دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 شهريور 1398 - 16:01
صنعت چاپ نیازمند توجه مسئولان؛

اختتامیه نوزدهمین جشنواره صنعت چاپ برگزار شد/ ‌گزارشی از برگزاری جشنواره ملی چاپ در چند استان

اختتامیه نوزدهمین جشنواره صنعت چاپ در حالی برگزار شد که ادامه این جشنواره در استان‌های کشور در حال برگزاری است و فعالان و دست‌اندرکاران این صنعت دغدغه‌های خود را بیان می‌کنند تا شاید مورد توجه مسئولان کشوری در پایتخت و وزارتخانه‌های مربوط قرار گیرد.
کد خبر : 413115
11.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزرای آنا از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مراسم اختتامیه نوزدهمین جشنواره صنعت چاپ روز گذشته در تالار وحدت برگزار شد و از پیشکسوتان و برگزیدگان این رویداد فرهنگی تجلیل شد.


جشنواره چاپ ایران در استان‌های کشور نیز در حال برگزاری است و در ادامه گزارشی از برگزاری جشنواره چاپ در استان‌های آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، لرستان، کرمانشاه و ایلام ارائه می‌شود.


 صنعت چاپ می‌تواند در رونق تولید نقش محوری ایفا کند


حجت‌الاسلام ناصر خدایاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان غربی در هفتمین جشنواره چاپ، تبلیغات و هنر گرافیک آذربایجان‌غربی گفت: چاپ نقش مؤثری در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد دارد و وقتی از چاپ صحبت می‌کنیم در حقیقت از رسانه، اقتصاد و اشتغال حرف می‌زنیم.


وی با بیان اینکه  صنعت چاپ می‌تواند در رونق تولید نقش محوری ایفا کند، تأکید کرد: چاپ باید به‌روز شود و تحولات حوزه چاپ دنیا مورد توجه فعالان حوزه چاپ استان قرار گیرد. لازم است این رشته در مراکز علمی از جمله دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها جای بگیرد.


 تجلیل از فعالان چاپ در خراسان جنوبی



ناصر نبی‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی در چهارمین جشنواره استانی صنعت چاپ و تجلیل از فعالان عرصه چاپ خراسان جنوبی بیان کرد: امکانات چاپخانه‌های خراسان جنوبی مطلوب و همتراز بسیاری از استان‌های دیگر کشور است.


وی تصریح کرد: صنعت چاپ در خراسان جنوبی پراکندگی خوبی دارد و در همه شهرهای استان یک چاپخانه داریم که فعال هستند.


نبی‌زاده بیان کرد: 8 هزار و ۵۰۰ واحد چاپخانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای مجوز و در کشور فعال هستند که ۶۰ باب در خراسان جنوبی است و ۵۵ باب در حوزه چاپ  و پنج مورد لیتوگرافی است. سابقه نخستین چاپخانه در خراسان جنوبی هم به سال ۱۳۳۷ برمی‌شود.


در این مراسم از ١٧٢ فعال صنعت چاپ بیرجند شامل یک پیشکسوت و ١٧٠ فعال این حوزه و همچنین «عصمت جهانی کیا» کارشناس صنعت چاپ این اداره کل تجلیل شد.


 دهمین جشنواره صنعت چاپ در استان لرستان برگزار شد



دهمین جشنواره صنعت چاپ با حضور  دست اندرکاران چاپ استان، چاپخانه‌‌داران و پیشکسوتان این صنعت با هدف تجلیل از بازنشستگان، کارگران فنی و ... در خرم آباد برگزار شد.


در این مراسم ناصر دولتشاه معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با قدردانی از تلاش بی‌وقفه زحمتکشان عرصه صنعت چاپ در ادوار مختلف تاریخی گفت: اگر تلاش خادمان چاپ و نشر در این عرصه نبود، جامعه روشنفکری هرگز نمی‌توانست بر شرایط اجتماعی امروز تأثیرگذار باشند و همین امر باعث شد تا حوزه چاپ به عنوان یکی از ارکان مهم دموکراسی به حساب آید.


دولتشاه گفت: در شرایط امروز کسانی در این عرصه موفق هستند که با شرایط روز خود را وفق داده و از علم روز بهره‌مند شوند و همین امر در بازار یابی نیز بی‌تأثیر نیست.


 ضرورت استفاده از فناوری‌های نو در صنعت چاپ کرمانشاه


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه در مراسم روز چاپ استان، صنعت مکتوب را اساسی‌ترین تحول در تاریخ دانست و گفت: تحول در زندگی بشر زمانی رخ داد که توانست بنویسد و زندگی را مکتوب کند.


فاضلی از راه‌اندازی کمیته‌ای برای کاهش مالیات حوزه چاپ استان خبر داد و گفت: درآمد و رونق چاپ در کرمانشاه پایین است ولی برای گرفتن مالیات اولین استان است و تلاش می‌کنیم این موضوع را اصلاح کنیم.


فاضلی با اشاره به فعالان عرصه چاپ این استان گفت: برای رونق تولید و کسب و کار چاپ ابتدا باید خودمان تکانی بخوریم و فناوری نو، هنر نو و ایده تازه داشته باشیم بعد اگر مشکلی بود برای حل آنها از مسئولان انتظار حمایت داشته باشیم.


 ۲۵ فعال چاپ ایلام در پنجمین جشنواره استانی تجلیل شدند



عمران خودآموز مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در این مراسم اظهار کرد: هدف این نشست بررسی مسائل و مشکلات این حوزه با حضور دست‌اندرکاران و فعالان این حوزه است و پیش از برگزاری این جشنواره یک نشست تخصصی با حضور رئیس سازمان صنعت و معدن و تجارت استان برگزار شده است.


وی یادآوری شد: حوزه چاپ و دست‌اندرکاران آن در استان با مشکلاتی مواجه هستند و این جشنواره فرصت و بهانه‌ای برای بیان مشکلات و موانع این صنعت از زبان چاپخانه‌داران است.


 خودآموز با اشاره به لزوم برگزاری نشست‌های تخصصی در خصوص مشکلات و مسائل حوزه چاپ استان ایلام با حضور سایر مسئولان اجرایی استان، ابراز کرد: بعد از بررسی مشکلات این حوزه، به‌طورقطع این موارد در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان برای رفع موانع و مشکلات این حوزه مطرح می‌شود.


حمیدرضا عبدی، نماینده چاپخانه‌داران ایلام نیز در این مراسم، اظهار کرد: یک ساعت کار در چاپخانه با چند ساعت کار در حوزه‌های دیگر برابری می‌کند. بسیاری از کارفرمایان و کارگران حوزه چاپ مشمول قانون تأمین اجتماعی نمی‌شوند و بیمه آزاد پرداخت می‌کنند و باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که از مواهب تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند.


وی یادآور شد: تسهیلات ارزان‌قیمت یکی از نیازهای فعالان حوزه چاپ در استان است که با توجه به مشکلات باید زمینه استفاده کارفرمایان از تسهیلات ارزان‌قیمت فراهم شود با توجه به گرانی کاغذ در کشور، کاغذ ارزان یکی دیگر از نیازهای واحدهای چاپخانه در استان ایلام است.


عبدی، یادآور شد: امور مالیاتی مانند یک بنگاه کارآفرین با صاحبان چاپخانه‌های استان رفتار کند و لازم است که چاپخانه‌ها از بخشودگی‌های مالیاتی بهره‌مند باشند؛ چراکه نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند و با توجه به مشکلاتی که شرایط کنونی کشور برای فعالان این حوزه ایجاد کرده لازم است حمایت‌های لازم مالیاتی از این حوزه انجام شود.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب