دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
انجمن خادمان شهدای حرم:

با گذشت 4 سال، خانواده‌های شهدای منا همچنان از مسئولان مطالبات اساسی دارند

انجمن خادمان شهدای حرم با صدور بیانیه‌ای تأکید کرده است که با گذشت چهار سال از آن حج غم‌بار، خانواده‌های شهدای منا همچنان از مسئولان مطالبات اساسی دارند.
کد خبر : 409974
resized_413476_505.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، انجمن خادمان شهدای حرم که در جهت راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین حمایت از خانواده‌های شاهد و ایثارگر مدافع حرم توسط گروهی از ایثارگران و خادمان فرهنگ ایثار تشکیل شده‌ است، با فرا رسیدن سالروز شهدای منا بیانیه‌ای به‌ این شرح صادر کرده است: چهار سال از مرگ‌بارترین حادثه حج تمتع در تاریخ اسلام می‌گذرد. رویدادی که به شهادت و فقدان بیش از 7 هزار تن از حجاج امت اسلامی منجر شد.


در این بیانیه آمده است: پنج‌شنبه، دوم مهر 1394، سنگ‌فرش‌های خونین مسیر جمرات، حکایت از رهایی روح پاک مردان و زنانی داشت که جان بر سر پیمان با خدا نهادند. در روز عید قربان و در حالی که نفوس مطهر خویش را عاری از آلودگی‌ها به پیشگاه الهی عرضه داشتند، خداوند نیز پذیرای وجودشان شد و روح بلندشان در آسمان منا پرواز کرد. عروج این عزیزان گرچه برای آن بزرگواران مصداق رهایی از قفس تنگ دنیا ولی برای ملت ایران، عزایی بس بزرگ بود.


در ادامه این بیانیه ذکر شده است: پدران و مادرانی داغ فرزند دیدند و پسران و دخترانی یتیم شدند. همسرانی به فراق همیشگی یار نشستند و خواهران و برادرانی، غمخوارشان را از دست دادند. در میان شهدای این حادثه مردان و زنانی چون غضنفر رکن‌آبادی، سفیر پیشین ایران در بیروت؛ محمدرحیم آقایی‌پور، سفیر پیشین ایران در اسلونی؛ مهدی صفری، سفیر پیشین ایران در چین؛ احمد فهیما، معاون اداره تشریفات وزارت خارجه؛ مرجان نازقلیچ، فرماندار بندر ترکمن؛ محمدصادق اخوان، معاون مرکز شورای حل اختلاف قوه قضاییه؛ سید حسین حسینی، ارزیاب روحانیان بعثه مقام معظم رهبری؛ سید حمیدرضا حسینی، خبرنگار صداوسیما و قاریان سرشناسی مانند محسن حاجی‌حسنی‌کارگر حضور داشتند.


در ادامه این بیانیه می‌خوانیم: ظاهراً علل حادثه، مسدود شدن چند گذرگاه فرعی بود که سبب تجمع بیش از اندازه حجاج و قفل شدن مسیر حرکت به سوی رمی‌جمرات شد. در این میان، بی‌کفایتی مسئولان دولت سعودی از جنبه‌های مختلف نمایان گردید. از یک‌سو نیروهای انتظامی تلاشی برای باز کردن گذرگاه‌ها و گشایش در مسیر حجاج به عمل نیاوردند و از ورود نیروهای امدادی دیگر کشورها نیز جلوگیری کردند.


انجمن خادمان شهدای حرم در این بیانیه تأکید کرده است: از سوی دیگر مسئولین امدادی عربستان که بایستی بلافاصله در محل حاضر شوند، علاوه بر تأخیر، تلاش چندانی نیز برای کمک‌رسانی انجام ندادند، به‌طوری که برخی از حجاج زخمی، پس از چندین ساعت و از فرط تشنگی به شهادت رسیدند. مسئولین اجرایی دولت عربستان در امور حج نیز تنها نظاره‌گر این فاجعه بودند و در نهایت نیز برای عبور سریع از مسئله، بسیاری از پیکرهای برزمین‌افتاده را، بدون بررسی فوت یا حیات‌شان در کانتینرهایی جای دادند که سبب افزایش تعداد شهدا گردید.


در ادامه این بیانیه آمده است: رهبر معظم انقلاب در پی این حادثه، سه روز عزای عمومی اعلام کردند و همچنین با قاطعیت به مسئولان حکومت سعودی نهیب زدند که نسبت به جستجوی پیکر شهیدان و بازگشت آنان به میهن، اقدامات لازم را به انجام برسانند و اگر نبود این شجاعت بی‌مثال، ممکن بود پیکر برخی از عزیزان هرگز به وطن باز نگردد. هم‌چنین پیکر 12 تن از شهدای مظلوم منا، شناسایی نشد که پس از چند ماه، یکی از آنان به نام شهید عمار میرانصاری، فرزند قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، شناسایی و در مقبرةالشهدای مکه مکرمه دفن گردید. ولی از سرنوشت یازده پیکر دیگر اطلاعی در دست نیست.


در این بیانیه یادآور شده است: این حادثه چنان که رهبری فرمودند، ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و اخلاقی دارد. ایشان در حوزه سیاسی، خطاب به وزارت امور خارجه و سازمان حج و زیارت تلاش جهت تشکیل هیئت حقیقت‌یاب را خواستار شدند. در زمینه اجتماعی نیز بر جلوگیری رسانه‌ها از فراموشی این حادثه تأکید کردند. در بُعد اخلاقی هم یادآور پالودگی آن عزیزان و رحلت شهادت‌گونه‌شان در لباس اِحرام و در حال عبادت پروردگار شده‌اند.


انجمن خادمان شهدای حرم در این بیانیه یادآور شده است: لازم است با گذشت چند سال از حادثه، دستگاه دیپلماسی و سازمان حج تلاش مضاعفی برای پیگیری دلایل حادثه و مجازات عاملان آن انجام دهند. عدم حضور سفیر و دیپلمات‌های وزارت خارجه در خاک عربستان سعودی که به نقل از خانواده‌های شهدای منا از سوی برخی مسئولان دستگاه دیپلماسی برای توجیه پیگیری کُندتر بیان شده، دلیل محکمه‌پسندی برای تعلل در پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب و خانواده‌های شهدا نمی‌باشد.


در این بیانیه تأکید شده است: هم‌چنین بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در کنار دیگر نهادهای اجرایی بایستی پیگیر حقوق مادی و معنوی خانواده‌های شهدا باشند. نهادهای مردمی و رسانه‌ها نیز در بزرگداشت یاد و خاطره شهیدان کوشا بوده و بر مطالبه‌گری از مسئولین تأکید بیشتری داشته باشند. با گذشت چهار سال از آن حج غم‌بار، خانواده‌های شهدای منا همچنان مطالبات اساسی از مسئولین دارند که عمده‌ترین آن جستجو و تعیین‌تکلیف یازده پیکر مفقودشده؛ تشکیل هیات حقیقت‌یاب؛ شکایت از عربستان سعودی در مجامع بین‌المللی و تشکیل شورایی در جهان اسلام برای اداره امور حج است.


انتهای پیام/4072/4100/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب