پایان خان هفتم تروریستهای سوریه در ادلب نزدیک است
گروه بینالملل خبرگزاری آنا، از اواسط اردیبهشت ماه سال جاری تاکنون ارتش و نیروهای مردمی سوریه عملیات بزرگی را برای تصرف استان ادلب سوریه شروع کردند. به موازات حمله ارتش سوریه برای بازپسگیری مناطق اشغال شده توسط تروریستهای چند ملیتی مذاکراتی هم توسط کشورهای ایران، ترکیه و روسیه انجام شد، ولی دولت ترکیه به تعهدات خود برای عقب راندن گروههای تروریستی از مناطق مسکونی وفا نکرد.
بعد از حمله سریع ارتش سوریه با پشتیبانی هوایی روسیه و کمکهای مستشاری ایران و محور مقاومت بخشهای زیادی از شمال حماه و جنوب استان ادلب به تصرف نیروهای سوری درآمد و با پیشرفت ارتش سوریه در مناطق مختلف استان ادلب بیش از 200 کیلومتر مربع از اراضی اشغالی این کشور که در دست تروریستها قرار داشت، آزاد شد.
در ابعاد میدانی، حمله نیروهای ارتش سوریه به تروریستها، شهرهای مهمی مانند «کفرنبوده» و «الهبیط» را آزاد کرده است و ارتش سوریه در پشت دروازه شهر «خان شیخون» قرار دارد. این شهر در سال گذشته با حمله شیمیایی تروریستها و کشتار زنان و کودکان توسط نیروهای جبههالنصره تصرف شده بود.
ادلب، آخرین پایگاه تروریستهای سوریه، خانه نزدیک به 3 میلیون غیرنظامی هم هست. دولت گفته بود برای پس گرفتن این منطقه، عملیات بزرگی به راه خواهد انداخت، اما با توافقی که بر سر ایجاد منطقه حایل میان طرفهای درگیر به دست آمد، این عملیات به تعویق افتاد.
گروههای تروریستی جبههالنصره، جیشالعزه و هیئت تحریرالشام مهمترین گروههای هستند که در استان ادلب و شمال استان حماه با ارتش سوریه و متحدانش در جنگ هستند. این تروریستها بعد از حمله ارتش سوریه به جنوب ادلب در اقدامی برای جبران شکستهای خود و مشغول کردن نیروهای ارتش سوریه، به شمال حماه حمله کردند ولی با شکست محاسباتی و عملیاتی روبرو شدند. البته آنها با انفجارهای انتحاری توانستند بخشی از شهرکهای «تل ملح و جبین» را به اشغال خود درآورند که نیروهای سوری در تلاش برای آزادی این مناطق هستند.
از طرفی، با شروع فصل تابستان بخشی از عملیات ارتش سوریه متوقف شد. برخی از تحلیلگران نظامی و سیاسی دو دلیل اصلی را برای این موضوع عنوان میکنند. ابتدا درخواست اردوغان از پوتین برای دادن فرصت به تخلیه تروریستها و مسئله دوم هم به گرمای شدید هوا در مناطق شمالی سوریه بازمیگردد. در حال حاضر، نیروهای سوری با تسلط بر مناطق مهمی در شمال غرب استان حماه از جمله شهرک «الحویز» توانستهاند خود را به دروازههای ورودی دشت «الغاب» برسانند و همین مسئله تروریستها را به وحشت انداخته است.
گفتنی است که ادلب، در اوایل سال 2015 در نتیجه حمله چند گروه مسلح تروریستی در قالب ائتلافی به نام «جیش الفتح» اشغال شد. این ائتلاف تروریستی بعد از شکست در تصرف کامل حلب به حومه این شهر و ادلب حمله کرد. توافقی هم بین ارتش سوریه و تروریستها بهصورت غیرمستقیم و از طریق روسیه و ترکیه انجام گرفت. البته ارتش سوریه عملیات بزرگ پایان اشغال ادلب را با موفقیت به سرانجام رساند؛ اما عملیات ادلب با وجودی که حدوداً یک سال از اعلام آغاز آن میگذرد، همچنان در انتظار حذف موانع سیاسی و دیپلماتیک موجود در این عملیات است.
از این رو بود که تروریستها بار دیگر به ترفند دوباره حمله شیمیایی روی آوردند و آمریکا و ترکیه بلافاصله بدون هیچ سند و مدرکی انگشت اتهام را به سوی دولت سوریه نشانه رفتند. این در صورتی است که سازمان ملل متحد در سال 2014 بهصورت رسمی اعلام کرده بود که دیگر هیچ سلاح شیمیایی در این کشور وجود ندارد. این تحولات میدانی با توجه به رفتوآمدهای سیاسی و دیپلماتیک نشان میدهد که ترکیه در پس پرده حمایتهای علنی از تروریستهای داخل ادلب است. کاخ کرملین هم گفت که نشست سهجانبه ایران، روسیه و ترکیه درباره ادلب برگزار خواهد شد.
از طرف دیگر، پای صهونیستها هم به شمال سوریه باز شده و حملات گاه و بیگاه موشکی و هوایی رژیم صهیونیستی به مواضع ارتش سوریه ادامه دارد. البته ارتش سوریه بعد از دستیابی به سامانه اس300 بسیاری از موشکپراکنیهای ارتش رژیم صهیونیستی را مورد هدف قرار داده است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به دنبال حملات هوایی (دوشنبه) رژیم صهیونیستی به مواضعی در حومه دمشق و شهرکهای الکسوه، صحنایا و الزبدانی در گفتوگو با شبکه روسیا الیوم اظهار کرد که مسکو این حملات را بررسی خواهد کرد.
جنگ بین ارتش سوریه و رژیم اشغالگر قدس بهصورت پهپادی و موشکی ادامه دارد. نتانیاهو که همواره حامی رسمی تروریستهای داخل سوریه بوده، این بار برای اینکه کمکی به گروههای تکفیری انجام دهد به موشکباران برخی مناطق نظامی و فرودگاهی شمال سوریه روی آورده است که با ورود موشکهای اس300 به سوریه این معادلات تغییرات زیادی کرده است؛ البته دولت و نیروهای ارتش سوریه فعلاً ترجیح میدهند تا تکلیف نبرد در مناطق اشغالی شمال سوریه را مشخص کنند و پس از بازپسگیری این نقاط برای واکنش به تجاوزات صهیونیستها گزینههای جدیتری را بررسی کنند و امروز بیشتر حملات را دفع میکنند.
در همین رابطه، روز گذشته ارتش سوریه یک جنگنده متجاوز رژیم صهیونیستی را در خاک کشورش مورد هدف قرار داد. البته برخی منابع اعلام کردند که جنگنده اف16 صهیونیستها در خاک قبرس منهدم شده است و برخی هم بازمانده موشکهای پدافندی اس300 را عامل آتشسوزی در قبرس اعلام کردند.
بر اساس این گزارش؛ مواردی هم وجود دارد که آتش سیاسی ترکیه و سوریه هم به شلیک گلوله ختم میشود. تبادل آتش میان ارتش ترکیه در شیرمغار در جنوب ادلب و ارتش سوریه نیز اتفاق افتاده است. ترکها با ادعای اینکه توپخانه ارتش سوریه نقطه نظارتی (جاسوسی و اتاق عملیات تروریستها) را هدف قرار داده است، اقدام به شلیک ۲۰ گلوله توپ به مرکز توپخانه ارتش سوریه در الکریم و قبر فضه کرد.
عزم جدی بشار اسد و ارتش سوریه برای بازپسگیری آخرین سنگر تروریستها در شمال این کشور، برخی از کشورهای منطقه و جهان مانند ترکیه، رژیم صهیونیستی و آمریکا را به تکاپو واداشته است. آنها میدانند که نیروهای مورد حمایتشان در شمال سوریه آخرین حربه برای مقابله با ایران و محور مقاومت است و اگر نتوانند به خوبی در این نبرد پیروز شوند باید بشار اسد و دولت او را به رسمیت بشناسند.
در مجموع، گروههایی که در شمال سوریه با ارتش این کشور در حال نبرد هستند، بیشتر نیروهای چند ملیتی از آسیایی مرکزی و اروپا بوده و هیچ نقشی در مسائل داخلی سوریه ندارند. اعضای این گروههای تروریستی عمدتاً از تروریستهای آسیای مرکزی (ازبک، اویغور، قرقیز، تاجیک) با اکثریت غالب نیروهای ازبکستانی تشکیل شده است. بر اساس اطلاعات موجود، این گروههای وابسته به القاعده در حدود ۵۰۰ عضو در ادلب سوریه دارند، جزو بهترین نیروهای خارجی حاضر در کشور سوریه هستند و از متحدان اصلی تحریرالشام به شمار میروند.
گفتنی است؛ حملههای مداوم رژیم صهیونیستی به سوریه با اخطارهای شدید این کشور روبرو شده و موشکهای این رژیم با سامانههای جدید هوایی منهدم میشوند. البته نقش ترکیه در تجهیز و رساندن کمکهای لجستیکی، نظامی، درمانی و تدارکاتی به تروریستهای سوریه هم اهمیت دارد. ترکها دوست دارند تا از تروریستها پلی برای حضور مداوم در شمال سوریه بسازند؛ اتفاقی که روی نخواهد داد و همچون همیشه رؤیای تروریستها و حامیان آنها تعبیر نخواهد شد.
انتهای پیام/4106/4082/
انتهای پیام/