دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پایان حواشی دو مربی خارجی؛ پادشاهانی که در یک اقلیم نگنجیدند

برانکو و کی‌روش در دوران حضورشان در فوتبال ایران حواشی زیادی ایجاد کردند و حالا هر دو مربی به فاصله سه ماه از فوتبال ایران جدا شدند.
کد خبر : 400288
636023829794742931_lg.jpg

گروه ورزشی خبرگزاری آنا، فرزانه شریفی - درست یک سال پیش بود که تب دعوای برانکو و کی‌روش در فوتبال ایران بالا گرفت. دو مربی خارجی که آب‌شان در یک جوی نمی‌رفت و مدت‌ها با هم اختلاف و درگیری داشتند و همین دعوا و درگیری سوژه رسانه‌های داخلی و خارجی شده بود. 


دوران موفق برانکو و کی‌روش در فوتبال ایران


برانکو دوران موفقی در تیم ملی فوتبال ایران داشت اما جدایی این مربی کروات از فوتبال ایران تلخ تمام شد. پروفسور فوتبال ایران از سال 2003 تا 2006 هدایت تیم ملی را برعهده داشت، اما جام جهانی 2006 آلمان نقطه تلخ جدایی برانکو در فوتبال ایران را رقم زد. 


 تیم ایران در جام جهانی 2006 آلمان با تیم‌های پرتغال و مکزیک و آنگولا هم‌گروه شد اما شکست مقابل پرتغال و مکزیک و تساوی مقابل آنگولا باعث شد که تیم تنها یک امتیاز کسب کند و از صعود به مرحله بعد بازبماند. همین ناکامی پایان  جدایی برانکو از فوتبال ایران بود. 


پس از جدایی برانکو از تیم ملی فوتبال ایران، کی‌روش به عنوان یک مربی خارجی دیگر به فوتبال ایران آمد. مرد پرتغالی و چشم آبی فوتبال ایران که نام پرآوازه‌ای داشت، او دستیاری فرگوسن در منچستریونایتد و سرمربی رئال مادرید و پرتغال را در کارنامه خود داشت و از همین روی همه امیدوار بودند که این مربی خون تازه‌ای به فوتبال ایران تزریق می‌کند. 


کی‌روش و برانکو رودرروی هم


حضور کی‌روش در فوتبال ایران فراز و نشیب زیادی داشت، مربی پرتغالی که در ابتدای ورودش با دیسیپلین خاص خودش خیلی زود جای خودش را در دل مردم ایران باز کرد. او خیلی خوب بلد بود با مردم ارتباط بگیرد و همین موضوع روز به روز باعث محبوبیتش می‌شد. اما در کنار این محبوبیت جدال مرد پرتغالی فوتبال ایران با برانکو روزهای تلخی را در فوتبال ایران رقم زد. 


تاخت و تاز برانکو و کی‌روش


در روزهای داغ تابستان 95 اولین جدال کی‌روش و برانکو آغاز شد. تیم برانکو پس از اینکه مقابل نفت باخت و نتوانست قهرمان شود، عامل این ناکامی از دیدگاه برانکو اردوی‌های تیم ملی بود. مربی‌ کروات پرسپولیس معتقد بود که اردوهای تیم ملی غیرمنطقی است و همین امر باعث شد آنها نتوانند قهرمانی را کسب کنند.


چند ماهی از اختلاف برانکو و کی‌روش نگذشته بود که دوباره آتش این اختلاف در زمستان 95 شعله‌ور شد. برانکو دوباره از اردوهای‌ تیم ملی انتقاد کرد و کی‌روش هم در جواب انتقاد برانکو، ملی‌پوشان سرخ‌پوش را از اردو مرخص کرد. 



ماجرای مرکز ریکاوری و بازتوانایی در کمپ تیم‌های ملی و اختلاف کی‌روش با زهره هراتیان که همسر افاضلی بود و از آنجایی که افاضلی دوست صمیمی برانکو بود باعث شد تا دوباره این دو مربی به هم بتازند و کی‌روش ردپای برانکو را در این ماجرا ببیند و عامل این اختلافات را برانکو بداند.


بعد از آن حمایت علی کریمی از برانکو جنگ تازه‌ای به وجود آورد و این بار بیشتر از همیشه دو مربی خارجی در فوتبال ایران حواشی ایجاد کردند. این آتش اختلافات به قدری بالا گرفته بود که قلعه‌نویی هم در حمایت از برانکو وارد گود شد. فدراسیون فوتبال هم در نهایت به حمایت از کی‌روش برخواست و تاج به دنبال راضی کردن سرمربی تیم ملی بود تا استعفا ندهد. پس از آن هم  فدراسیون بیانیه‌ای  صادر کرد مبنی بر اینکه برخی در فوتبال دنبال اهداف خاصی هستند تا به این صورت جدال این دو مربی به صورت رسمی فوتبال ایران را تحت شعاع خود قرار دهد. 


پس از این اختلافات دوران شکوفایی پرسپولیس با برانکو رقم خورد. زمزمه استعفای کی‌روش از هدایت تیم ملی مطرح شده بود و خیلی‌ها گزینه تیم ملی را برانکو می‌دانستند و همین موضوع باعث شد برخی حامیان کی‌روش در حمایت از این مربی به پا خیزند. 


حواشی این دو مربی خارجی در فوتبال ایران تا جام جهانی 2018 ادامه پیدا کرد و پس از درخشش تیم ملی، کی‌روش در مصاحبه تلویزیونی به برانکو تاخت و به صراحت اعلام کرد که او عامل اصلی به هم خوردن اردوهای تیم ملی بود. البته برانکو هم طعنه‌های کی‌روش را بی‌جواب نگذاشت و در جواب  اظهارات کی‌روش گفت: «من نمی‌دانم از چه کسی صحبت می‌کنید، کی روش؟ استنلی کی روش بازیکن تیم ذوب آهن را می‌گویید که به سپاهان پیوسته است؟! سرمربی تیم ملی را می‌گویید؟ ایشان یک مربی قهرمان است. هرچند تاکنون قهرمان نشده اما حتماً یک مربی قهرمان محسوب می‌شود دیگر! من وقت زیادی ندارم تا درباره این مسائل به صحبت بپردازم. من از کشوری آمده‌ام که رفتارمان و نوع ارتباط‌گیری ما کاملاً متفاوت است. ایشان از کشور دیگری می‌آید. به‌هرحال تفاوت‌ها در نوع رفتارش و نحوه تربیت افراد مختلف است.»


این اختلافات و درگیری‌ها تا زمان رفتن کی‌روش از ایران ادامه داشت و هر روز در فضای فوتبال ایران بیانیه و جبهه‌گیری‌هایی علیه این دو مربی خارجی مطرح می‌شد و به نوعی فوتبال ایران فضای برای عقده‌گشایی این دو مربی از یکدیگر شده بود. 


بهمن سال گذشته کی‌روش به دوران هشت سال حضورش در فوتبال ایران پایان داد، پس از ناکامی ایران در نیمه‌نهایی جام ملت‌های آسیا، او برای همیشه ایران را به مقصد کشورش ترک کرد و حالا به عنوان سرمربی تیم ملی کلمبیا دوران تازه‌ای را در زندگی حرفه‌ای خود تجربه می‌کند. 


پس از پایان لیگ برتر و قهرمانی برانکو با پرسپولیس، زمزمه‌های رفتن این مربی از ایران مطرح شد. هر چند که مسئولان باشگاه پرسپولیس هر بار که حرف از رفتن برانکو می‌شد با اطمینان خاطر می‌گفتند برانکو در پرسپولیس خواهد ماند اما هفته گذشته خبری روی خروجی‌های رسانه‌های خارجی رفت که باعث شوکه شدن همه و از جمله مسئولان باشگاه پرسپولیس شد. برانکو با الاهلی عربستان توافق کرد و قرار است ادامه دوران مربیگری خود را در این تیم سپری کند.


به این ترتیب سه ماه از رفتن کی‌روش از فوتبال ایران نگذشته بود که برانکو هم راهی کشور دیگر شد. دورانی که این دو مربی برای فوتبال ایران رقم زدند پر از حواشی و درگیری بود و حالا هر دو مربی خارجی در کشور دیگری دوران تازه‌ای را برای خود رقم می‌زنند و بعید نیست که پس از پایان دوران بازنشستگی هر دو مربی در کنار هم تعطیلات بگذرانند!


انتهای پیام/4051/4057/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب