دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام خسروپناه خبر داد:

راه‌اندازی هیئت ممیزه مستقل برای علوم انسانی و هنر

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در حال افزایش امتیاز کتب درسی بوده و درصدد هستیم هیئت ممیزه مستقل برای علوم انسانی و هنر راه‌اندازی کنیم.
کد خبر : 404097
KH3.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرکرد، نشست حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با حضور بیش از 80 عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد برگزار شد.


خسروپناه هدف از برگزاری این نشست را ارائه توضیحات، دیدار چهره به چهره با استادان این واحد دانشگاهی و استفاده از نظر و دیدگاه‌های آنان عنوان کرد.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در کشورهای توسعه‌یافته بیشتر گرایش جوانان به رشته‌های مهندسی و پزشکی است؛ اما 12 سال اخیر در ایران، فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی و بیشتر مهندسی، گرایش علوم انسانی پیدا کرده و هدف آنان از گرایش به این رشته‌ها، ایجاد تحول است.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در ایران و کشورهای دیگر چهار نگاه کلی؛ دانش‌محور، دانشی، دانشی مهارتی و تمدن‌ساز به علوم انسانی می‌شود، افزود: نمی‌گوییم پزشکی تمدن‌ساز نیست، تمدن‌ساز است؛ اما علوم انسانی می‌تواند پزشکی تمدن‌ساز درست کند.


پژوهشگر و مدرس فلسفه و حکمت بیان کرد: تحولات قرن 16 دین‌شناسی و هنر، قرن 17 انقلاب و علم و فلسفه، قرن 18 انقلاب صنعتی، قرن 19 انقلاب ایدئولوژی‌ها، قرن 20 استعمارگری و قرن 21 قرن علوم نوین است.


خسروپناه خاطرنشان کرد: در قرون مختلف منشأ تمام تحولات، علوم انسانی است. مثلاً در آمریکا، ژاپن و انگلیس اگر 2 هزار رتبه علمی وجود داشته باشد، حدود هزار و 250 رتبه متعلق به علوم انسانی است و باید علوم انسانی را علوم انسانی تمدن‌ساز دانست.


وی تصریح کرد: دغدغه ما، برنامه ما و ساختار ما در معارف علوم انسانی و هنر این است که علوم انسانی مهارتی داشته باشیم و باید دانشگاه از دانش‌محوری به دانشگاه کارآمدی تبدیل شود.


خسروپناه با بیان ضرورت به‌روزرسانی رشته‌ها در دانشگاه‌ها گفت: در تعالی علوم انسانی و در پیوند دانش و کارآمدی سه استراتژی به‌روزرسانی، برون‌سازی و اسلامی‌سازی علوم انسانی وجود دارد.


وی راهکارهای دستیابی به این سه استراتژی را توانمندسازی مدرسان توسط استادان نمونه و فاضل، ساماندهی مجلات علمی، راه‌اندازی مدارس مهارتی با عنوان مدارس عمومی مهارتی و مدارس عالی مهارتی، تألیف کتب درسی راجع به مسائل بومی جامعه و ساماندهی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها دانست.


معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی افزود: به‌‌دنبال این هستیم که با مدیریت یک سرگروه، کتب درسی گروهی نوشته شود و هر عضو هیئت علمی که یک فصل از کتاب را می‌نویسد از نظر ارتقا، ارزش مقاله علمی پژوهشی را برایش داشته باشد. در حال افزایش امتیاز کتب درسی بوده و درصدد هستیم هیئت ممیزه مستقل برای علوم انسانی و هنر راه‌اندازی کنیم.


وی گفت: علوم انسانی و هنر دارای سه زیرمجموعه اداره کل آموزش، اداره کل پژوهش و مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی است که شامل 35 گروه تخصصی است و قرار است در استان چهارمحال و بختیاری یک هیئت اندیشه‌ورز علوم انسانی و هنر راه‌اندازی شود که بسیاری از پیشنهادهای استادان در آن بررسی کارشناسانه و به سازمان مرکزی دانشگاه ارسال خواهد شد.


به گزارش آنا، این نشست با ارائه نظر و دیدگاه‌های استادان گروه علوم انسانی و هنر و پرسش و پاسخ به پایان رسید.


انتهای پیام/4103/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب