دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1398 - 21:27
وزیر بهداشت:

تولید داخلی نباید زیر چکمه خشن واردات بی‌رویه، لگدمال شود

سعید نمکی در حاشیه اختتامیه هجدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان گفت: همکاران خود را در سازمان غذا و دارو مکلف کرده‌ایم تا ضمن جلوگیری از واردات داروهای برند که مشابه داخلی دارند، اجازه ندهند که تولید داخلی زیر چکمه خشن واردات بی‌رویه، له و لگدمال شود.
کد خبر : 412462
1.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سعید نمکی در حاشیه اختتامیه هجدهمین همایش سالانه انجمن علمی داروسازان در مرکز همایش‌های رازی تهران، اظهار کرد: مقام معظم رهبری امسال را به‌عنوان سال حمایت از تولید داخلی و رونق تولید نامگذاری کردند و یکی از سیاست‌های اصلی ما، حمایت از تولید و صنعت داخلی است؛ در این راه گام بر می‌داریم و انتظار داریم که داروهای وارداتی را با کمک شرکت‌های دانش بنیان و کارخانه‌های داروسازی کشور بسازیم. 


وی تصریح کرد: همکاران خود را در سازمان غذا و دارو مکلف کرده‌ایم تا ضمن جلوگیری از واردات داروهای برند که مشابه داخلی دارند، اجازه ندهند که تولید داخلی زیر چکمه خشن واردات بی‌رویه، له و لگدمال شود و ضمن تسهیل امور تولیدکنندگان، آزمایش‌های دوره‌ای را تسریع کنند تا پروسه‌ها کوتاه‌تر شود. قیمت مناسب به محصولات داخلی بدهند و قیمت تمام شده را یک‌بار دیگر ارزیابی کنند. 


وزیر بهداشت با اشاره به تدوین و رونمایی از سند جامع خدمات سلامت در داروخانه‌های ایران، خاطرنشان کرد: در این سند ابعاد مختلف در عرصه‌های تولید، توزیع و عرضه در سطح داروخانه‌ها در نظر گرفته شده البته اقتصاد دارو باید مورد بازنگری قرار گیرد و همکاران ما در داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی دارو نگرانی‌هایی در مورد اقتصاد صنعت دارو دارند که همکاران ما با کمک نمایندگان تولید، توزیع و عرضه این رویه را بررسی و بازنگری خواهند کرد.


دکتر نمکی افزود: باید با واقع بینی و اصلاح ساختار اقتصاد سلامت در عرصه دارو بتوانیم دلگرمی بیشتری برای داروسازان به‌ویژه در راستای تقویت تولید داخلی و حمایت از صنعت گران و تولید کنندگان و عرضه و توزیع کنندگان ایجاد کنیم. 


وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: سامانه تیتک نقاط قوتی داشت اما از زمان ورود بنده به وزارت بهداشت متوجه شدیم که نقاط ضعفی نیز دارد و گروهی را مامور کردیم که شبانه روز کار می‌کنند تا نقاط ضعف و ابهامات این سامانه برای دسترسی به اطلاعات شفاف را برطرف کنند. دسترسی مردم به بخشی از این سامانه برای صحت سوابق و واردات دارو کماکان برقرار است که البته نقصان‌هایی وجود داشت و ممکن بود صحت برخی از موارد تخلف نیز تأیید می‌شد که این نقص هم رفع خواهد شد و تا پایان شهریور شاهد پویایی و کارایی بیشتر سامانه تیتک باشیم. 


وزیر بهداشت تأکید کرد: اگر دارویی در کشور تولید نشود و یا به‌علت کمبود تولید و کسری موجودی بازار تکافوی نیاز مردم را نکند، اجازه واردات را به داروهای خارجی می‌دهیم و حتی اگر به این نتیجه برسیم که یک یا دو بچ از داروی تولید داخلی، کیفیت لازم را ندارد، بلافاصله برای جلوگیری از کمبود دارو، اجازه واردات را می‌دهیم. مردم در زمینه تأمین دارو هیچ نگرانی نداشته باشند. 


نمکی اضافه کرد: از همکاران پزشک‌مان تقاضا کرده‌ایم که داروهای برندی که مشابه تولید داخلی دارند و استانداردهای مورد نظر را گذرانده‌اند، تجویز نکنند تا موجب سرگردانی مردم نشود. 


وی در خصوص برخی شائبات مبنی بر تولید 60 درصد مواد اولیه دارو در کشور در اتاق بازرگانی تهران، گفت: هر کس در این مورد تردید دارد، می‌تواند با مستندات خود به وزارت بهداشت مراجعه کند که در این صورت دو حالت وجود دارد یا آن‌ها ما را متقاعد می‌کنند که عذرخواهی می‌کنیم و یا خودشان باید متقاعد شوند و اعداد و ارقام خود را اصلاح کنند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب