ایران با قدرت سختافزاری و نرمافزاری دشمنان را تسلیم اراده خود کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از لارستان، نشست علمی و کرسی نظریهپردازی تحت عنوان «چالشهای امنیتی و مبانی تئوریک آن در خاورمیانه» عصر امروز در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان برگزار شد.
در این نشست که با حضور علم صالح استاد روابط بینالملل و خاورمیانهشناسی دانشگاه لانکاستر انگلستان، امام جمعه موقت لارستان، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان، رئیس دانشگاه علمی-کاربردی لارستان و رئیس و هیئت رئیسه، استادان و کارکنان واحد لارستان تشکیل شد، علم صالح با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشگاهیان لارستان
اظهار کرد: حضور اینجانب در منطقه لارستان بزرگ که دارای ظرفیتهای بزرگ انسانی و علمی بوده، مایه افتخار است و این نشست تخصصی در این مجموعه علمی به عنوان خاطرهای فراموشنشدنی برایم به یادگار خواهد ماند.
استاد دانشگاه لانکاستر انگلستان با بیان این موضوع که تشکیل نشستهای تخصصی باعث بینش دقیقتر و الفت بیشتر دانشگاهیان شده و بسیار ثمربخش خواهد بود، به موضوع بحث نشست اشاره کرد و گفت: خاورمیانه به عنوان نقطه مهم و استراتژیک در سطح جهانی مطرح بوده و شناخت این موضوع و چالشهای آن در تصمیمگیریهای راهبردی سیاستمداران بسیار مهم است.
علم صالح علاوه بر برشمردن چالشهای 6 گانه در منطقه خاورمیانه افزود: خاورمیانه منطقه پرچالشی است که تبیین تئوریک سیاستهای اعمالی این منطقه کاملاً با سایر مناطق جهان متفاوت است؛ به گونهای که بررسی سیاستهای اعمال شده در کشوری مانند عراق را همسان با یک دولت اروپایی مانند دانمارک در چارچوب تئوریهای موجود در روابط بینالملل نمیتوان تبیین کرد.
استاد روابط بینالملل با تمجید سیاست خارجی ایران اظهار کرد: ایران در برابر رقبای
منطقهای خود با هزینههای بسیار کمتر در عراق، سوریه، لبنان و دیگر کشورهای منطقه نفوذ پیدا کرده و به عبارت دیگر، نفوذ و قدرت سختافزاری و نرمافزاری ایران در منطقه، دشمنانش را تسلیم اراده خود کرده است.
وی عنوان کرد: به اذعان دوستان و دشمنان، ایران به عنوان قدرت منطقهای، توسط ایالات متحده آمریکا قابل کنترل نبوده و سیاستهای آن به صورت مستقل و بدون وابستگی به هیچ کشوری در تهران اتخاذ شده و مانند کشورهایی مانند عربستان، سیاستهای راهبردی آن در خارج از مرزهای آن تعیین نمیشود.
صالح سیاستهای جمهوری اسلامی ایران را سیاستی عملگرایانه تعریف کرد و گفت: تعامل جمهوری اسلامی با مسیحیان، اهل سنت و با ارامنه در دنیا نشاندهنده عملگرابودن جمهوری اسلامی در کنار اعتقاد قلبی به آرمانهای انقلابی خود است.
وی تلاشهای قدرتهای فرامنطقهای را برای نفوذ در ایران و تجزیهکردن ایران جدی برشمرد و اظهار کرد: وجود دولتی مقتدر برای تسلط بر ناامنیها و شکافهای اجتماعی، بسیار مهم و ضروری است و تضعیف این حاکمیت قدرتمند بسیار خطرناک است.
صالح خاطرنشان کرد: سیاست و تحولات خاورمیانه، بسیار سیال و متغیر بوده و درک این مسائل میتواند در اتخاذ راهبردی دقیقتر بسیار مفید باشد.
سپس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان با تشکر از حضور علم صالح در این نشست تخصصی گفت: این نشست در ادامه سلسله نشستهای تخصصی مورد سفارش رهبر حکیم انقلاب در چارچوب کرسیهای نظریهپردازی برگزار شده و قطعاً وظیفه همه ماست با برپایی این نشستهای تخصصی و برپایی کرسیهای نظریهپردازی و آزاداندیشی، فضا را برای عملیشدن بیانات و منویات رهبر حکیممان آماده کنیم.
مهدی زارع ادامه داد: در نظام بینالملل که روابط آن بر مبنای خودیاری شکل گرفته است، کشورها برای بقا و تحصیل منافع ملی خود بایسته است ملزومات قدرت را فراهم کرده و در حفظ آن کوشا باشند.
وی افزود: امنیت ملی و بینالمللی ما مرهون سیاستهای حکیمانه رهبر انقلاب بوده و نقش ایشان به عنوان محور اتحاد و انسجام ملی، باید مورد حفاظت جدی نخبگان قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان در پایان راهبرد مهم دانشگاه آزاد اسلامی را جهاد علمی مستمر دانست و از همکاران خواست در این مسیر، پشتیبان یکدیگر باشند.
انتهای پیام/4103/
انتهای پیام/