دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1398 - 08:03
در گفتگو با آنا تشریح شد؛

درآمدهای غیرشهریه‌ دانشگاه آزاد اسلامی رودان/ از باغ دو هکتاری لیمو تا توسعه کشت بذر هیبرید

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان از همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان به‌منظور توسعه کشت بذر هیبرید در جنوب کشور خبر داد.
کد خبر : 407562
Sour_Lime_Cultivation.jpg

حسن داوری به مناسبت راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان (مرداد 82) در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا درباره اقدامات علمی تحقیقاتی و دانش‌بنیان این دانشگاه در راستای درآمدزایی غیرشهریه‌ای اظهار کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای در دستور کار این دانشگاه است و طرح کشت مرکبات هم که اکنون در زمینی به مساحت دو هکتار لیمو کاشته‌ایم، سال 99 به درآمدزایی می‌رسد.


وی افزود: پیش‌بینی‌مان این است از سال 1400 به بعد سالانه 400 میلیون تومان کسب درآمد از باغ تحقیقاتی لیمو داشته باشیم که برنامه توسعه آن نیز در دستور کار است. طرحی را آماده و به کارگروه اقتصاد دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان ارسال کرده‌ایم که در این کارگروه تصویب شده و در صورت تصویب نهایی در هیئت امنا، باغ مرکبات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان به 6 هکتار توسعه می‌یابد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان ادامه داد: در این دانشگاه در موضوع گلخانه‌ها، 3 هزار و 300 متر فضای گلخانه‌ای داریم که با هدف آموزشی و تحقیقاتی برای دانشجویان رشته کشاورزی آماده شده است؛ اما در کنار آن سالانه 50 میلیون تومان درآمد خواهیم داشت که این درآمدزایی شامل امسال نیز هست.


داوری بیان کرد: شهرستان رودان قطب تولید لیموترش کشور است و 45 درصد لیموترش کشور و حدود دو درصد از لیموترش جهان نیز در این شهرستان تولید می‌شود.


توسعه آزمایشگاه تخصصی و رشته‌های کشاورزی


وی اظهار کرد: یک آزمایشگاه مرتبط با محصول لیمو راه‌اندازی کرده‌ایم که در حال توسعه آن هستیم، این آزمایشگاه خدمات تخصصی آب و خاک به کشاورزان ارائه می‌‌دهد و ضمن اینکه دانشجویان استفاده می‌کنند برای عموم مردم هم قابل استفاده است. از این محل هم پیش‌بینی می‌کنیم سالانه بین 30 تا 50 میلیون تومان بتوانیم کسب درآمد کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان درباره افزایش رشته‌های این واحد دانشگاهی نیز خاطرنشان کرد: به‌دنبال توسعه رشته‌های تحصیلات تکمیلی به‌ویژه در حوزه کشاورزی هستیم؛ چراکه نیاز شهرستان به رشته‌های مرتبط با کشاورزی و صنایع وابسته به آن است و در صورت تصویب در شورای گسترش آموزش عالی راه‌اندازی خواهند شد.


داوری درباره استفاده از زمین‌های کشاورزی دانشگاه و بهره‌برداری مناسب و مقرون‌به‌صرفه از این زمین‌ها گفت: همه زمین کشاورزی واحد رودان، همین سایت 3 هزار و 300 متری گلخانه و باغ دو هکتاری لیمو است که تمام آن در حال استفاده و زیر کشت است و زمین خالی دیگری برای توسعه نداریم.


همکاری رودان با دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برای توسعه کشت بذر هیبرید


وی درباره برنامه‌های دانش‌بنیان واحد رودان نیز اظهار کرد: برنامه‌ای را در دستور کار داریم که صحبت‌های اولیه آن نیز انجام شده و قرار است با دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) همکاری داشته باشیم که در صورت تصویب هیئت امنا اجرایی خواهد شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان ادامه داد: به دلیل اینکه واحد اصفهان در زمینه تولید بذر هیبرید کار می‌کند، قرار است بخشی از کشت جنوب‌شان را به واحد رودان واگذار کنند که برای این موضوع به‌دنبال اخذ مجوز هستیم. آنها به دنبال توسعه کشت جنوب هستند و با راه‌اندازی کشت جنوب، پروسه تولید بذرشان خیلی کوتاه‌تر می‌شود و با توجه به ظرفیت و شرایط آب و خاکی که رودان دارد، برنامه این است که ادامه توسعه را در این شهر داشته باشیم.


داوری بیان کرد: در همین زمینه طرحی هم تهیه کرده‌ایم، یعنی یکی از برنامه‌هایی که در حوزه تحقیقات و فناوری کشاورزی داریم، همکاری با مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان در زمینه تولید بذر هیبرید است.


به گزارش آنا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان 8 مرداد 82 با چهار رشته در مقطع کاردانی و 150 دانشجو آغاز به کار کرد و اکنون با 30 رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی و ارشد و هزار و 500 دانشجو در 9 هزار و 500 متر مربع فضای آموزشی، اداری، فرهنگی، پژوهشی، رفاهی و مجتمع تحقیقاتی در سایتی به مساحت 45 هزار متر مربع با 14 عضو هیئت علمی تمام‌وقت و 30 کارمند به فعالیت علمی پژوهشی و فرهنگی خود ادامه می‌دهد.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب