ولایتفقیه توسط امام خمینی(ره) تبلور عینی پیدا کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از محمودآباد، حجتالاسلام سیدحسین حسینیکارنامی در نشست هماندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی واحد محمودآباد با موضوع بازخوانی نظریه ولایتفقیه و کارکردهای آن اظهار کرد: ولایتفقیه اصطلاحی برای نظام حکومت اسلامی پس از ائمه اطهار(ع) بوده و ولایت در این اصطلاح به معنای حکومت و زمامداری امور جامعه است و ولایتفقیه به مفهوم زمامداری جامعه اسلامی از سوی کسی که به مقام اجتهاد در فقه رسیده و حائز شرایط رهبری جامعه اسلامی باشد.
وی افزود: موضوع اصلی ولایتفقیه این است که در زمان غیبت امام معصوم(ع) چه باید کرد؟ آیا امت اسلامی باید بدون رهبر باشد یا باید به رهبری طاغوت تن دهد و یا باید بهترین کسی را که از نظر علم و زهد و تقوا و مدیریت سیاسی، کمترین فاصله را با معصوم دارد به رهبری امت اسلامی بپردازد؟
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی مازندران تأکید کرد: خاستگاه اصلی ولایتفقیه در متن اسلام و قرآن بوده و در دین اسلام و مکتب تشیع پیشینه طولانی دارد و نخستین بار نزد پیشوایان معصوم(ع) مطرح و تبلیغ شده است.
حسینیکارنامی بیان کرد: در واقع ولایتفقیه به این معناست که با وجود معصوم(ع) باید او رهبری کند. در عصر غیبت به نیابت از امام زمان(عج) ولیفقیه رهبری و زمام امور جامعه را بر عهده دارد تا امت گرفتار هرجومرج و تعبد به حاکمیت طاغوت نشوند و احکام و ارزشهای الهی در جامعه عملی شود.
وی با بیان تفاوت مفهوم ولایت و اینکه ما قائل به ولایتفقیه هستیم نه وکالت در نظریه ولایتفقیه، درباره گستره اختیارات، مفهومشناسی، دلایل ثبات ولایت مطلقه فقیه، پیشینه و مراحل هفتگانه نظریه ولایتفقیه، شبهات و ولایتمحوری در جامعه اسلامی مباحثی را مطرح کرد.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی مازندران با بیان اهمیت و زمان آغاز ولایتفقیه افزود: بحث ولایتفقیه و حکومت و رهبری در تاریخ تشیع، سابقهای دیرینه بهازای عصر غیبت و بلکه پیش از آن دارد و سیر تکاملی و تدریجی را طی کرده است و در دوره معاصر توسط امام خمینی(ره) به شکل حکومت جمهوری اسلامی با محور ولایت مطلقه فقیه تبلور عینی پیدا کرد.
نیما رنجبرمالیدره سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد محمودآباد نیز در این نشست گفت: ولایت فقه جزء ارکان اصلی یک نظام اسلامی است.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/