فردی در دنیا به دو تا دو مترمربع فضای سبز نیاز دارد تا با کمبود اکسیژن و مشکلات جسمی و روانی روبهرو نشود.
وی افزود: افزایش جمعیت شهرها و در نتیجه استفاده حداکثری از زمین برای ساختمانسازی، باعث تخریب پوشش گیاهی و فضای سبز و تبدیل نمای شهرها به مجموعهای از ساختمانهای متراکم و بیروح شده و این موضوع در کنار سایر مداخلهها و مسائل زیستمحیطی مانند آلودگیهای مختلف، منجر به پیدایش و افزایش بیماریهای جسمی و روحی شده است.
استاد گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری تصریح کرد: در این شرایط فضای سبز شهری و فراشهری میتواند با ایجاد و حفظ مناظر طبیعی، کیفیت زندگی را در شهرها بالا برده و عاملی راهگشا در تعدیل آلودگی هوا و ایجاد زیبایی بصری محسوب شود و محیط دلنشینی را برای شهروندان فراهم آورد. علاوه بر این گسترش فضاهای سبز مانند پارکها و منظرهسازی محوطههای ویژه میتواند نقش مؤثری در جاذبههای گردشگری و اقتصاد شهرها داشته باشد.
احمدپور مطرح کرد: فعالیت در حوزه فضای سبز نیازمند کسب مهارتهای علمی و هنری است، بهطوریکه متخصص این حوزه باید هم به علم کشاورزی و هم هنر طراحی و معماری مسلط باشد. در این راستا و بر اساس نیاز به تربیت نیروی متخصص فضای سبز برای برنامهریزی، طراحی، احداث، نگهداری و مدیریت فضای سبز شهری و فراشهری رشته مهندسی فضای سبز در دانشگاههایی مانند دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری راهاندازی شده است.
وی اظهار کرد: هدف از این رشته تربیت متخصصانی است که در زمینه طراحی و برنامهریزی و توسعه و بهبود فضای سبز فعالیت کنند و بتوانند در راستای بهبود محیطزیست بهویژه در شهرها و برنامهریزی در استفاده صحیح و بیشتر از منابع طبیعی مؤثر باشند. مهندسی فضای سبز میانرشتهای مهندسی باغبانی، مهندسی عمران و مهندسی معماری است که البته قسمت اعظم این رشته را باغبانی زینتی تشکیل میدهد.
استاد گروه کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری درباره بازار کار رشته مهندسی فضای سبز به آنا گفت: متخصصان فضای سبز میتوانند بهعنوان طراح، مدیر، ناظر و مجری فضای سبز مؤسسات دولتی و خصوصی و محوطههای اداری و مسکونی فعالیت کنند یا بهعنوان مربی و مدرس در مؤسسات آموزشی و مراکز اجرایی مشغول به کار شوند.
احمدپور خاطرنشان کرد: خوشبختانه، رشته مهندسی فضای سبز، اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری دایر شده و علاقهمندان میتوانند بهصورت بدون آزمون و شرکت در کنکور در این رشته ثبتنام و تحصیل کنند. علاوه بر این رشته، رشتههای مهندسی صنایع غذایی(در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)، مهندسی ترویج و آموزش کشاورزی(مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد)، مهندسی صنایع چوب(مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد) نیز در این دانشگاه دایر است.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/