دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1398 - 12:22
قدیری‌ابیانه در سخنرانی پیش از خطبه‌ها؛

کشورها برای رهایی از سلطه دلار تلاش می‌کنند/40 میلیون نفر آمریکایی زیرخط فقر

کارشناس مسائل استراتژیک گفت: کشورهای بسیاری در جهان به‌خاطر تأثیرناپذیری از مشکلات اقتصادی آمریکا درصدد حذف دلار از فرآیند تجاری خود هستند.
کد خبر : 405502

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدحسن قدیری‌ابیانه در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران که در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار شد، درباره حجم بدهی‌های دولت آمریکا اظهار کرد: بدهی دولت فدرال آمریکا بیش از 22/5 تریلیون دلار معادل بیش از ۴۵۰ سال درآمد نفت ایران است و جمع بدهی دولت و شرکت‌ها و مردم آمریکا حدود ۷۳ تریلیون و ۷۸۰ میلیارد دلار معادل هزار و 475 سال درآمد نفت کشورمان است.


وی با بیان اینکه بدهی دانشجویان آمریکا حدود یک تریلیون و ۶۰۰ میلیارد دلار معادل بیش از ۳۲ سال درآمد نفت ایران است، گفت: همچنین سرانه پس‌انداز هر خانواده چهار نفری آمریکایی حدود ۱۶۰ میلیون تومان و سرانه بدهی آن بیش از ۱۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیارد تومان است.


کارشناس مسائل استراتژیک ضمن تشریح بدهی دانشجویان آمریکایی بیان کرد: دانشجویان آمریکایی با بدهی‌های سنگینی مواجه هستند که میزان بدهی آنها بیش از هزار و 620 میلیارد دلار بوده و این حجم از بدهی در واقع معادل بیش از ۳۲ سال درآمد نفتی کشورمان است.


قدیری‌ابیانه با اشاره به اینکه کسری تجاری آمریکا رقم بسیار سنگینی است، افزود: کسری تجاری آمریکا ۸۸۶ میلیون دلار تا این زمان سال جاری معادل قریب به ۱۸ سال درآمد نفتی جمهوری اسلامی ایران بوده و فقط کسری تجاری امسال نسبت به چین بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار یعنی معادل هست سال درآمد نفت ایران است.


وی با اشاره به اینکه بدهی خارجی آمریکا حدود 6 هزار و 130 میلیارد دلار معادل ۱۲۶ سال درآمد نفت ایران است، خاطرنشان کرد: فقط کسری تجاری این کشور نسبت به چین بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار است که اگر دوباره بخواهیم با درآمد نفتی کشورمان مقایسه کنیم این رقم معادل هشت سال درآمد نفتی جمهوری اسلامی ایران است.


سفیر سابق کشورمان در مکزیک با اشاره به افزایش بدهی سالانه دولت فدرال آمریکا گفت: این افزایش بدهی دست‌کم یک تریلیون دلار معادل ۲۰ سال درآمد نفت ایران است و نیز باید در اینجا به هزینه دخالت نظامی آمریکا در منطقه اشاره کرد که هزینه این دخالت هفت تریلیون دلار معادل 140 سال درآمد نفت کشورمان است و باید این رقم به میزان بدهی‌های آمریکا افزوده شود؛ هزینه‌هایی که در عراق و افغانستان انجام داده و امروز مقامات این کشور می‌گویند که پول نداریم هزینه آسفالت خیابان‌هایمان را پرداخت کنیم.


قدیری‌ابیانه با بیان اینکه باید تمام دلارهای چاپ‌شده و موجود در جهان را هم جزو بدهی‌های آمریکا محسوب کرد، خاطرنشان کرد: ۱۶ کشوری که تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند، تلاش می‌کنند دلار را از روابط تجاری خود حذف تا از سلطه دلار رهایی یابند و این موضوع به سایر کشورهایی که تحت تحریم‌های آمریکا هم قرار ندارند، سرایت کرده است.


وی افزود: اخیراً چین و روسیه تصمیم گرفته‌اند با پول خودشان مبادلات بیش از ۱۰۰ میلیارد دلاری را انجام داده و دلار را حذف کنند. تضعیف دلار به‌عنوان ارز رایج در روابط تجاری، آمریکا را دچار معضل بزرگی خواهد کرد و امکان انتقال مشکلات اقتصادی آمریکا به سایر کشورها را از بین خواهد برد.


کارشناس مسائل استراتژیک با اشاره به اینکه در آمریکا ثروت تنها سه نفر بیش از نیمی از مردم این کشور است، گفت: بیش از ۴۰ میلیون نفر در آمریکا زیر خط فقر هستند و حدود نیم میلیون نفر کارتن‌خواب دارد و اگر به این 40 میلیون نفر غذا نرسد از گرسنگی فوت خواهند کرد.


قدیری‌ابیانه با تأکید بر این مطلب که اقتصاد آمریکا از ۴۰ درصد اقتصاد جهانی به زیر ۱۵ درصد رسیده است، یادآور شد: اقتصاد آمریکا بزرگ است، ولی این حجم از بدهی‌ها برای آن اقتصاد هم بسیار شکننده است.


وی در پایان با اشاره به چندقطبی شدن جهان کنونی خاطرنشان کرد: جهان از جهان تک قطبی به سرعت به سوی جهان چندقطبی در حال حرکت است و جهان اسلام یکی از قطب‌های قدرت جهانی است که در این قطب جمهوری اسلامی ایران محوریت دارد و مسیر را برای تبدیل شدن جهان اسلام به یک قطب بزرگ اسلامی هموار ساخته است؛ لذا استراتژی آمریکا برای جلوگیری از افولش این است که به دنبال تسخیر منابع نفتی کشورها بود و جنگ اقتصادی گسترده‌ای را  علیه کشورها ایجاد کند؛ بنابراین اگر ما در این مقطع متحد باشیم و پیرو ولی‌فقیه باشیم حتماً از این پیچ سخت اقتصادی عبور خواهیم کرد.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب