بازگشت روستاییان سجاس از شهر به خاطر طرحهای اشتغالزایی کمیته امداد
حسن شاهوردی در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره افراد تحت پوشش کمیته امداد شهر سجاس اظهار کرد: در بخش سجاس یکهزار و 63 خانوار تحت پوشش کمیته امداد داریم که 543 خانوار را زنان سرپرست خانوار هستند.
وی در رابطه با طرحهای کمیته امداد برای افراد تحت پوشش گفت: هرکدام از افرادی که تحت پوشش هستند با هر مهارتی در زمینه دامداری، خیاطی، قالیبافی، بحث پخت نان کمیته امداد از آنها حمایت میکند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) سجاس با بیان اینکه برای حمایت از افراد تحت پوشش وام اشتغال میدهیم افزود: سقف وام اشتغال هم فرق میکند. به عنوان مثال وام طرحهای دامداری 20 تا 30 میلیون تومان یا بخش خدماتی و مغازهداری 15 تا 20 میلیون تومان است که بسته به طرحهایشان، سقف وام پرداختی فرق میکند.
شاهوردی با بیان اینکه شهر سجاس دارای آب فراوانی است، اظهار کرد: به کسانی که زمین دارند، وام کشاورزی میدهیم. همینطور طرحهای دامداری در سجاس خیلی خوب جواب میدهد منتهی از لحاظ اینکه شهر است، وام دامداری نمیتوان داد چون در شهرها اجرای طرح دامداری ممنوع است.
وی در رابطه با ساخت مسکن در شهر سجاس گفت: طی این چند سال کمیته امداد 450 طرح اشتغال ایجاد کرده است. در همین سال گذشته برای 114 خانواده طرح اشتغال اجرا شده و الان مشغول هستند. تنها در یک طرح اشتغالزایی باعث شده فردی که در زنجان مستأجر بوده و شغل نداشته، تشویقش کردیم به یکی از روستاهای محروم سرعین دره بیاید و طرح پرورش دام و طیور را اجرا کند که بسیار هم موفق بود.
شاهوردی اظهار کرد: با جهاد کشاورزی و بخشداری هماهنگ کردیم تا مشکل مسکن این افراد حل شود که بر همین اساس مهاجرت معکوس شکل گرفت و از شهرها به روستاها بازگشتند.
وی با بیان اینکه چندین خانوار تاکنون به زادگاهشان بازگشتند، افزود: این افراد در مرحله اول به خاطر نداشتن شغل از روستا و زادگاهشان به شهر مهاجرت کرده بودند ولی در آنجا نهتنها مشکل اشتغالشان حل نشد که مشکل اجارهنشینی و مسکن هم به مشکلاتشان اضافه شد. خوشبختانه با پرداخت وامها و اجرای طرحهای اشتغالزایی اکنون در همان زادگاهشان شاغل شده و مشکل مسکنشان هم برطرف شده است.
شاهوردی با انکار این موضوع که یکی از دلایل مهاجرت پسران علاوه بر نبود اشتغال عدم امکانات نظیر آب و برق است گفت: خوشبختانه روستاهای سجاس همه این امکانات دارند و فقط مشکل اصلی نداشتن شغل است. البته چون اکثراً دارای مهارت آشپزی هستند و در این زمینه شاغل میشوند، طبیعتاً علت بیشتر مهاجرتها یافتن این شغل در شهرهای دیگر است.
انتهای پیام/4046/
انتهای پیام/