دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1398 - 11:07
کارشناس اداره‌کل منابع طبیعی زنجان:

بیش از 4 هزار و 500 همیار طبیعت در استان زنجان فعال هستند

کارشناس آموزش و ترویج اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان مجموع همیاران طبیعت در استان زنجان را 4 هزار و 628 نفر اعلام کرد.
کد خبر : 405604
b7e607e23f1646b9ce9f7d0da4fbe580_XL.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، اين روزها مراتع، آبخيزها و بیابان‌ها نه‌تنها عنوان قطب امنیتی- اقتصادی  بلكه به‌عنوان پشتوانه بقای ساير بخش‌های اقتصادی  نیز موردتوجه است.


در این‌ بین، سودجويی فرصت‌طلبان موجب تشديد روند تخريب عرصه‌های طبيعی شده و با توجه به اين موضوع در سال‌های اخير سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداری و به‌تبع آن منابع طبيعی استان  زنجان نيز به‌عنوان متولی، احيا، توسعه و بهره‌برداری صحيح و اصولی از منابع تجدیدشونده اقداماتی انجام داده است.


هميار طبيعت عنوان طرحی است كه پیرو فرمایش مقام معظم رهبری برای استفاده از توان عمومی برای حفاظت و حراست از عرصه‌های منابع طبیعی و محیط‌‌‌‌ ‌زیست و بر اساس نيازهای آموزشی شوراهای اسلامی، دهياران ، مجريان طرح‌ها، بهره‌برداران و ساير اقشار مختلف به اجرا گذاشته‌شده است.


کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان با یادآوری این موضوع ‌که از امسال به دستور مدیرکل این اداره کل صدور کارت همیار طبیعت به رؤسای اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌ها تفویض شده گفت: تفویض صدور کارت در هر شهرستان برای جذب همیاران طبیعت به‌صورت گسترده گامی مؤثر و مثبت به شمار می‌رود .


سیروس جوادی همياران طبيعت را بازوی توانمند منابع طبيعی استان برای رسيدن به اهداف توسعه پايدار دانست و ترویج فرهنگ منابع طبیعی بین اقشار جامعه، جلب مشارکت مردم در امر حفاظت و احیا و توسعه منابع طبیعی را ازجمله اهداف اجرای  این طرح برشمرد.


وی مجموع همیاران طبیعت در استان زنجان را 4 هزار و 628 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد 200 نفر همیار طبیعت محافظ، هزار و 898 نفر همیار طبیعت مروج و 2 هزار و 530 نفر نیز همیار طبیعت مروج دانش‌آموز هستند.


کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری زنجان ادامه داد: همكاری در اجرای طرح‌های احيای مرتع، جلب همكاری ساكنان محل زندگی و سازمان‌دهی افراد داوطلب برای حفاظت و احيای جنگل‌ها و مراتع از جمله وظایف همیاران طبیعت است.


جوادی افزود: همكاری با نيروهای منابع طبيعی استان در امر كنترل پيشگيری از ورود دام مازاد چرای بی‌رویه، قرق و كنترل مراتع و رعايت زمان ورود و خروج دام به مراتع در فصل چرا، همکاری بایگان حفاظت اداره کل برای گزارش هرگونه تخریب و تعرض سودجویان به اراضی ملی جزء وظايف همياران طبيعت است.


وی تصریح کرد: بیش از 80 درصد مساحت کشور را عرصه‌های منابع طبیعی شامل جنگل، مرتع و بیابان تشکیل می‌دهد.


جوادی به اهمیت حفظ منابع طبیعی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به این مهم فرهنگ حفاظت و حراست از اراضی ملی و طبیعی باید در جامعه نهادینه شود .


وی خاطرنشان کرد: آگاه‌سازی عموم مردم قدم نخست در نهادینه کردن فرهنگ حفظ منابع عظیم خدادادی به شمار می‌رود.


کارشناس آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: برای توسعه طرح همیار طبیعت نیاز به اعتبار و نیرو داریم که در صورت رفع این نیازها می‌توانیم همیاران طبیعت بیشتری را  در استان جذب کنیم.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب