دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

استان خراسان‌شمالی در حوزه گیاهان دارویی ظرفیت خوبی دارد

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: خراسان‌شمالی در حوزه گیاهان دارویی ظرفیت خوبی دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان در استان نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت خوبی داشته‌اند.
کد خبر : 406277

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان خراسان‌شمالی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از آزمایشگاه کشت سلول‌های بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشکده پرستاری و مامایی بجنورد بازدید کرد.


در این بازدید سیداحمد هاشمی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان خراسان‌شمالی، محمدعلی شجاعی استاندار و سایر رؤسای دانشگاه‌ها و مسئولان استانی معاون رئیس‌جمهور را همراهی کردند.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین در جریان پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در حوزه کشت سلول‌های بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی قرار گرفت و بر ضرورت توسعه این حوزه با کمک و پشتیبانی معاونت ریاست جمهوری تأکید کرد.


ستاری گفت: خراسان‌شمالی در حوزه گیاهان دارویی ظرفیت خوبی دارد و شرکت‌های دانش‌بنیان در استان نسبت به سال‌های گذشته پیشرفت خوبی داشته‌اند؛ اما باید محیط‌های بهتری برای زایش‌های جدید فراهم شود.


وی ادامه داد: سال گذشته 4 هزار و 400 شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود داشته که سهم بسزایی در توسعه اقتصادی نیز داشته‌اند.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان خراسان‌شمالی نیز در حاشیه این بازدید از پیشرفت تکنولوژی این استان در حوزه سلول درمانی خبر داد و بیان کرد: استعدادهای خوب دانش‌آموزی و دانشجویی با کسب مدال‌های نقره و طلا در این استان است که تلاش بر رشد و حمایت از این نخبگان است.


سیداحمد هاشمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی نیز در حد توان با اختصاص مکان و فراهم آوردن امکانات آزمایشگاهی از بخش سلول‌های درمانی و گیاهان دارویی حمایت کرده است، اضافه کرد: فضای مناسبی در بیمارستان امام علی(ع) بجنورد به حوزه سلول‌های بنیادی اختصاص داده شده است.
وی تشریح کرد: پیش‌بینی راه‌اندازی این مرکز تخصصی تا سه سال آینده است که انتظار می‌رود با حمایت معاون رئیس جمهور این پروسه با زمان کمتری به نتیجه درمان بیماران ختم شود.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: با استفاده از تکثیر سلول‌های بنیادی می‌توان بیماران زخم‌های مزمن دیابت، بیماران مفصلی و بیماران بخش سوختگی را درمان کرد.


هاشمی یادآور شد: سلول‌های بنیادی در درمان ناباروری نیز نقش مهمی دارد که تحقیقات در این حوزه ادامه دارد.


وی به تجاری‌سازی حوزه سلول‌های بنیادی اشاره و تشریح کرد: با روند توسعه این حوزه در خراسان‌شمالی سلول‌های تکثیر یافته در بازه زمانی پنج ساعت به سایر کشورها ارسال و مورد استفاده قرار می‌گیرد.


گفتنی است؛ معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در این بازدید در جریان روند پیشرفت آزمایشگاه کشت سلول‌های بنیادی و آزمایشگاه مرکز تحقیقات گیاهان دارویی قرار گرفت.


انتهای پیام/4078/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب