قانون تسهیل ازدواج در کشور هرچه زودتر تعیین تکلیف شود
محمدمهدی تندگویان در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، جوانان و خانواده گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درباره فعالیتهای وزارت ورزش و جوانان در مورد ازدواج آسان گفت: بحث ازدواج آسان قانونی دارد. یک قانون تسهیل ازدواج داشتیم که حداقل متعلق به 20 سال پیش است. یعنی قبل از اینکه حتی سازمان ملی جوانان شکل بگیرد. متأسفانه این قانون اصلاً در کشور اجرا نشد. بحث این بود که صندوقی برای تسهیل امور ازدواج جوانان در کشور مثل صندوق اندوخته ملی به وجود بیاید، بخشی از درآمدهای دولت همیشه به آن صندوق واریز شود، آن صندوق مدیریت تسهیلات در حوزه ازدواج، چه در حوزه مسکن، چه در بحث اشتغال، چه در زمینه تأمین جهیزیه را بر عهده بگیرد که متأسفانه اصلاً انجام نشد.
وی افزود: چندین بار در این دولت و این دوره با اینکه اصلاً در آن قانون هیچ شرح وظایفی برای ما نیامده چون ما در آن زمان اصلاً شکل نگرفته بودیم، پیشگام شدیم، از مجلس و شورای اشتغال کشور درخواست کردیم، جاهای دیگر هم خودمان مطرح کردیم که اول آن قانون باید در جهت اجرا پیگیری شود و به عنوان نهادی که روی جوانان کار میکنیم تکلیفمان در آن قانون معلوم شود. ولی مشاورههای قبل از ازدواج و حین ازدواج و بعد از آن بحثی است که ما داوطلبانه پذیرفتیم و خدماتش را هم رایگان میدهیم، یعنی مراکزمان را راه انداختیم علیرغم اینکه هیچ مصوبه ابلاغی در این خصوص انجام نشده است.
معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: بحث خیرین ازدواج را باز خود ما پیگیری کردیم، برایشان مجامع استانی به وجود آوردیم، در حال هماهنگی با نهادهای دیگر جهت تسهیلات از جمله معافیتهای مالیاتی، معافیتهای ساخت و ساز برای خیرین هستیم، یعنی علیرغم اینکه در بحث تسهیل ازدواج واقعاً قانون هیچ تکلیفی را برای ما معین نکرده، خود ما این کارها را انجام میدهیم ولی انتظارمان این است که قانون تسهیل ازدواج کشور تعیین تکلیف شود.
تندگویان بیان کرد: در بحث ازدواج، نیاز اصلی جوانان اشتغال ایمن و مسکن ارزان است. در حال حاضر نه اشتغال در اختیار وزارت ورزش و جوانان است و نه مسکن. ولی در قانون تسهیل ازدواج صراحتاً مدل اجرا آمده و نمایندگان و وزارتخانههای درگیر آن هم مشخص هستند. متأسفانه چون قانون اجرایی نشده و مجلس هم جهت مطالبه انجام قانون پیگیری نکرده، این دو موضوع اصلی الان در کشور بلاتکلیف مانده است. ما در جلسات و در ستادهای ساماندهی هم به دو وزارتخانه که بالاخره بیشتر از همه در این حوزه باید ورود بکنند عنوان میکنیم.
وی با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان برای جوانان تسهیلات معیشتی ندارد بلکه فقط یک نوع مشاوره در اختیار جوانان و زوجهای جوان میگذارد ادامه داد: چون اختیارات وزارتخانه بیشتر نیست ولی نهادهای اصلی تصمیمگیری آن وزارت مسکن و وزارت کار است که آنجا اصلاً تکلیفشان روشن شده و در آن حوزهها اعتبارات میگیرند و طی این سالها باید اقدامات را انجام میدادند که متأسفانه خروجی نداشته است.
انتهای پیام/4046/پ
انتهای پیام/