دوران عدم شفافیت گذشته است/کمک 5 میلیاردی کمیته به فدراسیونهای المپیکی
به گزارش خبرنگار سایر حوزههای گروه ورزشی خبرگزاری آنا، رضا صالحی امیری در مراسم روز خبرنگار در سالن فارسی آکادمی ملی المپیک گفت: ابتدا روز خبرنگار را به شما پاسداران رسانه تبریک میگویم. اگر از من بپرسید هدف متعالی شما در ورزش قهرمانی چیست، زیست فرهنگی در کنار ورزش قهرمانی است. اساساً شاخصهایی که ما برای زیست فرهنگی تأکید میکنیم چیست، جامعهای که زیست فرهنگی در آن دمیده نشود، جامعه بیروح است.
وی گفت: جامعه بدون فرهنگ جامعهای است که تلاش میکند از جیب دیگران برای خود منافع ایجاد کند. جامعه فرهنگی، جامعه است که انسانها به همدیگر احساس همدلی و هم نوایی میکند. جامعه فرهنگی جامعه است که شاد بودن خود را در گرو شاد بودن دیگران میبینند. ورزش از این منظر نیازمند جامعه فرهنگی است.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود: ورزش میتواند کانون زیست فرهنگی باشد. یک قهرمان وقتی به سکوی پهلوانی میرسد میلیونها جوان را با خود همراه میکند. از این منظر رسالت اصلی ما در این دوره کوتاه تلاش ما برای زیست قهرمانی و فرهنگی است. زیست قهرمانی پله اول برای رسیدن به قله قهرمانی است.
رئیس کمیته ملی المپیک اظهار کرد: جامعه بیفرهنگ از اکسیژن تهی است، ما از نیمه جسمانی به نیمه روحی باید حرکت کنیم. اساساً در فرهنگ اخلاقی و فرهنگی مفهوم من یعنی خودمحوری است و معنی ما همدلی و همراهی است.
صالحی امیری اظهار کرد: ما در این مدت کوتاهی که در خدمت شما بودیم با برنامه حرکت کردیم. ما از ابتدای حضورمان شعاری مطرح کردیم که به آن وفاداریم، ورزش چهار رکن دارد، وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک، فدراسیونهای ورزشی و رسانهها. ورزش ایران بدون رسانه نمیتواند به موفقیت برسد. رسانه با نقد منصفانه میتواند ورزش را به قله قهرمانی برساند.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: همه باید بدانیم دوران عدم شفافیت گذشته است و یکی از اصول استراتژی ما اصل شفافیت است که همه سطوح کمیته موظف به پاسخگویی و شفافیت است. هیچ توجهی پذیرفته نیست، در فضای شفافیت است که برنامه و استراتژیک پیش میرود.
صالحی امیری گفت: شعار اول ما تدوین برنامه استراتژی برای نقشه راه بود. این برنامه طراحی شد. شعار دوم ما انسجام و نفاق در ورزش ملی کشور است که همه ارکان ورزش اگر در یک مسیر قرار بگیرند میتوانند به موفق برسند. پرهیز از حاشیه و پرداختن به متن هدف ما بود.
صالحی امیر گفت: توسعه زیرساختها شعار بعدی ما بود. از سال گذشته در حال بازسازی و تجهیز سخت افزارها و نرم افزارها هستیم. رویکرد ما برنامه استراتژی ۲۰ ساله ورزش قهرمانی ایران است. از ۱۴۰۰۴ تا ۱۴۲۴ است. نمیتوان در دنیای امروز بدون برنامه پیش رفت.
وی گفت: دیپلماسی ورزش ایران رویکرد بعدی ماست. جایگاه دیپلماسی ورزش در شان ایران نیست و ما باید آن را تقویت کنیم. جام اکو سال آینده در کیش برگزار میشود البته مشروط به آمادگی زیرساختهای آن است. در ioc با مسئولان رایزنی کردیم تا بتوانیم جایگاهی خوبی برای ورزش ایران ترسیم کنیم. ما دچار ضعف در احقاق حقوق ورزش ایران هستیم. نشستن در تهران و تقاضا دادن مشکلی را حل نمیکند. با رایزنی، همایش در تهران باید کرسی به دست آوردیم.
وی گفت: نکته بعدی موزه ملی ورزش بود که مطالبه به حق همه ورزشکاران و پیشکسوتان بود. فاز اول آن راهاندازی شد. ایده اول برای این موزه این است که در کنار کمیته ملی المپیک یک ساختمان ایرانی اسلامی بنا کنیم و ایده دوم انتقال این موزه به امجدیه است که در حال بررسی آن هستیم. ما دو سطح در موزه نیاز داریم، سطح بسته برای نگهداری اشیا گرانقیمت نیاز داریم.سطح باز برای به نمایش گذاشتن ماکتهای فدراسیونهای ورزشی که جامعه با فدراسیونهای ورزشی آشنا شوند. در واقع جامعه با تصویر ورزش قهرمانی آشنا شوند. از حسن رنگرز هم خواستیم مدیریت موزه ورزش را بر عهده بگیرد.
وی گفت: ایجاد اتاقهای فکر رویکرد بعدی ما بود. ۱۷ کمیسیون در کمیته ایجاد کردیم که نخبگان ورزش در کنار هم بهترین تصمیم را گرفتند. در کمیته ملی المپیک فرد تصمیم نمیگیرد. این کمیسیون ۱۷ گانه که در طراز کمیسیونهای ioc است.
صالحی امیری در مورد افزایش منابع و بودجه عنوان کرد: توانستیم امسال نسبت به سال گذشته منابع بودجه کلیه فدراسیونها را ۱۰ درصد افزایش دهیم. برای فدراسیونهای المپیکی هم ۵ میلیارد کمک ویژه در نظر گرفتیم. در مورد تأمین منابع ما نمیتوانیم مدام در چارچوب دولت باشیم. کمیته ملی المپیک در کشورهای دیگر ۷۰ درصد منابع خود را از دولت میگیرند و ما در ایران ۱۰۰ درصد منابع میگیریم. باید یک فضای جدید برای کشف منابع جدید برای اداره ورزش قهرمانی ایجاد کنیم. عمدهترین درآمد کمیته در دنیا رایت تلویزیونی است که ما در ایران از یک ریال آن محروم هستیم.
رئیس کمیته ملی المپیک تأکید کرد: توسعه علمی کمیته المپیک و آکادمی رویکرد بعدی ما بود.در حوزه روانشناسی اقدامات جدیدی انجام شد.در کنار هر فدراسیون یک روانشناس حضور دارد. کارگاههای آموزشی بهصورت جدی برگزار شد.انتشارات کمیته ملی المپیک هم فعال شد تا تصویر علمی بسیار قویتر از آکادمی در منطقه به وجود بیاید.
وی عنوان کرد: ما تلاش کردیم تحقق جنسیتی را ایجاد کنیم.برای رسیدن به قلههای توسعه ورزش قهرمانی به عدالت جنسیتی باور داریم.نیمی از جامعه ما را زنان تشکیل دادند و هیچ وجه تمایزی وجود ندارد.انسانها از خداوند کرامت گرفتهاند و اوست که به همه کرامت داده است و ما باید مسیر توسعه تعالی و عدالت جنسیتی را در ورزش قهرمانی رعایت کنیم. باید در دو المپیک بعدی از ظرفیت زنان استفاده کنیم.
صالحی امیری عنوان کرد: رویکرد بعدی ما تکریم پیشکسوتان و قهرمانان بود، خیلی آزاردهنده است که قهرمانان ما که روزگاری باعث خوشحالی مردم شدن اما امروز در انزوا هستند. تلاش ما این است که به این بزرگان توجه کنیم.
انتهای پیام/4048/4057/
انتهای پیام/