دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 خرداد 1398 - 11:22
با حضور سردار سلامی؛

سردیس شهیدان شبلی در سنندج رونمایی شد

سردیس شهیدان برادران شبلی با حضور فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سنندج رونمایی شد.
کد خبر : 399515
156412003.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از کنگره 5400 شهید استان کردستان، همزمان با کنگره 5400 شهید استان کردستان از سردیس شهیدان شبلی صبح امروز با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سنندج رونمایی شد.


شهیدان محمدمهدی، محمدهادی و محمدمعروف شبلی نماد ایستادگی و مقاومت مردم کردستان در برابر زیاده‌‌خواهی‌های مزدوران استکبار جهانی هستند؛ این سه برادر جان خود را تقدیم انقلاب اسلامی کردند تا احدی زیر بار ظلم و جنایت مستکبران قرار نگیرد.


برادران شهید محمدمهدی، محمدهادی و محمدمعروف شبلی به ترتیب در سال‌های 1323، 1329،1331 در خانواده‌ای مذهبی و متدین در شهرستان سنندج به دنیا آمدند. پدرشان محمدنواب و مادرشان بانو بهیه نام داشت.


محمدمهدی ـ برادر بزرگتر ـ تا پایان دوره راهنمایی در تحصیلش ادامه داد و بعد از آن وارد ارتش شد. محمدمهدی با دیدن ظلم و ستم عمال حکومت پهلوی در حق مردم رنج‌دیده و ستم‌کشیده ایران، به مخالفت با رژیم پهلوی برخاست و به همین دلیل از ارتش متواری شد و زندگی مخفیانه‌اش را آغاز کرد.


محمدمهدی به‌رغم اینکه نیروی کادر ارتش شاهنشاهی بود؛ اما به‌دلیل فطرت پاک اسلامی و انسانی که داشت، نمی‌توانست ظلم و ستم عمال حکومت پهلوی را در حق مردم ببیند و حرفی نزند. محمدمهدی در طول مدتی که متواری بود، گاهی به صورت مخفیانه به منزل پدرش در شهر سنندج سرمی‌زد و جویای حال پدر و مادر پیر و خواهر و برادرانش می‌شد.


محمدهادی ـ برادر دوم ـ تا پایان دوره دبیرستان تحصیلش را ادامه داد و موفق به اخذ مدرک دیپلم در رشته طبیعی شد و بعد از آن به استخدام سازمان آب شهرستان سنندج درآمد. محمدهادی که جوانی آرام و سر به زیر بود، فقط در فکر ارایه خدمات به مردم بود.


محمدمعروف برادر کوچک خانواده تا پایان دوره ابتدایی به تحصیلش ادامه داد و بعد از آن مشغول به کار شد. محمدمعروف به همراه یکی از دوستانش شهید نعمت‌الله سهراب‌نژاد به کار گچ‌کاری مشغول بود و بعد از فراغت از ساعات طولانی کار به زورخانه گیو در خیابان فردوسی سنندج می‌رفت و مشغول ورزش می‌شد.



محمدمعروف که همواره مدافع حق و حقوق مردم مظلوم و ستم‌کشیده سنندج بود، بارها به همراه دوستش شهید نعمت‌الله سهراب‌نژاد برای دفاع از حقوق تضییع شده مردم با نیروهای شهربانی درگیر و کتک مفصلی به آنان زده بود.


بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، محمدمعروف به عنوان نماینده کارگران در شورای 11نفره شهر سنندج انتخاب و به دفاع از حقوق مردم پرداخت. وی به‌رغم اینکه می‌توانست به واسطه نماینده مردم بودن، از حقوق و مزایای قابل توجهی بهره ببرد، اما هیچ‌گاه به خودش اجازه نداد که زندگی اش قبل و بعد از نمایندگی تفاوت داشته باشد.


بعد از حضور ناموجه گروهک‌های ضد انقلاب در کردستان و مهاجرت جوانان انقلابی کردستان به استان‌های هم‌جوار، شهید محمدمعروف شبلی که مسئولیت نمایندگی مردم در شورای 11نفره سنندج را بر عهده داشت به مخالفت با گروهک‌های ضد انقلاب پرداخت.


مخالفت‌های محمدمعروف با گروهک‌های ضد انقلاب روز به روز بیشتر می‌شد و ابعاد تازه‌تری به خود می‌گرفت. یک روز بعد از اینکه گروهک‌های ضد انقلاب در مقابل ساختمان باشگاه افسران سابق رگبار گلوله را به سوی مردم بی‌گناه سنندج نشانه می‌گیرند و موجب شهادت یک کودک خردسال می‌شوند، شهید محمدمعروف شبلی با مراجعه به سازمان صدا و سیمای سنندج و در یک گفتگوی زنده رادیویی علاوه بر محکوم کردن این اقدام تروریستی، نقشه‌های شوم گروهک‌های ضد انقلاب را برای مردم برملا می‌کند.


عناصر گروهک کومله چند روز بعد از سخنرانی آتشین محمدمعروف در رادیو سنندج ـ 18 خردادماه سال 1359 ـ برای انتقام‌گیری از وی به زور اسلحه وارد مسجد شیخ غیاثیان محله وکیل سنندج می‌شوند. مردم ابتدا اجازه نمی‌دهند که نماینده شهرشان مورد اذیت و آزار نیروهای کومله قرار گیرد؛ اما بعد از اینکه اسلحه نیروهای کومله را روی پیشانی خود می‌بینند، از مسجد خارج می‌شوند.


شهید محمدمعروف شبلی 18 خردادماه سال 1359 (بر اساس اسناد بنیاد شهید) در مسجد غیاثیان سنندج بعد از تحمل شکنجه فراوان توسط نیروهای کومله به شهادت می‌رسد. بعد از گذشت چند ساعت و انتشار خبر شهادت محمدمعروف شبلی در سطح شهر، برادرش محمدهادی نیز در اعتراض به جنایت گروهک کومله و شهادت برادرش در محل کار خود در ابتدای خیابان شهید شبلی فعلی به شهادت می‌رسد.


شهید محمدمهدی شبلی بعد از اینکه از خبر شهادت برادرانش مطلع می‌شود، به سنندج می‌آید، اما در مسیر کامیاران ـ سنندج در ایست بازرسی گروهک‌های ضد انقلاب توسط جاسوسان شناسایی می‌شود و طرز فجیعی به شهادت می‌رسد.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته