دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد منتشر شد
به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد منتشر شد. داوطلبان مجاز از روز چهارشنبه 19 تیرماه تا روز یکشنبه 23 تیرماه انتخاب رشته کنند.
در دفترچه راهنمای انتخابرشته علاوه بر رشتهمحلهای نکات مهمی وجود دارند که داوطلبان باید به آنها توجه کنند.
براساس مندرجات دفترچه گزینش نهایی در رشتههای تحصیلی آزمون کارشناسی ارشد 80 درصد از آزمون کتبی در هر گرایش و 20 درصد معدل دوره کارشناسی است.
متقاضیان بورسیه وزارتخانه، سازمانها یا مؤسسات آموزش عالی دارای شرایط خاص باید علاوه بر دارا بودن شرایط عمومی و اختصاصی، واجد شرایط اختصاصی وزارتخانه یا سازمان دارای شرایط خاص نیز باشند.
داوطلبان واجد شرایط در رشتههای خاص میتوانند حداکثر دو کدرشته محل بورسیه یا دارای شرایط خاص را انتخاب کنند.
فهرست اسامی در کدرشتههای خاص و بورسیه تا چندبرابر ظرفیت برای شرکت در مصاحبه و سایر مراحل گزینش در اواخر تیرماه در سایت سازمان سنجش آموزش کشور درج میشود.
تاریخ دقیق اعلام اسامی چندبرابر ظرفیت و برنامه زمانی مصاحبه و سایر مراحل گزینش رشتههای دارای مصاحبه اواخر تیرماه از طریق پایگاه اطلاعرسانی سازمان سنجش منتشر کرد.
انتخاب رشتهمحلهای تحصیلی دانشگاههای امام صادق (ع)، شاهد و غیرانتفاعی خاتم از شرط محدودیت دو انتخاب مستثنی هستند.
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به هیچیک از دانشجویان دوره کارشناسی ارشد بورس تحصیلی اعطا نمیکند.
دانشجویان در دوره کارشناسی به دو شیوه آموزشی و پژوهشی و آموزشمحور پذیرش میشوند. در شیوه آموزشی و پژوهشی مشتمل بر واحدهای درسی و پایاننامه است. در شیوه آموزشمحور دانشجویان بهجای پایاننامه باید واحد سمینار (شامل تحقیق و تتبع نظری) را بگذرانند.
طول مدت در هر دو دوره به مدت دوسال است و دانشجویان باید در چهار نیمسال تحصیلی درس خود را به پایان برسانند.
سهمیه ایثارگران مانند سایر آزمونها در آزمون کارشناسی ارشد نیز لحاظ میشود.
داوطلبان استعداد درخشان میتوانند رشتههای باآزمون دوره کارشناسی ارشد را انتخاب کنند. داوطلبان استعداد درخشان که حداکثر یک سال از فارغالتحصیلیشان میگذرد و صرفاً یکبار در آزمون شرکت کرده باشند و همچنین 90 درصد نمره آخرین فرد پذیرفتهشده در هر کدرشته را کسب کرده باشند از طریق سازمان سنجش به یکی از دانشگاهها معرفی میشوند.
سازمان سنجش آموزش کشور موظف است حداکثر معادل 10 درصد در هر کدرشته محل تحصیلی دوره بالاتر را براساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان استعداد درخشان اختصاص دهد.
دانشآموختگان رتبه اول دوره کارشناسی پوسته و ناپیوسته که قصد استفاده از سهمیه استعدادهای درخشان را دارند باید در هر یک در هشت نیمسال برای کارشناسی پیوسته و چهار نیمسال برای کارشناسی ناپیوسته تحصیل خود را به پایان برسانند.
داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته نشدهاند و معدل آنها در کارنامه با معدل واقعی تفاوت دارد میتوانند تصویر گواهی معدل تأییدشده به همراه تصویر کارت ملی یا شناسنامه را حداکثر تا 24 تیرماه به سازمان سنجش به آدرس تهران صندوق پستی 15875-1365 ارسال کنند.
انتهای پیام/4107/4040/
انتهای پیام/