کاندیداهای نامناسب برای کاشتن مو!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، شاید بارها شنیده باشیم به افرادی که دچار ریزش مو میشوند توصیه میشود که به دنبال کاشت مو باشند و بسیاری از افراد نیز از این روش استقبال میکنند اما کاشت مو نیز مانند هر عمل درمانی دیگری نکاتی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست زیرا انجام این عمل برای برخی افراد مفید نمیباشد.با توجه به اهمیت موضوع در این باره با دکتر فرح آلقیس، متخصص پوست، مو و زیبایی و عضو جامعه جراحان بینالمللی کاشت مو گفتوگو کردیم. وی دراین باره میگوید: تقریبا حدود 50 سال است که عمل کاشت یا پیوند مو درجهان انجام میشود بدین صورت که ازموهای سر خود شخص برداشته وبه مکانهایی که طاسی ایجاد شده، پیوند زده میشود.پیوند مو امروزه به دوروش جراحی وغیرجراحی انجام میشود.
دکترآل قیس درپاسخ به این پرسش که " آیا همه افراد میتوانند از روش کاشت مواستفاده کنند"، خاطرنشان کرد: خیر، این روش برای برخی از افراد مناسب نمیباشند لذا درصورت مراجعه آنها پزشک تشخیص میدهد که کاندیدای مناسبی برای انجام پیوند مو نیستند.
متخصص پوست، مو و زیبایی ادامه داد: به طور معمول در افراد هفت نوع طاسی مشاهده میشود که تا تیپ پنج آن برای رفع طاسی میتوان از روش پیوند مو استفاده کرد ولی افراد مبتلا به تیپ 6 و 7 طاسی کاندیدای مناسبی جهت انجام پیوند مو نیستند.
وی عنوان کرد: دسته بندی انواع طاسی بدین گونه است که طاسی سر از شقیقهها تا ناحیه پشت ملاج یا زیر ملاج است و پنج تیپ اول از پیشانی تا ملاج است و در تیپ شش و هفت، طاسی پشت ملاج را نیز درگیر کرده است لذا بدین خاطرکه سطح طاسی این تیپها(6و7) زیاد است، کاندیدای مناسبی برای انجام کاشتمو نیستند . دکترآل قیس بیان کرد:برخی از بیماریها باعث ایجاد ریزش مومی شوند که باید قبل از هر کاری جهت درمان آنها اقدام کرد. به طور مثال اگر شخصی دچار بیماری کم کاری تیروئید ازلحاظ ژنتیکی دارای زمینه طاسی است و دچار ریزش و طاسی شده حتما باید قبل از کاشت مو اقدام به درمان بیماری نمایند.
این عضو جامعه جراحان بینالمللی کاشت مو بیان کرد: کمبود آهن و برخی از ویتامینها از جمله ویتامینهای گروه B در برخی از افراد که زمینه ژنتیکی طاسی داشته باشد میتواند عاملی برای ایجاد ریزش مو باشد لذا در ابتدا باید اقدامات درمانی لازم انجام و سپس در عمل کاشت مو انجام شود.
وی اظهـــار کرد: بیماریهای عفونی و داشتن تب شدید نیز میتوانند به صورت مقطعی باعث ایجاد ریزش مو در افراد شود که قاعدتا با درمان آنها، مشکل ریزش مو نیز بر طرف خواهد شد.
دکترآل قیس با بیان این نکته که " به افراد مبتلا به ریزش مو سکهای یا آلوپسی توصیه میشود که عمل کاشت مو را انجام ندهند و علت را بررسی کرده و اقدامات درمانی لازم را انجام دهند "، یادآور شد: برخی از بیماریهای التهابی در بدن، باعث ریزش مو افراد میشود مانند بیماریهای لوپوس و لیکن پلان که توصیه میشود تا بهبود کامل بیماری، افراد بههیچعنوان عمل کاشت را انجام ندهند.
این متخصص پوست، مو و زیبایی بیان کرد: افرادی که از بانک مو مناسبی برخوردار نیستند و بانک مو آنها از تراکم کمی برخوردار است بدین خاطر که عمل کاشت مو در آنها ظاهر مناسبی را ایجاد نخواهد کرد، گزینه مناسبی برای عمل کاشت مو نخواهند بود.
وی عنوان کرد: اغلب خانمها بعد از دوران یائسگی به دلیل کاهش هورمون استروژن، مقداری از میزان تراکم موهایشان کاسته خواهد شد لذا توصیه میشود قبل از انجام عمل کاشت مو به وسیله دارو درمانی و را ههای دیگر اقدام به تقویت موهای خود کنند تا موهایشان تقویت شده و از مشکل ریزش مو نجات یابند.
دکترآل قیس عنوان کرد: افراد زیر 25 سال نیز کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو نیستند زیرا هنوز مرز طاسی آنها مشخص نشده و میزان گسترش و پیشرفت آن مشخص نیست تا تصمیم مناسب در این زمینه گرفته شود.
این عضو جامعه جراحان بینالمللی کاشت مو خاطرنشان کرد: افرادی که به دلیل داشتن بیماری روانی تریکوتیلومانیا (کندن مو)، دچار طاسی شدهاند نیز به طور مطلق کاندیدای مناسبی برای انجام کاشت مو نیستند این افراد که دلیل داشتن اضطراب موها یشان را میکنند باید به روان پزشک مراجعه کرده تا بهبود یابند و مشکل طاسی و ریزش مو آنها برطرف شود.
وی در پایان گفت: افراد مراجعه کننده به کلینیکهای کاشت مو نباید در صورت داشتن بیماریهای ژنتیکی و زمینهای پافشاری به انجام کاشت مو بکنند زیرا در آینده به دلیل اینکه نتیجه عمل درآنها مناسب نخواهد بود، دچار نارضایتی میشوند لذا توصیه میشود ابتدا بیماری را درمان و سپس کاشت مو را انجام دهند.
منبع:آفتاب یزد
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/