بدهی 5/5 میلیاردی تنیس و 9 میلیاردی تیراندازی/ مسیر المپیک مسدود میشود؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، موضوع مسدود شدن حسابهای فدراسیونها چند وقتی است به یکی از مسائل چالشبرانگیز ورزش ایران تبدیل شده است. همین چند وقت پیش بود که فدراسیون کشتی پس از روی کار آمدن علیرضا دبیر به عنوان رئیس فدراسیون با نخستین چالش روبهرو شد و آن هم مسدود شدن حسابهای این فدراسیون بود، حالا این بار نوبت به فدراسیون تکواندو رسید که به دلیل بدهی مالیاتی با مسدود شدن حسابهای این فدراسیون مواجه شده است.
البته این زخم قدیمی از مدتها قبل سرباز کرده بود و حالا دوباره به سایر فدراسیونها هم سرایت کرده است. در حال حاضر فدراسیونهای تنیس، تیراندازی، اسکواش و تکواندو در نوبت مسدود شدن حسابشان قرار گرفتهاند و دو فدراسیون کشتی و فوتبال هم زودتر از سایر فدراسیونها به استقبال این چالش رفتند. بحران مسدود شدن حسابهای فدراسیونها در شرایطی رقم میخورد که همه این فدراسیونها المپیکی هستند و در سال منتهی به المپیک 2020 که همه به فکر کسب سهمیه هستند، برخی فدراسیونها با مسدود شدن حسابهایشان حتی نمیتوانند حقوق کارکنان خود را پرداخت کنند.
بدهی مالیاتی فدراسیونهای ورزشی کار دست آنها داد و با حکم سازمان امور مالیاتی، فدراسیونهای ورزشی با چالش بزرگی به نام مسدود شدن حسابها روبهرو شدند. البته در همه جای دنیا برای نهادهای ورزشی، معافیتهای مالیاتی در نظر گرفته میشود اما مسدود شدن حساب فدراسیونهای ورزشی نشان میدهد که این قانون در ورزش ایران چندان اجرایی نمیشود. البته اوج ماجرا زمانی است که حتی هیچکدام از فدراسیونهای ورزشی اظهارنامه مالیاتی پر نکردهاند و اگر مشمول معافیت از مالیات هم شوند باید این اظهارنامه مالیاتی پر میشد اما این اتفاق نیفتاده و حالا میزان بدهی آنها و جریمههایی که برای آنها به دلیل پرداخت نشدن مالیات در نظر گرفته شده است به قدری زیاد است که توان پرداخت آن را ندارند.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد، این است که معمولاً مالیات، بر درآمد محاسبه میشود، اما در شرایطی که فدراسیونها درآمدزایی ندارند، طبیعتاً نمیتوانند مالیاتی هم پرداخت کنند. پولی که به حساب فدراسیونهای ورزشی از سوی وزارت ورزش و جوانان واریز میشود، عنوان کمک به فدراسیونها را دارد و به آنها مالیات تعلق نمیگیرد.
بدهی 5/5 میلیاردی فدراسیون تنیس به اداره مالیات
شایسته در گفتگو با خبرنگار آنا درباره مسدود شدن حسابهای فدراسیون تنیس که حتی منجر به قطع تلفنهای این فدراسیون شده است، گفت: من از 10 سال پیش که در پستهای مختلف کارهای اجرایی انجام میدادم به مسئولان این موضوع را گوشزد کرده بودم که اگر ما معاف از مالیات هستیم ولی باید اظهارنامه مالیاتی را پر کنیم. متأسفانه هر بار با عنوان اینکه فدراسیونهای ورزشی معاف از مالیات هستند، اعلام میکردند که نیاز نیست اظهارنامه پر شود. در حال حاضر اکثر فدراسیونهای ورزشی اظهارنامه مالیاتی پر نکردند و این در حالی است که مقصر فدراسیونها نیستند، اگر چند فدراسیون این کار را انجام نداده بودند، میگفتیم آنها کوتاهی کردهاند اما وقتی چنین شرایطی دارند مقصر ما نیستیم.
وی گفت: در حال حاضر در فدراسیون تنیس برای امسال و سال گذشته اظهارنامه مالیاتی را پر کردهایم، اما برای سالهای گذشته این اتفاق نیفتاده است. پر نکردن اظهارنامه مالیاتی از سوی فدراسیونهای ورزشی باید از مراجع بالاتر پیگیری شود. اما نکته قابل توجه این است، ما در فدراسیونها درآمدزا نیستیم. عنوان پولی که به حساب فدراسیونها میآید، مشخص است، کمک دولت از طریق وزارت ورزش به فدراسیونها و دیگری کمک کمیته ملی المپیک است. اگر حامیان مالی از فدراسیونهای ورزشی حمایت میکنند، با گواهی که مهر فدراسیون و امضای رئیس فدراسیون و خزانهدار برای فردی که به ما کمک کرده به اداره دارایی میدهیم، جزء هزینههای قابل قبول آن فرد محسوب میشود که مورد تأیید دارایی هم است. چطور میشود نامهای که ما میزنیم که به ما مالیات تعلق نگیرد، برای خودمان مالیات محسوب میشود.
سرپرست فدراسیون تنیس گفت: ضمن اینکه در اداره مالیات برای عملکرد و حقوق کارکنان هم مالیات در نظر گرفته شد، این دو موضوع جداگانه است. ما باید در فدراسیونها این دو موضوع را تفکیک کنیم. در مالیات تکلیفی و حقوق، دوستان زحمت کشیدند و برخی هزینهها را برای ما ثبت نکردند که به آن مالیات و دارایی تعلق گرفته که ما با دوستانی که در این حوزه تخصص دارند، مشورت کردیم که گفتند این موضوع هم قابل قبول نیست و یا باید حذف شود یا بخشی از آن کاهش پیدا کند.
شایسته عنوان کرد: برای فدراسیون تنیس در طول سه، چهار سال 5/5 میلیارد تومان مالیات عملکردی و تکلیفی حقوق تنظیم کردند. برای این فدراسیون اجراییه صادر کردند علیرغم پیگیریهای مستمری که ما داشتیم، در حال حاضر تلفنهای ما قطع شد و همچنین جساب شخصی من و فدراسیون مسدود است. دیگر فدراسیونها که در سال المپیک هستند و باید به مسابقات مختلف اعزام شوند و با این شرایط با مشکل زیادی روبهرو میشوند، حتی برخی رؤسای فدراسیونها ممنوعالخروج شدند. در این اتفاق، وزارت ورزش و فدراسیونها مقصر نیستند، بلکه مجموعه ورزشی کل کشور باید موضوع را پیگیری کند. ضمن اینکه جریمه هم به ما تعلق گرفته است به دلیل اینکه چندین سال است که اظهارنامه مالیاتی پر نشده است.
سلیمانی: جرایم ما بخشیده شد و بدهی اسکواش 400 میلیون است
فدراسیون اسکواش هم از دیگر فدراسیونهایی است که به دلیل پر نکردن اظهارنامه مالیاتی با بستهشدن حسابهای مالیاتی مواجه شد.
مسعود سلیمانی در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: ما جزء نخستین فدراسیونهایی هستیم که خانم فرامرزیان از ما تشکر کرد که مشکل مالیاتی این فدراسیون را حل کردیم. البته از یک جایی شنیدم حتی بالاترین مقام هم نمیتواند مالیات را معاف کند. در ورزش به خاطر اینکه یک حوزه عمومی غیردولتی هستیم و به بحث عمومی دولت خدمات میدهد، به عنوان مثال دوره آموزشی برگزار میکنیم، عددی را از مردم میگیریم، بنابراین نباید مالیات به آن تعلق بگیرد. اشکالی که در این قضیه وجود داشته این است که هیچ رئیس فدراسیونی نمیدانسته و همچنین سازمان تربیت بدنی وقت و وزارت ورزش هم اعلام نکرده بود. اگر اظهارنامه مالیاتی هر سال پر میشد یک ریال مالیات تعلق نمیگرفت.
وی گفت: بدهی فدراسیون اسکواش 750 میلیون تومان بود که نسبت به فدراسیونهای دیگر خیلی ناچیز است. ما طبق دستوری که وزارت ورزش داده بود که تا 25 خرداد باید وضعیت مالیات مشخص شود، صحبت کردیم و طبق تعاملاتی که با آنها داشتیم، نهایتاً اعلام کردند که ما میتوانیم جرایم فدراسیون را ببخشیم که خوشبختانه وقتی آنها بخشیده شدند، مقدار بدهی ما به عدد 400 میلیون رسید. هماکنون حساب شخصی من، حساب فدراسیون همگی مسدود است اما با توجه به اینکه قسطبندی کردیم بهزودی مشکل ما حل خواهد شد.
رئیس فدراسیون اسکواش تأکید کرد: اقساط ما 15 ماهه است و قسط اول تا دو روز دیگر پرداخت میشود که به دلیل 15 درصدی، 70 میلیون است اما مابقی قسطها 30 میلیون تومان است که زیاد به ما فشار نمیآورد. خوشبختانه اسکواش از این معضلی که گریبان ورزش را گرفته رها شده است و دو روز دیگر حساب فدراسیون باز میشود.
بدهی فدراسیون تکواندو 3 میلیارد است
روز گذشته هم فدراسیون تکواندو با مسدود شدن حسابهایش روبهرو شد. طبق اعلام محمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو، پس از میزبانی چند تورنمنت بینالمللی در کیش، بدهی سنگینی به این فدراسیون تحمیل شده است و اکنون بدهی ۳ میلیارد تومانی مالیاتی که منجر به بسته شدن ۲ حساب این فدراسیون شده، مشکلات رشته تکواندو را پیش از رقابتهای المپیک دوچندان کرده است.
فدراسیون کشتی، فوتبال و به نوبت همه فدراسیونها درگیر این موضوع هستند. در فدراسیون کشتی تنها 7 میلیون تومان پول در حساب این فدراسیون است و در حالی که حسابهای این فدراسیون هم مسدود شده است. در فدراسیون تیراندازی 9 میلیارد تومان بدهی مالیاتی به این فدراسیون تعلق گرفته است و آنها هم با مسدود شدن حساب مواجه شدند. موضوعی که در سال منتهی به المپیک بدون شک آنها را با مشکل روبهرو میکند.
به گزارش آنا، در هر حال همانطور که گفته شد فدراسیونهای ورزشی و بهخصوص فدراسیونهای المپیکی این روزها با مشکل بدهی و پر نکردن اظهارنامه مالیاتی و مسدود شدن حسابهایشان مواجه هستند. طبیعی است که در سال منتهی به المپیک و کسب سهمیه این موضوع چالش بزرگی برای فدراسیونهای ورزشی است. در واقع فدراسیونهای ورزشی درآمدزا نیستند و پولی هم که به حساب آنها از سوی وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک واریز میشود در واقع به نوعی کمک به آنهاست. ضمن اینکه گاهی اوقات اگر این پول واریز نشود خیلی از فدراسیونها حتی در امور جاری خودشان ناتوان هستند. آن طور که گفته میشود 10 فدراسیون با مشکل بدهی مالیاتی روبهرو شدند و بدون شک پس از مسدود شدن حسابها، مسائلی مانند ممنوعالخروجی، توقیف اموال و در آخر مجازات برای رئیس فدراسیون، خزانهدار و اعضای هیئت رئیسه فدراسیونهای بدهکار در نظر گرفته میشود. امید است که هر چه سریعتر برای ورزش ایران به خصوص در سالی که قرار است سهمیه المپیک کسب کنند امتیازات ویژهای در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/4051/4057/پ
انتهای پیام/