معدنهای نادر؛ سلاح جدید تجاری چین مقابل آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، جنگ تعرفهای یا اقتصادی ترامپ از سال 2016 با چین آغاز شده است. دونالد ترامپ در طول چند سال گذشته بر اساس تعرفه اقتصادی وارد جنگ با چین شده و چند دوره مذاکره بین این دو کشور هم کارساز نبوده است.
در میان نبرد تعرفههای متقابل میان چین و ایالاتمتحده، رسانههای چینی اعلام کردهاند که جنگ تعرفهای ادامه یابد، فروش فلزات معدنی کمیاب به ایالات متحده آمریکا محدود خواهد شد.
پکن که در جنگ مستقیم تجاری و اقتصادی با آمریکا قرار دارد میگوید که کشورهایی که مقابل توسعه اقتصادی چین میایستند، نباید انتظار صادرات مواد معدنی از این کشور را داشته باشند؛ این یعنی چین برای آمریکا خط و نشان پر رنگیکشیده است.
گفتنی است، چین یکی از بزرگترین فروشندگان و تأمینکنندگان مواد معدنی و فلزات نادر در جهان است و این بهترین اهرم آنها برای مقابله با جنگ اقتصادی است. چینیها به صراحت اعلام کردهاند که هر کشوری نمیتواند مواد معدنی و فلزات این کشور را استفاده کند و در مقابل توسعه چین هم بایستد.
فلزات گرانبها و کمیاب در موارد مختلفی استفاده میشوند. از جمله در حوزه پزشکی برای درمان سرطان و در دندانپزشکی نیز مورد مصرف قرار میگیرند و برای آمریکا بسیار مهم است که بتواند بهراحتی از چین فلزات مورد استفاده خود را وارد کند.
افزون بر این، چین دارای بزرگترین معادن فلز خاکی و گیاهی در جهان است، یکی از معدود تولیدکنندگان این نوع فلز در جهان نیز به شمار میرود و تقریباً نیمی از ذخایر نادر زمین در انحصار پکن قرار دارد.
آمریکا اما در این زمینه تنها دارای یک معدن در کالیفرنیا است که نمیتواند روی آن حساب زیادی باز کند. چین هم اهمیت این موضوع را شناخته است. از طرفی شرکت الکترونیک و تولیدکننده تلفنهای همراه هوشمند آمریکایی اپل نیازمند تهیه فلزات خاکی کمیاب در ساخت و توسعه دوربینها و بلندگوهاست و به همین دلیل آمریکا در جنگ تجاری با چین راه سختی و شاید ناممکنی در پیش دارد.
انتهای پیام/4106/4082/
انتهای پیام/