دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران:

اقتدار هسته‌ای را با مشکلات داخلی گره نزنید/ علت مخالفت آمریکا با انرژی هسته‌ای ایران قدرت بازدارندگی آن است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با تأکید براینکه وجود مشکلات داخلی نباید باعث نادیده گرفتن اقتدار هسته‌ای کشور شود، گفت: آمریکا متوجه اقتدارآفرینی و قدرت بازدارندگی انرژی هسته‌ای شده است.
کد خبر : 412120
03_1_863448_864369.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، سیدمحمودرضا آقامیری در جمع فعالان فرهنگی سیاسی دانشگاه‌های کشور در مشهد گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، جوانان را محور تحقق نظام پیشرفته اسلامی معرفی کرده و به‌رغم تمام فشارهای روانی دشمن دستاوردهای مهمی را برشمرده‌اند که از آن جمله اقتدار کشور در عرصه علم و فناوری است.


وی افزود: پیش از انقلاب در همه شئون دانشمندترین ایرانی‌ها هم احساس حقارت می‌کردند و باور داشتند ما کسی نیستیم و نمی‌توانیم حضور بین‌المللی داشته باشیم؛ اما باور امام به شأن ملت به حدی بود که وقتی سفیر آمریکا با شاه برخورد نامناسبی کرد، ایشان عصبانی شدند که چرا رئیس یک کشور اسلامی را این‌طور تحقیر می‌کنید؛ این تحقیر ملت است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه در ارزیابی میزان پیشرفت علم و فناوری در کشورها، سه مؤلفه میزان سرمایه‌گذاری، منابع انسانی و محصولات و تولیدات علم و فناوری توسط سازمان‌های بین‌المللی موردبررسی قرار می‌گیرد، تصریح کرد: ایران با اینکه ۲ درصد منابع جهان را در اختیار داشت ولی تا سال ۵۷، رتبه ۴۳ جهان را دارا بود که این رتبه امروز به ۱۶ ارتقا یافته است.


این استاد دانشگاه، اظهار کرد: ما 20 ساله نخست انقلاب، گرفتار جنگ بودیم که برای ما یک فرصت شد و با دست‌خالی مقابل دشمنی که با پیشرفته‌ترین سلاح‌ها می‌جنگید ایستادگی کردیم، اما همزمان از اقدامات علمی غافل نشده و روی ۱۰ فنّاوری به‌صورت خاص سرمایه‌گذاری داشتیم که نانوفناوری، زیست‌فناوری، سلول‌های بنیادین، لیزر، فناوری مواد، فناوری اطلاعات و ارتباطات، گیاهان دارویی، انرژی و محیط‌زیست و صنایع دانش‌بنیان هوایی و دریایی از آن جمله است.


وی با اشاره به صاحب‌نظر بودن ایران در اغلب رشته‌های فوق گفت: با توجه به اینکه همه کشورهای دنیا روی این دانش‌ها تمرکز دارند، ما هم از جنبه کاربردی و هم اقتدار آفرینی باید در این عرصه‌ها پیشرفت داشته باشیم.


آقامیری با اشاره به اینکه در زمینه نانو و بیوتکنولوژی، رتبه چهارم جهان را داریم، افزود: رهبر معظم انقلاب فرمودند ایران یک درصد جمعیت جهان را دارد، پس باید یک درصد محصولات بیوتکنولوژی جهان را هم تولید کند. در زمینه علوم شناختی نیز که در چند سال آینده، تمام شرایط یک کشور را به‌وسیله آن ارزیابی می‌کنند، جزء صاحبان نظریه بوده و جایگاه خاصی داریم.


عضو هیئت‌علمی دانشکده هسته‌ای دانشگاه شهید بهشتی با طرح این پرسش از جوانان که در عرصه گسترده اقتدار علمی کشور می‌خواهید در کدام جایگاه قرار گیرید، اضافه کرد: در علوم شناختی همه رشته‌ها می‌توانند درگیر باشند؛ ایران اکنون زمینه این کار را دارد. در زمینه هوافضا، موشکی و الکترومغناطیس نیز پیشرفت‌های قابل‌توجهی داشته‌ایم.


وی خاطرنشان کرد: امروز کشورهایی مانند آمریکا که ۲۲ درصد و فرانسه که بیش از ۷۰ درصد انرژی خود را از رآکتورهای هسته‌ای می‌گیرند به ما فشار می‌آورد که انرژی هسته‌ای نداشته باشیم، درحالی‌که سهم هسته‌ای از سوخت کشور تنها یک درصد است.


آقامیری با طرح این پرسش که چرا آمریکا با اینکه پیش از انقلاب در ایران رآکتور نصب کرد، پس از انقلاب ما را از انرژی هسته‌ای منع می‌کند، به آزمایش اتمی آمریکا و حمله به هیروشیما اشاره کرد و یادآور شد: آمریکا پس‌ازاین حملات، متوجه اقتدار آفرینی و قدرت بازدارندگی انرژی هسته‌ای شد و به همین دلیل است که به ایران فشار می‌آورد.


این دانشمند هسته‌ای با بیان اینکه تاکنون ۱۱ کشور دنیا به انرژی هسته‌ای دست‌یافته‌اند، افزود: آمریکا به هیچ کشوری اجازه نداده است که چرخه کامل سوخت داشته باشد، اما ایران جزء سه کشوری است که چرخه کامل (معدن، کیک زرد، گاز یو اف سی، غنی‌سازی و طراحی صفحه سوخت) را دارند، این در حالی است که دانشجویان هسته‌ای ما را در اروپا از کلاس بیرون می‌کردند و می‌گفتند لازم نیست شما این دانش را به دست آورید، اما امثال شهید علی‌محمدی و شهریاری با دست‌خالی ما را به‌جایی رساندند که امروز هزار نیروی جوان ۲۵ تا ۳۵ سال داریم که به‌مراتب از نظر قدرت فنّاوری بالاتر از مدعیان جهانی هستند.


اقتدار هسته‌ای را با مشکلات داخلی گره نزنید


وی با تأکید بر اینکه نباید مسائل داخلی را به انرژی هسته‌ای گره بزنیم، اظهار کرد: این اقتدار بزرگ هسته‌ای را نباید با چند شعار بیهوده نابود کنیم؛ مبارزه با فساد بکنید، ولی مردم را آزار ندهید؛ امروز بیش از ۴۰۰ گروه در جهان مسئول تولید محتوای فضای مجازی هستند که ما را ناامید کرده و اقتدارمان را کمرنگ نشان دهند.


آقامیری در پاسخ این پرسش که آیا امکان بازگشت تأسیسات هسته‌ای ایران به وضعیت پیش از برجام وجود دارد؟ ابراز کرد: بازگشت خیلی راحت نیست، چراکه با برجام املا سرعت تولید سانتریفیوژها را کنترل کردند، دوما کیک زرد را به خارج کشور منتقل کردند. در زمینه غنی‌سازی شاید نتوانیم در حجم بالا غنی‌سازی کنیم ولی بازگشت نهایتاً چندماه زمان می‌برد. در برخی موارد هم نیازمند بازطراحی تأسیسات هستیم. در زمینه هوافضا نیز با اینکه سه ماهواره آماده پرتاب داشتیم، سرعتمان کند شد.


قدرت هسته‌ای متفاوت از سلاح است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در پاسخ این پرسش که آیا ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای است، یادآور شد: قدرت با سلاح متفاوت است؛ وقتی رهبر انقلاب سلاح هسته‌ای را حرام می‌دانند، تکلیفمان روشن است؛ اما قدرت هسته‌ای را قطعاً ارتقا خواهیم داد.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
United States of America
يکشنبه ۰۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۰۲
۰
دولت روحانی با کنار گذاشتن اقتصاد داخلی خودش را با گره زدن به درآمدهای نفتی به دار آویخت.
قالیشویی ادیب