دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1398 - 20:35
وزیر بهداشت:

کمبودی در زمينه داروهای اساسی نداریم

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر کمبودی در داروهای اساسی نداریم و تعداد اقلام کمبود دارویی کشور، امروز بسیار کمتر از میزان کمبود دارو در سال گذشته است و داروی بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه و تأمین می‌شود.
کد خبر : 410651
thum-2b25693d48ecc009f6fb-2ce0e15c-3411-4422-bd51-2406759edc24.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، سعید نمکی در سفر به استان مركزی، در حاشیه بازدید از بیمارستان امام خمینی(ره) شهرستان محلات اظهار كرد: در حال طراحی سامانه‌ای هستیم که در آینده‌ای نزدیک، داروهای بیماران خاص را در منزل یا محل مصرف به بيماران تحویل دهيم تا نیاز به مراجعه به محلی برای تهیه دارو نباشد و بيماران بدون معطلی و فوت وقت، داروی خود را تحویل گیرند.


وی با بیان این که مشکلی در تأمین دارو نداریم، افزود: برخی از داروهای برند که اجازه واردات آن‌ها را به‌دلیل وجود و فعاليت تولیدکنندگان ایرانی (بعضی از داروهای وارداتی در کشور توسط پنج تولید کننده تولید می‌شود) نمی‌دهیم، ممکن است توسط برخی همکاران پزشک تجویز شود كه اين امر موجب سرگردانی بيماران می‌شود، لذا از همكاران پزشک خواسته‌ايم که در تقویت صنعت داخلی و عدم سرگردانی مردم، همراهی بیشتری کنند.


وزیر بهداشت عنوان کرد: قطعاً اجازه نخواهیم داد دارویی که مشابه داخلی دارد، به کشور وارد و منجر به نابود شدن تولید داخل شود، اما همان‌گونه که اوايل سال به مردم قول داديم، اجازه نخواهيم داد كه مردم حتی یک روز با مشکلی به نام کمبود داروهای اساسی روبه‌رو شوند.


۵۵ هزار دانشجوی پزشکی در کشور در حال تحصیل هستند


نمکی در خصوص طرح دو فورتی مجلس برای افزایش ظرفیت و پذیرش دانشجویان پزشکی، خاطرنشان كرد: در حال حاضر بررسی‌های ما نشان می‌دهد که خوشبختانه با آهنگی که در پیش گرفته‌ایم، کمبود اساسی در تعداد پزشک نداریم و ۵۵ هزار دانشجوی پزشکی در کشور در حال تحصیل هستند و سالانه حدود ۷ هزار نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند که تعداد کمی از آن‌ها به خارج از کشور می‌روند.


وی، مشکلات نیروی پزشکی و متخصص را ناشی از توزیع نامناسب آن‌ها دانست و افزود: در برخی از مناطق، ممکن است پزشکان عمومی به سایر حرفه‌ها روی آورند و به‌دلیل این‌که انگیزه کافی ایجاد نکرده‌ایم، به مناطق محروم و کمتر برخوردار کشور نمی‌روند، اما خوشبختانه ۳۰ درصد ظرفیت بومی در رشته پزشکی پذیرش می‌کنیم و با آهنگی که در تربیت نیروی انسانی داریم، در آينده چیزی به نام کمبود پزشک در كشور نخواهيم داشت.


وزیر بهداشت در پايان گفت: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که در برخی از رشته‌ها باید ظرفیت و پذیرش را افزایش دهیم و اين موضوع را اعمال خواهیم کرد.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب