میراسماعیلی دیگر جوان خام گذشته نیست/ ملایی تابوی مدال المپیک را می شکند
به گزارش خبرنگار حوزه رزمی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، ورزش جودو در سالهای اخیر با مشکل کمبود ستاره مواجه است و تنها سعید ملایی بوده که توانسته در عرصه بینالمللی صاحب مدال شود. تغییرات در فدراسیون جودو در چند سال گذشته کم نبوده و شاید تغییرات زیاد منجر به آن شده که این ورزش در بخش قهرمانی با مشکل مواجه شود.
رضا مدنی در خصوص ناکامی بیشتر جودوکاران ایران در عرصههای بینالمللی به خبرنگار ورزشی آنا گفت: مشکل اصلی جودوی کشور ما در بخش مدیریتی بوده است و این مسئله به دلیل آن بوده که مدیران نتوانستند عملکرد مثبتی ارائه کنند. کسانی در رأس کار بودند که از بدنه جودو نبودند و نگاهشان بهصورت تحقیری بود. این موضوع باعث شد کشمکشهای زیادی داشته باشیم و فرصت سازندگی از رؤسای فدراسیونها گرفته شود.
وی ادامه داد: جودو ورزشی است که با دیگر ورزشهای رزمی تفاوتهایی دارد. کسب مهارت در این ورزش به دلیل گستردگی فنون آن دشوار است. کسی که میخواهد در المپیک صاحب مدال شود باید از سنین پایین جودو را آغاز کند چون در تمامی کشورها آموزش از نونهالی است و خیلی سخت است که جودوکاری بتواند از جوانی وارد این ورزش شود و بتواند صاحب موفقیت چشمگیری شود.
پیشکسوت جودو خاطرنشان کرد: مسئولان رده بالای ورزش کشور معیارها و شاخصهای سنجش خود را از جودو باید تغییر دهند. نیاز به کار ساختاری و پایهای در این ورزش وجود دارد و اگر دیدگاهها عوض شود، فرصت سازندگی ایجاد میشود. خوشبختانه به خاطر متفاوت بودن شرایط اقلیمی کشور ما، جوانهای مستعدی داریم که از لحاظ فیزیکی و فیزیولوژی و سایر برآیندها و آیتمها میتوانند پیکرتراشی مناسبی شده و در اوزان مختلف جودو پیشرفت کنند.
وی تأکید کرد: برخلاف اظهارنظرهای مختلفی که در خصوص کمبود سختافزار در جودوی ایران مطرحشده، من بهعنوان فردی که بیش از هشت سال رئیس کمیته آموزش مربیان جودو بودم، به شهرهای مختلفی سفر کردم و از نظر ابزار، سالن و امکانات شرایط خوبی داریم. باید به این نکته اذعان داشته باشیم که در شرایط کنونی امکان کسب مدال المپیک وجود دارد چراکه فردی از جامعه جودو پیشرفت بسیار خوبی داشته و کفایت لازم برای کسب مدال را دارد.
مدنی افزود: سعید ملایی میتواند پس از سالها در المپیک، ایران را به مدال برساند و اولین مدال المپیک ایران را کسب کند. امیدوارم که شرایط بهگونهای پیش رود تا این جودوکار آماده ایران بتواند آمادگی خوبی را که دارد حفظ کند تا بتواند در توکیو درخشش قابل قبولی داشته باشد.
وی با اشاره به مشکلاتی که آرش میراسماعیلی در زمان نایبرئیسی فدراسیون جودو داشت، گفت: میراسماعیلی جوان خامی بود که سالها در اردوهای مختلف ملی از نوجوانان تا بزرگسالان حضور داشت. او سابقه مسئولیت اجرایی نداشت و از تفکرات بستهای برخوردار بود. در فدراسیون اگر میخواستند یک صندلی را جابهجا کنند، منتظر دستور میراسماعیلی میماندند. او یک جوان خام بود که پس از کسب مدال در سال 2010 تجربه لازم برای کار اجرایی در فدراسیون را نداشت، برای همین هم مقابل محمد رستگار قرار گرفت، کسی که رئیس فدراسیون و از خانواده جودو بود.
مشاور عالی فدراسیون جودو خاطرنشان کرد: میراسماعیلی پس از تجربه ناموفقی که در پست نایبرئیسی داشت، در انتخابات شورای اسلامی تهران کاندیدا شد و در بحث مدیریتی مطالعات خود را آغاز کرد. او آهستهآهسته به جوان پختهای تبدیل شد و تجربیات مدیریتی خوبی پیدا کرد. حالا او رئیس فدراسیون جودو است و با توجه به ارتباطات بینالمللی که در داخل و خارج از کشور دارد، میتواند برای جودو اثربخش باشد.
مدنی تصریح کرد: امیدوارم مسعود سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان و رضا صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک، همکاری مناسبی با میراسماعیلی داشته باشند تا او بتواند منشأ خدمات زیادی برای جودوی ایران باشد. اهالی خانواده جودو باید سطح انتظارات خود را کاهش دهند و به دنبال پست و مقام نباشند. اگر هدف خدمت به جودو باشد، میتوانیم از میان جوانان خوبی چون بریمانلو، صفری، خجسته و فتحیپور، نفرات ارزندهای را داشته باشیم و حتی در دو سال آینده افرادی را تربیت کنیم که بتوانند جایگزینهای خوبی برای جودوکاران فعلی کشورمان شوند.
انتهای پیام/4051/4048/پ
انتهای پیام/