دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 تير 1398 - 12:58
حجت‌الاسلام قاضی‌زاده:

انسان‌ها با آگاهی از معرفت درونی از گناه دور ‌می‌مانند

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: اگر انسان‌ها به گناهان مانند معرفت درونی انسانی آگاه شوند، قطعاً از گناه دور ‌خواهند ماند.
کد خبر : 404383
image_2019_7_14-0_26_51_85_F8s.JPG

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، حجت‌الاسلام سیدمهدی قاضی‌زاده پیش از ظهر امروز در مراسم جشن میلاد امام رضا (ع) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با تبریک فرارسیدن ولادت با سعادت هشتمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت درباره مقام و عظمت  امامان معصوم (ع) گفت: مباحث در مورد انبیای الهی و امامان هدایت آنقدر گسترده بوده که ظرفیت وجودی انسان‌ها برای درک و پرداختن به آن بسیار ناچیز و اندک است.


وی با بیان اینکه حتی فرهیختگان و دانشمندان نیز از فهم عظمت وجودی پیامبران و امامان عاجز هستند، تصریح کرد: شأن این بزرگواران به حدی است که درک انسان‌ها از وجود مبارک ایشان را می‌توان به میزان دریافت اندک نور و گرمای خورشید توسط زمین تشبیه کرد.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با توجه به اینکه یکی از مباحث مهمی که همواره در میان افراد به‌ویژه دانشگاهیان و ذهن‌های کتجکاو مورد بررسی قرار می‌گیرد، مقوله عصمت پیامبران و ائمه اطهار(ع) است، عنوان کرد: سؤالاتی مانند عصمت به چه معناست؟ آیا انسان‌های عادی نیز می‌توانند معصوم باشند؟ و بسیاری دیگر در این بحث، مورد پرسش افراد است.


قاضی‌زاده با بیان اینکه آیت‌الله خرازی در کتاب بدایه المعارف الاهیه عصمت را به دو نوع عصمت اختیاریه و غیراختیاریه تقسیم کرده است، مطرح کرد: در بحث عصمت اختیاریه و مصونیت پیامبران و امامان از گناه و معاصی به این توضیح پرداخته شده است، آیا نمی‌توانند گناه کنند یا نمی‌خواهند مرتکب معصیت شوند.


وی با تأکید بر اینکه اگر انسان‌ها نتوانند گناه کند، عملشان کمال و ارزشی برایشان نخواهد داشت، تأکید کرد:  اگر اینگونه بود، فعالیت انسان یک نعمت الهی و خدادادی صرف تلقی می‌شد که این نعمت می‌تواند شامل هر موجود زنده‌ای شود.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با بیان اینکه پیامبران و ائمه اطهار(ع) به واسطه شناخت، معرفت و تهذیب نفس به مرحله‌ای رسیدند که گناه کردن را برای خود غیرممکن کردند، یادآور شد: انسان‌های عادی نیز با توجه به ذات طبیعی خود که همان دوری از گناه است می‌توانند در بسیاری از مسائل عصمت پیدا کنند.


قاضی‌زاده ادامه داد: اگر انسان‌ها به گناهان نیز مانند معرفت درونی انسانی آگاه شوند، قطعاً از گناه دور ‌خواهند ماند. هرچه ایمان انسان استوارتر و اعتقاد و ایمانش به مرگ، معاد، عالم برزخ، زندگی پس از مرگ بیشتر شود، ارتکاب به گناه برای او سخت و پرهیزگارتر خواهد شد.


وی درباره عصمت غیراختیاریه یادآور شد: این خصوصیت نعمت و عنایت الهی و مخصوص انبیا و امامان است. خداوند متعال به‌منظور اعتماد عامه مردم به این مهم که پیام الهی بدون نقص، کم و کاست و خطایی از سوی خداوند به واسطه انبیا و امامان به مردم بیان شده، این موهبت را به معصومین عنایت فرموده است تا در سایه‌سار این لطف، مردم یقین به دریافت پیام الهی از سوی معصومین کنند.


به گزارش آنا، در این مراسم از فعالان حوزه حجاب و عفاف با اهدای لوح یادمان تجلیل شد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب