دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حکیم‌آذر خبر داد:

چاپ مرحله نخست طرح تحقیقاتی دانشنامه فرهنگی چهارمحال و بختیاری

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از چاپ مرحله نخست طرح تحقیقاتی دانشنامه فرهنگی چهارمحال و بختیاری با معرفی مشاهیر و مفاخر خبر داد.
کد خبر : 399124
dr.hakim2.jpg

محمد حکیم‌آذر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در شهرکرد، درباره طرح تحقیقاتی دانشنامه فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: این طرح در سال 1395 به تصویب معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی رسید و واحد شهرکرد مأمور به اجرای این طرح شد.


وی بیان کرد: به عنوان سرپرست این طرح از زمان ابلاغ طرح تحقیقاتی دانشنامه فرهنگی استان که در فاز اول به مشاهیر و مفاخر استان چهارمحال و بختیاری می‌پردازد، اداره این کار را برعهده گرفتم و از همکاری 20 نفر از نویسندگان و پژوهشگران رشته‌های مختلف استان از قبیل تاریخ، روان‌شناسی، ادبیات، جغرافیا و رشته‌های مرتبط با مطالعات فرهنگی بهره گرفتم و در نهایت این طرح فروردین سال 1398 به پایان رسید.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد افزود: در این طرح بیش از 500 مدخل برای نگارش مقاله‌ها در نظر گرفته شد که در حوزه مشاهیر و مفاخر هستند و هرکدام از این مدخل‌ها به تناسب وزن موضوع با توجه به منابع مکتوب توسط نویسندگان و محققان نگاشته شده‌اند و اکنون فاز اول این طرح که خودش بخشی از دانشنامه جامع استان چهارمحال و بختیاری است، به همت دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به پایان رسید.


دبیر تهیه و تدوین دانشنامه فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: یکی از ویژگی‌های این طرح این بود که در حوزه مشاهیر و مفاخر یافته‌هایی داشتیم که واقعاً این یافته‌ها تحولات ادبی و فرهنگی استان را دگرگون کرد. شخصیت‌هایی را در مطالعات تاریخی پیدا کردیم که متعلق به این استان بودند و تا این تاریخ هیچکس از اینها اطلاعی در دست نداشت؛ این شخصیت‌ها و آثارشان را در این دانشنامه معرفی کرده‌ایم، بخشی از این آثار بسیار ارزشمند هستند و اکنون توسط خود بنده در حال تصحیح هستند و ان‌شاءالله با همت مردم استان و همکاری دستگاه‌ها تا پایان امسال آثار این نویسندگان منتشر خواهند شد.


حکیم‌آذر اظهار کرد: یکی از خوشبختی‌های ما این است که تاریخ فرهنگی و تاریخ اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری را که منابع مکتوب قدیم‌تر از دوره افشار نداشته، به ایلخانان مغول برگرداندیم، یعنی به عقب برده‌ایم. ما منابع مکتوبی که الان در اختیار داریم، نشان می‌دهد که در منطقه چهارمحال و بختیاری که الان زندگی می‌کنیم، آثار فرهنگی و ادبی و ایدئولوژیک خلق شده و نویسندگان بسیار بزرگ و مطرحی از دوره ایلخانی به این طرف در این استان داشته‌ایم. همین امر موجب شد که دایره و دامنه شناخت ما از حوزه فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری بسیار بسیار گسترش پیدا کند.


سرپرست طرح تحقیقاتی دانشنامه فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری در ادامه افزود: ما به کانون‌های خوشنویسی در شهرستان‌های بروجن، شهرکرد و فرخشهر و برخی دیگر از نقاط استان مانند قریه چالشتر دست پیدا کردیم، اینها را در سخنرانی‌هایی که در رویدادهای مختلف فرهنگی در استان بود، به اطلاع رساندم. اکنون همتی حاصل شده تا از طرف دوستان در شهرستان بروجن و همچنین در شهرکرد که علاقه‌مند شده‌اند، این آثار مربوط به خوشنویسان و کاتبان نسخ خطی مربوط به این دو شهرستان را جمع‌آوری و در موزه‌ای نگهداری کنند.


حکیم‌آذر گفت: در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان که در 28 اردیبهشت ماه امسال برگزار شد، گزارش اینجانب در ارتباط با اتمام طرح دانشنامه فرهنگی به اعضای شورای فرهنگ عمومی ارائه و مورد استقبال واقع شد و استاندار و نماینده ولی فقیه در استان و سایر مدیران دستگاه‌ها نگاه مثبت به این طرح داشتند، به‌ویژه نماینده ولی فقیه در استان تأکید بسیار زیادی داشت مبنی بر اینکه فاز دوم این طرح توسط دستگاه‌های اجرایی استان پیگیری شود.


عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد در پایان افزود: با توجه به مصوبه‌ای که در شورای فرهنگ عمومی صورت گرفت، به نظر می‌رسد که حمایت اداری برای فاز دوم این طرح که دربردارنده موضوعات هنر، صنایع، موسیقی، خوراک و مسائل دیگری در حوزه مردم‌شناسی استان است، پیگیری شود و ان‌شاءالله فاز دوم دانشنامه فرهنگی را با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان شروع خواهیم کرد و امیدوارم که بتوانیم با توفیق الهی این کار را به پایان برسانیم.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب