دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 تير 1398 - 17:28
رئیس قوه قضائیه:

عزم جهانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه عزم جهانی در حوزه مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد، گفت: آمریکایی‌ها و برخی از کشورهای اروپایی به وظایف خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر عمل نمی‌کنند.
کد خبر : 400433
636879082490830590_lg.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید ابراهیم رئیسی در همایشی که بعدازظهر امروز به مناسبت فرارسیدن روز جهانی مبارزه با مواد مخدر در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با گرامی داشتن یاد و خاطره شهدای عرصه مبارزه با مواد مخدر و شهدای هفتم تیر اظهار کرد: 12 هزار جانباز عرصه مبارزه با مواد مخدر و تقدیم بیش از 3 هزار شهید در این عرصه نشان از عزم جدی نظام جمهوری اسلامی ایران در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر است و امیدواریم جانبازان عزیزمان بتوانند سلامتی خود را به دست بیاورند.


وی ادامه داد: موضوع مبارزه با مواد مخدر مسئله مهمی در جهان است و این موضوع در کشور ما نیز جزء اولویت‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود. در سطح بین‌المللی کنوانسیون‌هایی تصویب شده است و در سطح داخلی نیز سیاست‌های بالادستی وجود دارد و همچنین در ستاد مبارزه با مواد مخدر، اسنادی تهیه شده که سند پیشگیری و درمان و اجتماعی کردن امر مبارزه با مواد مخدر از جمله آنها است.


رئیس قوه قضائیه گفت: از ابتدای انقلاب تاکنون همگان معتقد بودند که باید به موضوع مواد مخدر توجه ویژه‌ای شود و دستگاه‌های مختلف آمارهای گوناگونی در این حوزه دارند که این آمارها نشان‌دهنده آن است که کشور ما در امر مبارزه با مواد مخدر عزمی جدی دارد.


رئیسی اظهار کرد: این معضل در جهان بسیار مهم بوده و در حال حاضر 801 نوع از روانگردان‌های مختلف شناسایی شده است که افراد به تناسب به مصرف آن روی آورده‌اند و از طرفی امروزه مواد مخدر سنتی جای خود را به مواد مخدر صنعتی داده‌اند که مضرات استفاده از آنها به مراتب بیشتر از مواد مخدر سنتی است. 3 هزار شهید این میدان به ما تکلیف می‌کند که یک بازنگری در قانون مبارزه با مواد مخدر انجام دهیم. از طرفی سؤال اساسی این است که همه بازیگران این میدان به وظایف خود عمل کرده‌اند یا خیر؟ لذا آمار کشفیات نشان‌دهنده اراده جدی ایران در حوزه مبارزه با مواد مخدر است. سازمان ملل متحد وقتی روز جهانی مبارزه با مواد مخدر فرامی‌رسد، این روز را به کشور ما تبریک می‌گوید و جوایزی را نیز به صورت نمادین به ما اهدا می‌کند اما موضوع اینجاست که سازمان ملل در عمل و در میدان کارزار اقدام مؤثری را انجام نداده است و به طور کلی کشورهای آمریکایی و اروپایی به وظایف خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر عمل نکرده‌اند.


وی افزود: ما مدعی هستیم که کشورهای غربی به وظیفه خود عمل نکرده‌اند و این موضوع به‌راحتی قابل اثبات است. امروزه ایران اسلامی با اینکه تولیدکننده مواد مخدر نیست اما بیشترین کشفیات را در جهان به خود اختصاص داده است و از طرفی کشور افغانستان تولیدکننده اصلی مواد مخدر در جهان محسوب می‌شود که مورد حمایت آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی نیز هست. در حال حاضر افراد بسیاری به خاطر سیاسی‌بازی آمریکایی‌ها جان خود را از دست داده‌اند و در حقیقت عدم اجرای وظایف از سوی آمریکایی‌ها در حوزه مواد مخدر موضوعی است که سازمان ملل باید به آن ورود کند.


رئیس قوه قضائیه گفت: سازمان ملل اگر بی‌طرف باشد باید آمریکا و کشورهای غربی را به دلیل عدم انجام وظایف خود در حوزه مبارزه با مواد مخدر بازخواست کند و از طرفی سازمان ملل متحد به جای اهدای جوایز به کشور ما، باید کشورهایی را که به وظایف خود در حوزه مبارزه و مقابله با مواد مخدر عمل نمی‌کنند مؤاخذه کند چرا که جان شهدا و  افرادی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر جان خود را از دست داده‌اند به گردن آمریکایی‌ها است.


وی با بیان اینکه کشور ما پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است، بیان کرد: امروزه در خصوص مواد مخدر با گروه‌هایی مواجه هستیم که به صورت سازمان‌یافته اقدام به قاچاق مواد مخدر می‌کنند. لذا باید تلاش‌های خود را برای شناسایی این گروه‌ها و سازمان‌ها افزایش دهیم تا جلوی ورود مواد مخدر به کشور گرفته شود. از طرفی برخی از سازمان‌های فعال در حوزه قاچاق مواد مخدر، مورد حمایت گروه‌های مافیایی هستند که این گروه‌های مافیایی نیز خود از سوی آمریکا و دیگر کشورهای غربی حمایت می‌شوند.


رئیسی تصریح کرد: حرکت ما در گام دوم انقلاب باید متفاوت با گذشته باشد تا در حوزه مواد مخدر به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم. امروزه آثاری که مواد مخدر بر مسائل اجتماعی ما دارد، بسیار نگران‌کننده است به‌طوری که بسیاری از طلاق‌ها به دلیل اعتیاد در جامعه رخ می‌دهد، لذا نگاه ما در حوزه مواد مخدر باید راهبردی باشد تا این معضل به‌طور کامل برطرف شود.


رئیس قوه قضائیه گفت: ستاد مبارزه با مواد مخدر دائماً باید وضع موجود را با گذشته مقایسه کند و برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای در این حوزه داشته باشد و از طرفی جلسات این ستاد باید توسط رئیس جمهور برگزار شود تا همه نهادها بیشتر از گذشته به وظایف خود عمل کنند.


وی یادآور شد: میدان مبارزه با مواد مخدر، اقدامات ویژه اطلاعاتی و امنیتی را می‌طلبد و پیشنهاد ما این است که در وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و اطلاعات ناجا، بخشی مستقل برای مبارزه با مواد مخدر تشکیل شود و در این صورت است که قطعاً به نتایج مطلوب‌تری دست پیدا خواهیم کرد و تلاش‌های ما باید به سمتی برود که خسارات ناشی از مواد مخدر در جامعه کاهش پیدا کند.


رئیسی در خصوص جمع‌آوری معتادان متجاهر اظهار کرد: جمع‌آوری معتادان از سطح شهرها امری مفید است اما اردوگاه‌ها و مراکز نگهداری معتادان باید فعال‌تر از گذشته شوند تا ما بتوانیم مجرمان مواد مخدر را نیز در این اردوگاه‌ها نگهداری کنیم.


رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: همه نهادها باید نسبت به موضوع مواد مخدر حساس باشند و در این راستا رسانه ملی می‌تواند با تولید برنامه‌های فرهنگ‌ساز نقش خود را در حوزه مبارزه با مواد مخدر به بهترین نحو ممکن انجام دهد تا نفرت عمومی نسبت به مصرف انواع مواد مخدر در جامعه ایجاد شود.


وی با بیان اینکه عزم جهانی برای مبارزه با مواد مخدر وجود ندارد، تصریح کرد: متأسفانه کشورهای اروپایی و آمریکا عزم محکمی برای حل معضل جهانی مواد مخدر ندارند و در حال حاضر تنها کشوری که مبارزه با مواد مخدر را جزء اولویت‌های خود می‌داند، جمهوری اسلامی ایران است.


رئیسی تصریح کرد: دیپلمات‌های ما باید موضوع مواد مخدر را در نشست‌های بین‌المللی خود بیشتر از گذشته بیان کنند و دیپلماسی مبارزه با مواد مخدر باید به‌طور جدی پیگیری شود. همه نهادها و سازمان‌ها باید موضوع مبارزه با مواد مخدر را جزء اولویت‌های خود قرار دهند تا به امید خدا این مشکل حل شود و مجموعه ما در حال حاضر نیازمند سندی جامع در این حوزه است که هم به نقش بین‌المللی و هم به نقش نهادهای داخلی اشاره کرده باشد تا در گام دوم انقلاب به نتایج مطلوبی در حوزه مبارزه با مواد مخدر برسیم.


انتهای پیام/4110/4076/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب