جای نگرانی نیست!
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در خبرها آمده است که طرفهای اروپایی خواستار تشکیل نشست فوری کمیسیون برجام شدهاند. کشورهای آلمان، انگلیس و فرانسه همراه با اتحادیه اروپا در بیانیهای مشترک که روز سهشنبه ۱۸ تیرماه منتشر شد، اعلام کردند «عمیقاً نگران هستند که ایران به شماری از تعهداتش ذیل برنامه جامع اقدام مشترک پایبند نبوده است.» این دقیقاً یعنی در دو ماه گذشته به خلاف دوره پیش از آن، مسیر را درست رفتهایم.
به تکاپو افتادن و حتی جاروجنجال کشورهایی که هیچگاه نفعشان به ایران اسلامی نرسیده است، نهتنها جای واهمه ندارد که نشان آن است که اقدامات انجامشده، مؤثر بوده است؛ دقیق عکس دوره یکساله پس از خروج آمریکا از برجام که با راهبرد بهاصطلاح صبر استراتژیک دولتمردان در مقابل اروپا و آمریکا مواجه بودیم و طرف مقابل هم هیچ اقدامی انجام نمیداد. دیپلماتها دقیقاً همانجایی موفق میشوند که با منطق انقلابی کار را پیش ببرند وگرنه دیپلماسیهای بهاصطلاح اعتماد ساز، مقابل گرگها پاسخ نخواهد داد.
بر کسی پوشیده نیست که مسئولان سیاست خارجی ما، اگرچه متدین و متعهد و دلسوزند، اما در ۶ سال گذشته مطابق با منطق انقلابی عملنکردهاند. همین حالا هم که کشور در حال کاهش گامبهگام تعهدات برجامی است، گاهی موضعگیری میکنند که اگر طرف مقابل به تعهدات عمل کند، ما هم بازخواهیم گشت و تعهدات برجامی را احیا میکنیم. این یعنی متوجه نیستند که اگر راهبرد خروج گامبهگام از برجام قرار است واقعاً در عرصه عمل به کار آید و موجب امتیازگیری از رقیب شود، تنها به شرطی است که با نحوه گفتار و عمل مسئولان ایران، کشورهای خارجی حس کنند که ما در اقدام خود جدی هستیم و تنها به دنبال دریافت چند امتیاز نیستیم.
مسئولان سیاست خارجی باید به این نکته توجه کنند که تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی، یعنی وضعیتی که تأسیسات هستهای با ظرفیت کامل کار نمیکنند و تحریمها نهتنها لغو نشده که چند برابر شده آن است که از پسابرجام به دوران گذار از برجام برسیم. برجام، اگرچه عبرتهای زیادی داشت، اما کارکرد مثبت چندانی نداشت که بخواهد تحولی در عرصه داخلی و خارجی ایران باشد و درنتیجه، پیش و پسازآن تفاوت چندانی نکرده است. راهحل، کمتوجهی به برجام و گذاردن پرونده آن در گوشهای از میز است که چندان هم جلوی چشم نباشد. حتی پیشنهاد میکنم وزیر محترم امور خارجه دیگر شخصاً در مورد برجام موضعی نگیرد و موضعگیریهایی ازایندست را به یکی از معاونین خود بسپارند. هرچه برجام کمتر محور قرار گیرد، توان اقتصادی داخل بیشتر موردتوجه قرار میگیرد و این یعنی گذار از برجام، بهعکس تصور برخی، این اقدام، موجب رشد اقتصادی هم خواهد شد.
منبع:رسالت
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/