بانوان بدون حاشیه نتیجه گرفتند/محرومیت مهدیزاده زوایای پنهانی دارد
علیرضا کتیرایی در گفتگو با خبرنگار حوزه رزمی گروه ورزشی خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی کاراته مردان و بانوان در رقابتهای قهرمانی آسیا گفت: تیم ملی کاراته توانست عنوان نایبقهرمانی را در این رقابتها بهدست بیاورد. با توجه به فشردگی مسابقات کاراته که در راه کسب سهمیه المپیک وجود دارد، به نظرم تیم خیلی خوب کار کرد. ملیپوشان در چند وقت اخیر در مسابقات زیادی شرکت کردند و همیشه در اوج بودند. نمیتوانیم بگوییم که به دلیل کسب عنوان نایبقهرمانی، نتیجه این تیم نوسان زیادی داشته است. کاراته در سالهای گذشته عنوان قهرمانی را کسب میکرد اما امسال در سکوی دوم قرار گرفت، نمیتوانیم بگوییم آنها ضعیف بودند.
مسابقات قهرمانی آسیا نسبت به گذشته متفاوت بود
وی ادامه داد: کاراته در این چند سال روند رو به رشدی داشته و ثبات خودش را در مسابقات مختلف نشان داده است. در این مسابقات هم ملیپوشان نشان دادند در اوج هستند. اما همانطور که گفتم فشردگی مسابقات مختلف باعث شده که آنها مثل دوران گذشته نتوانند عنوان قهرمانی را کسب کنند. امسال شرایط مسابقات قهرمانی آسیا با توجه به امتیاز المپیکی و کسب سهمیه نسبت به سالهای گذشته خیلی متفاوت بود، با اینحال به نظرم هر دو تیم عملکرد خیلی خوبی داشتند.
بانوان بدون دخالت نتیجه قابل قبولی به دست آوردند
سرمربی سابق تیم ملی کاراته در مورد عملکرد تیم کاراته بانوان اظهار کرد: بانوان در این دوره از رقابتها خیلی خوب کار کردند. یکی از دلایل موفقیت تیم مردان کاراته این است که در چند سال اخیر بدون دخالت و حواشی کار کردهاند. خوشبختانه این اتفاق در این دوره برای بانوان رخ داد و آنها توانستند بدون حاشیه و دخالت به نتیجه برسند. در این دوره با اعتماد به سرمربی و سرپرست و اختیار تامی که به آنها داده شد، توانستند خیلی خوب کار کنند. در واقع اصل کار این است که خیال سرمربی و سرپرست تیم راحت باشد و همان برنامهای که خودشان مد نظرشان است، پیاده شود. کسب این نتایج در رده بانوان نشاندهنده درایت فدراسیون است که اجازه داد بانوان بدون دخالت کارشان را انجام دهند.
محرومیت مهدیزاده زوایای پنهان دارد
کتیرایی در مورد محرومیت مهدیزاده در این رقابتها اظهار کرد: محرومیت این ملیپوش از چند بُعد باید بررسی شود.مهدیزاده به همراه تیم به مسابقات قهرمانی آسیا اعزام شد و پس از وزنکشی در مرحلهای که قرعه ملیپوشان مشخص میشد، اعلام کردند که او به دلیل اعتراض به داوری در بازیهای آسیایی جاکارتا و در آوردن مدالش روی سکوی نایبقهرمانی، به مدت یک سال محروم است. البته در آن زمان فدراسیون اعلام کرده که با جریمه نقدی این محرومیت از بین رفته، اما در این مسابقه گریان مهدیزاده را گرفت. ما ابتدا باید ببینیم که این محرومیت از چه کانالی اعمال شده است. کمیته داوران یا هیئت رئیسه این محرومیت را در نظر گرفتند؟
فدراسیون کاراته بسته کار میکند
پیشکسوت کاراته عنوان کرد: بازیهای آسیایی زیر نظر شورای المپیک آسیا است و باید ببینیم آیا آنها مهدیزاده را محروم کردهاند؟ در خبرها عنوان شده است که فدراسیون کاراته آسیا مهدیزاده را محروم کرده، اما به نظرم این موضوع کمی زوایای پنهان دارد و باید به صورت کامل مشخص شود. من چند سال پیش عنوان کردم که فدراسیون کاراته بسته کار میکند. در همان زمان انتقادهای زیادی به من شد، اما واقعیت امر این است که این فدراسیون خیلی محدود و بسته کار میکند و اجازه دخالت نمیدهد. شاید آن زمان مشکلی به وجود نیامد اما بعد از چند سال چنین اتفاقاتی میافتد. به هر حال به اعتقاد من محرومیت مهدیزاده روشن و واضح نیست و باید به صورت دقیق بررسی شود.
اگر در محرومیت مهدیزاده کوتاهی شده، مصداق وطن فروشی است
کتیرایی عنوان کرد: در حال حاضر مهدیزاده مسابقات قهرمانی آسیا را از دست داد. با توجه به توانایی که این ملیپوش دارد، بهطور حتم میتوانست در این مسابقات به مدال برسد، اما هم مدال آسیا را از دست داد و هم ضرر مالی کرد. او یک سال تمام برای این مسابقات وقت گذاشت و یکی از امیدهای ایران برای کسب مدال المپیک محسوب میشود، اما با این محرومیت، امتیاز المپیکی مسابقات قهرمانی آسیا را از دست داد. باید این موضوع کارشناسی شود تا ببینیم مقصر اصلی چه کسانی بودهاند و اصلاً این محرومیت از چه کانالی برای این ملیپوش در نظر گرفته شده است. بهطور حتم اگر کسانی در ماجرای این محرومیت نقش داشته باشند و کاری انجام ندادند، مصداق بارز وطنفروشی است. آنها به ایران خیانت کردهاند و باید پاسخگو باشند.
در دنیای دیپلماسی، توافق شفاهی معنی ندارد
وی اظهار کرد: در دنیای دیپلماسی باید همه چیز به صورت مکتوب باشد تا طبق سند و نوشته مکتوب شده به آن استناد کرد. هماکنون گفته میشود در ماجرای کاهش محرومیت مهدیزاده، مسئولان بهصورت شفاهی این موضوع را حل و فصل کردند، در صورتی که در دنیای امروز و بهخصوص دیپلماسی ورزشی موضوع شفاهی وجود ندارد. اگر زمانی که مسئولان برای کاهش محرومیت مهدیزاده تلاش میکردند، یک سند مکتوب شده داشتند، میتوانستند در این مسابقات با استناد به آن، محرومیت مهدیزاده را لغو و او در این مسابقات شرکت کند اما این اتفاق نیفتاد.
محرومیت مهدیزاده باعث شد ایران ضرر کند
کتیرایی در پایان گفت: ما باید راه و رسم دیپلماسی را یاد بگیریم. متأسفانه دیپلماسی حلقه گمشده ورزش ایران است. اینکه ما چند قطعه فرش و صنایع دستی به مسئولان بینالمللی بدهیم و فکر کنیم دیپلماسی ورزشی انجام شده است، خیال باطلی است. باید برای دیپلماسی ورزشی وقت گذاشت و با مسئولان ارتباط برقرار کرد. باید از نظر زبانی بتوانیم با آنها ارتباط داشته باشیم، تا اگر چنین اتفاقاتی در ورزش برای یک ملیپوش افتاد، بتوانیم خیلی راحت موضوع را حل و فصل کنیم نه اینکه به راحتی اجازه دهیم یک ورزشکار یک مسابقه مهم که امتیاز المپیکی هم دارد، از دست بدهد. امیدوارم که رئیس فدراسیون کاراته این موضوع را با جدیت پیگیری کند.در هر حال عدم حضور این ملیپوش در مسابقات قهرمانی آسیا باعث شد ایران ضرر کند و حالا باید مسببان این امر پاسخگو باشند و نهادهای بالاتر مانند وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک این موضوع را پیگیری کنند.
انتهای پیام/4051/4057/
انتهای پیام/