برزخ فارغالتحصیلان تکنسین دهان و دندان/ آیا وزارت بهداشت به وعده خود عمل میکند؟
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، فارغالتحصیلان رشته تکنسین بهداشت سلامت دهان و دندان برای محقق شدن شغل و پایان بلاتکلیفی مسیر طولانی دانشگاه تا اعتراضات در روبهروی مجلس شورای اسلامی و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی را طی کردهاند. خبرگزاری آنا پیش از این در گزارشی به مفاد قانونی اعتراضات این قشر پرداخته بود با این همه هنوز اقدام متقنی در خصوص آنها انجام نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
وزارت بهداشت زیر میز زد؛ دانشجویانی که حق تحصیل و استخدام ندارند/تجمع تکنسینهای بلاتکلیف!
این فارغالتحصیلان طی نامهنگاریهای متعدد و پیگیریهای زیاد از طرف مسئولان وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواهان جذب و استخدام در شغل مربوط به رشته تکنسین بهداشت دهان و دندان شدند. همچنین در اسفندماه 97 با تجمع در مقابل وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی به عدم اجرای تعهدات این وزارتخانه اعتراض کردند.
تکنسینهای دهان و دندان دست به دامن مجلس شورای اسلامی شدند
تعیین نشدن ردیف شغلی برای همه فارغالتحصیلان در رشته تکنسین سلامت دهان و دندان نگرانیهای زیادی را در این رابطه در بین خانوادههای آنها نیز به وجود آورده است. اعتراض بعدی در اردیبهشتماه 98 روبهروی مجلس شورای اسلامی بود که با حضور جمعی از فارغالتحصیلان این رشته که از استانهای مختلف کشور بودند صورت گرفت. این افراد برای تعیین و تکلیف وضعیت اشتغال خود مسافتهای زیادی را از نقاط مختلف کشور طی کرده بودند.
دانشجویان شرکتکننده در تجمع روبهروی مجلس شورای اسلامی با نوشتن نامهای خطاب به معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراتب اعتراض خود را اعلام کردند: «همانطور که مستحضرید طی سالهای ۹۴ و ۹۵، تعداد ۱۵۰۰ نفر در رشته تکنسین سلامت دهان بهوسیله طرح ارتقای سلامت دهان و دندان وزارت محترم جذب شدند، که با قبول تعهد خدمت به میزان سه برابر مدت تحصیل و گذراندن دوره آموزشی بهمنظور آموزش نحوه برخورد با مشکلات دهان و دندان، پیشگیری و ارائه خدماتی نظیر فلورایدتراپی در مناطق محروم در راستای بهبود بخشیدن و رفع مشکلات مربوطه گردد که بذلتوجه به موضوعات نیل از محضر عالی مورد استدعا است. در وهله اول با توجه به اینکه تربیت دستيار نیاز به گذراندن دو سال تحصیل و کوریکولوم آموزشی سلامت دهان ندارد ما خواستار تصحيح نحوه آموزش و تبدیل وضعیت به نیروی کارآمد سازمان، تعریف ردیف سازمانی و صنفی و شغلی و همینطور خواستار ادامه تحصيل نه در رشته دندانپزشکی و رشتههای غیر مرتبط با سلامت دهان بلکه در حیطه رشته خود بهمنظور ارائه خدمات و ارتقای سلامت در جامعه سلامت دهان هستیم.»
اعتراضات مسیر شغلی را به سمت دستیاری دندانپزشکی تغییر داد
نامهنگاریها و اعتراضات در نهایت باعث شد مشکل جذب فارغالتحصیلان تکنسین سلامت دهان و دندان با بهکارگیری و جذب بهعنوان دستیاری دندانپزشکی هدایت شود که این امر نیز مورد قبول فارغالتحصیلان قرار نگرفت. دلیل اعتراض فارغالتحصیلان تکنسین سلامت دهان و دندان عمل نکردن وزارت بهداشت به تعهدات جذب و استخدام این دانشجویان است که باگذشت چندین ماه فارغالتحصیلی هنوز تکلیف جذب و تعیین ردیف شغلی آنها مشخص نیست.
اشکان سپهوند بهعنوان نماینده این فارغالتحصیلان در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: «ابلاغ بخشنامه راهنمای تجویز، گام مهمی در راستای تعیین ردیف شغلی و جایگاه ویژه تکنسینهای سلامت دهان و دندان است که مورد تائید شورای تخصصی دندانپزشکی و معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی قرار گرفتهاند. بخشنامه این حق را میدهد که تکنسینهای سلامت دهان بتوانند خودشان خدماتی را که از قبل مصوب شده است بدون نیاز به مهر و تجویز دندانپزشک انجام بدهند این در حالی بود که قبلاً تمام خدمات به اسم دندانپزشکی که در آن مرکز کار میکرد تمام میشد اما با ابلاغ این آییننامه تکنسینهای بهداشت دهان و دندان اجازه دارند خود این خدمات را ارائه کنند.»
از اعتراض تا جذب 100 درصدی فارغالتحصیلان
وی ادامه داد: «بعد از اعتراضات متعدد طی مذاکراتی که فارغالتحصیلان تکنسین سلامت دهان و دندان با مسئولان وزارت بهداشت در خصوص مشکل استخدامی داشتند، مقررشده است تا ۱۰۰ درصد آنها به کار گرفته شوند، این دانشجویان در دو مرحله به کار گرفته خواهند شد که ۵۰ درصد آن در سال جاری و مابقی نیز در سال بعد جذب میشوند. که این نیز بستگی به جلسات وزیر با معاون پشتیبانی و معاون بهداشتی وزارت بهداشت دارد. فارغالتحصیلان رشته تکنسین سلامت دهان و دندان میتوانند با خدمات جرمگیری، فیشورسیلندر و فلورایدتراپی برای کاهش پوسیدگی دندان در مناطق محروم کشور اقدام کنند.»
این فارغالتحصیل رشته تکنسین سلامت دهان و دندان در این باره تصریح کرد: «در این شرایط که پس از پیگیریهای زیاد اکثر مقامات وزارتخانه برای حل مشکلات فارغالتحصیلان به تکاپو افتادهاند، متأسفانه هنوز خبر قطعی در زمینه چگونگی جذب و جزئیات تصمیمات منتشر نشده است. در آخرین جلسهای که با مسئول دفتر دهان و دندان وزارت داشتیم، گفته شد که به دستور وزیر قرار شده است جلسهای با حضور وزیر، معاون بهداشت، معاون توسعه، معاون آموزشی، رئیس دفتر دهان و دندان وزارت و سایر مسئولین امر تشکیلشده است تا در رابطه با جزئیات سرنوشت تکنسینهای سلامت دهان تصمیمات لازم اخذ شود. مسئول هماهنگی جلسه مذکور معاون اجرایی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.»
بر همین اساس مدیر مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در رابطه با نحوه جذب تکنسینهای دهان و دندان گفته است: «با دستور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فارغالتحصیلان رشته تکنسین سلامت دهان و دندان جذب خواهند شد. با توجه به اینکه تعداد فارغالتحصیلان تکنسین سلامت دهان و دندان یکهزار و ۷۰۰ نفر بود، این وعده داده شده است تا نیمی از فارغالتحصیلان این رشته به هر طریق ممکن از محل سهمیههای استخدامی امسال و یا محلی که در جذب طرح تحول سلامت امکانپذیر باشد؛ در شبکه خدمات و طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت به کار گرفته شوند و جذب مابقی این فارغالتحصیلان به سال آینده موکول شود.»
با وجود وعدههای اخیر مسئولان، عدم قطعیت بهکارگیری و جذب فارغالتحصیلان رشته سلامت دهان و دندان همچنان یکی از دغدغههای این قشر از دانشآموختگان است که باید منتظر ماند و دید که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی چه تدبیری برای آینده این جوانان میاندیشد و چه زمانی جذب این فارغالتحصیلان قطعی خواهد شد.
انتهای پیام/4107/4108/پ
انتهای پیام/