دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 مرداد 1398 - 08:48

پروژه زیرپوستی واشنگتن در بغداد/ آمریکا در عراق مشغول چه‌کاری است؟

سفارت آمریکا در عراق اخیرا تحرکات مشکوکی را در این کشور آغاز کرده است که نشان دهنده عزم واشنگتن برای تنش‌زایی‌های جدید در این کشور است.
کد خبر : 411213
N82755034-72036389.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تحرکات خصمانه ایالات متحده آمریکا در عراق پایانی ندارد. به تازگی تحرکاتی از سوی سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد رصد شده که حاکی از توطئه چینی‌های جدید این کشور علیه عراق است؛ توطئه‌هایی که به نظر می‌رسد نقطه پایانی برای آن در نظر گرفته نشده است.
اخیرا صفحات مجازی متعلق به سفارت ایالات متحده آمریکا در عراق اقدام به انتشار پست‌هایی کرده اند که جملگی علیه نیرو‌های مسلح عراق بوده است. در پست‌های منتشر شده در صفحات مجاز متعلق به سفارت آمریکا در بغداد، ضمن اهانت به نیرو‌های مسلح عراق از آن‌ها به عنوان نیرو‌های وابسته و نه مستقل یاد شده است.
این تلاش مذبوحانه سفارت ایالات متحده آمریکا در عراق در واقع با هدف ایجاد دودستگی و چند دستگی در نیرو‌های مسلحِ متحد عراق انجام می‌شود؛ نیرو‌هایی که با فداکاری تمام موفق شدند بر تروریسمِ تکفیری داعش غلبه کرده و به سیطره آن بر نقاط استراتژیک مختلف پایان دهند. هدف اصلی و اساسی از این دست اقدامات سفارت واشنگتن در بغداد، تضعیف نیرو‌های مسلح عراق و فراهم آورند زمینه جهت بازگشت مجدد داعش به این کشور است. این سفارتخانه حتی سابقه مداخله در امور داخلی عراق را نیز در پرونده دارد.
اما دخالت‌های سفارت ایالات متحده آمریکا در امور داخلی عراق حتی صدای افکار عمومی این کشور و مردم آن را نیز درآورده است به گونه‌ای که همواره شاهد برگزاری تظاهرات‌های ضد دولتی در نقاط مختلف هستیم. به عنوان مثال، حدود ۳ هفته پیش بود که مردم عراق در سهل نینوا در محکومیت دخالت‌های آمریکا دست به برگزاری تظاهرات گسترده زدند. شرکت کنندگان در این تظاهرات ضمن سر دادن شعار‌های ضد آمریکایی خواستار توقف دخالت‌های سفارت واشنگتن در بغداد در امور داخلی عراق شدند.
تظاهرات کنندگان همچنین با سردادن شعار‌هایی سیاست‌های آمریکا و برخی کشور‌های منطقه را محکوم کردند. معترضان عراقی با شعار اینکه «سفارت آمریکا در بغداد به منبعی برای تروریسم تبدیل شده است»، به آمریکا هشدار دادند در امور عراق دخالت نکند. درهمین حال، پیشتر «محمد محیی» سخنگوی گروه «حزب‌الله عراق» از دخالت سفارت ایالات متحده آمریکا در عراق در مسأله جاسوسی از اعضای حشد شعبی خبر داده بود.
این تلاش‌های سفارت عراق در حالی است که از زمان روی کار آمدن «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق، این کشور در راستای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تلاش می‌کند؛ تنش‌هایی که البته در نتیجه سیاست‌های توسعه طلبانه ایالات متحده آمریکا و همچنین متحدان غربی و عربی آن، ظهور و بروز پیدا کرده اند.
بغداد بر این باور است که تداوم این تنش‌ها برای تمامی کشور‌های منطقه پیامد‌های منفی به دنبال دارد و درست به همین دلیل است که از فرصت‌های مختلف برای مرتفع ساختن این تنش‌ها بهره‌برداری می‌کند. «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق نیز پیشتر در همین راستا ضمن تأکید بر لزوم کاهش سطح تنش‌ها در منطقه، اعلام کرده بود که کشورش از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نخواهد کرد و تلاش می‌کند تا این تنش‌ها به حداقل برسند.
درهمین حال، «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز اخیرا در دیدار با «متیو تولر» سفیر ایالات متحده در بغداد با تأکید بر لزوم کاهش تنش‌های منطقه، نسبت به پیامد‌های تنش‌های جاری هشدار داد و خواستار تلاش برای یافتن راه‌حل‌های سیاسی جهت حل و فصل چالش‌های موجود شد.
بغداد به خوبی می‌داند که علت اصلی و اساسی تنش‌های کنونی در منطقه، سلسله اقداماتی است که ایالات متحده آمریکا انجام می‌دهد. از همین روی، بغداد تلاش می‌کند تا بدون توجه به سلسله سیاست‌های ایالات متحده آمریکا، در راستای کاهش تنش‌ها در منطقه گام بردارد؛ مسأله‌ای که موجب شده است تا سفارت ایالات متحده آمریکا در بغداد برای ممانعت از تداوم آن، وارد عمل شود. درست به همین دلیل است که می‌بینیم صفحات مجازی متعلق به سفارت آمریکا در عراق اقدام به انتشار مطالبی می‌کنند که می‌تواند زمینه ساز بروز بحران باشد.
در واقع، مقامات عراقی معتقدند که عاملان بحران سازی در منطقه اعم از ایالات متحده آمریکا، عربستان سعودی و یا امارات متحده عربی نمی‌توانند خود را از پیامد‌ها و تبعات وخیم این بحران‌ها در امان نگاه دارند. این بدان معناست که اگر آتش بحران‌های نشأت گرفته از سیاست‌های توسعه طلبانه آمریکایی‌ها شعله ور شد، آن‌ها و متحدانشان نیز در شعله‌های آتش این بحران‌ها خواهند سوخت و اینگونه نیست که تنها دیگر کشور‌ها تاوان این بحران سازی‌ها را پس دهند.
برهمین اساس، آنچه که بغداد ـ برخلاف خواسته سفارت آمریکا در عراق ـ روی آن تأکید دارد، حل و فصل تنش‌هایی کنونی در منطقه از طریق گفتگو و رایزنی سیاسی است؛ درست همان چیزی که آمریکایی‌ها با آن مخالفند چرا که حضور خود در منطقه و همچنین عراق را در گرو هرج و مرج تنش می‌بینند. درصورت حل و فصل این بحران ها، تنش‌ها و هرج و مرج ها، آمریکایی‌ها خود به خوبی می‌دانند که دیگر بهانه‌ای برای باقی ماندن در منطقه ندارند؛ لذا واشنگتن به دنبال آن است تا از طریق بحران سازی و مسدود کردن راهکار‌های مسالمت آمیزِ حل تنش‌ها در منطقه یعنی گفتگو‌های سیاسی، بهانه حضور خود در منطقه را همچنان حفظ کند.
مقامات بغداد بسیار امیدوار هستند تا آمریکایی‌ها و متحدان آن‌ها در کشور‌های عربی به سلسله اقدامات خصمانه خود در منطقه پایان داده و از اتخاذ مواضع خصمانه و بی پایه و اساس دست بکشند تا شاید کمی از شدت تنش‌ها در منطقه کاسته شود. مسئولان دولت بغداد پیشتر نیز به سران عرب و همچنین متحدان غربی آن‌ها اعلام کرده اند که در صورت افزایش تنش‌ها در منطقه، آن‌ها نیز پیامد‌ها و تبعات ناشی از این بحران‌ها را متحمل می‌شوند.
براساس آنچه که پیشتر گفته شد، اقدام اخیر بغداد در آغاز روند نقش آفرینی برای کاهش سطح تنش‌ها در منطقه به مذاق ایالات متحده آمریکا خوش نیامده است و لذا این کشور، مأموریت جدیدی برای سفارت خود در بغداد در نظر گرفته و آن، فرافکنی از طریق کانال‌های رسانه‌ای برای ایجاد هرج و مرج است تا بدین ترتیب، مقامات عراقی از تداوم مسیر فعلی منصرف شوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/4112/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب