دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 خرداد 1398 - 11:53
موحد هشدار داد:

قاچاق گندم از مرزهای کشور با همدستی اتباع خارجی و سودجویان داخلی

رئیس کل دادگستری استان کرمان در پی همدستی اتباع خارجی با سودجویان داخلی برای قاچاق گندم از کشور هشدار داد.
کد خبر : 399026
ContentImages_106698.jpg

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری آنا از استانداری کرمان، یدالله موحد صبح امروز در شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان گفت: در استان کرمان تأکید بر این است که تدابیر اندیشیده شده برای جلوگیری از قاچاق گندم به خارج از کشور به‌صورت جدی از سوی نهادهای دست‌اندرکار پیگیری شود.


وی اضافه کرد: دغدغه موجود این است که با توجه به اهمیت راهبردی محصول گندم و برنامه دولت برای تولید، تأمین، نگهداری گندم و اهمیت آن در تأمین قوت غالب مردم از قاچاق این محصول به خارج از کشور جلوگیری شود.


رئیس کل دادگستری کرمان با بیان اینکه کشور با تولید انبوه و کافی محصول راهبردی گندم توسط کشاورزان به خودکفایی رسیده است، عنوان کرد: اخبار و اطلاعاتی واصل می‌شود که برخی اتباع کشورهای همجوار با  همدستی افراد فرصت‌طلب و سودجو اقدام به خرید گندم با نرخ بالاتر از نرخ مصوب دولتی و نگهداری آن در مکان‌های استیجاری برای خارج کردن آن از استان و کشور می‌کنند.


موحد با تأکید بر اینکه این اقدامات هدفمند هستند، تبیین کرد: اگر قاچاق گندم به‌عنوان محصولی راهبردی رخ دهد، موجب مخدوش‌شدن امنیت روانی و غذایی مردم و ترویج شایعات می‌شود و بدون تردید رسانه‌های بیگانه نیز بر روی این مسائل موج‌سواری کرده و به آن دامن می‌زنند.


وی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های متولی و دست‌اندرکاران باید از ظرفیت‌های خود بهره گیرند تا جلوی وقوع چنین وضعیتی گرفته شود.


رئیس کل دادگستری کرمان با بیان اینکه در گذشته نیز شاهد اقدامات سازمان‌یافته و هدفمند در قاچاق گوشت و قاچاق دام و مشکلات ناشی از آن بوده‌ایم، ادامه داد: برای جلوگیری از قاچاق گندم در شهرستان‌ها نیز مدیران باید متناسب با وضعیت شهرستان متبوع برنامه‌ریزی و اقدام کنند.


موحد یادآور شد: بارها در جلسات مختلف تأکید شده که هرچه سریع‌تر تکلیف بستر رودخانه‌ها مشخص و وضعیت تعرض در این مناطق نیز معین شود.


تأکید بر کشت‌های جایگزین و گلخانه‌ای برای استفاده بهینه از منابع آبی


استاندار کرمان نیز در این جلسه به موضوع برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی در استان کرمان اشاره و اظهار کرد: اضافه برداشت‌ها فقط مربوط به چاه‌های غیرمجاز نیست و برخی چاه‌های مجاز نیز اقدام به اضافه برداشت می‌کنند که با نصب کنتورهای حجمی می‌توان این موضوع را مدیریت کرد.


محمدجواد فدایی، کشت‌های جایگزین و گلخانه‌ای برای استفاده بهینه از منابع آبی موجود را مورد تأکید قرار داد و اضافه کرد: تصمیم مهم این است که از ایجاد چاه‌های غیرمجاز جدید جلوگیری شود.


وی توضیح داد: در جلسه هفته گذشته با وزیر نیرو و نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی چنین مطرح شد که وزارت نیرو تا دو هفته آینده دستورالعملی برای نصب کنتورهای حجمی ابلاغ می‌کند و این تصمیم سراسری گام خوبی برای جلوگیری از اضافه برداشت از منابع آبی خواهد بود.


استاندار کرمان بیان کرد: طرحی از سوی استان کرمان مطرح شده تا مردم داوطلبانه برای کاهش مصرف آب اقدام کنند و دولت نیز تسهیلات کم‌بهره برای کشت گلخانه‌ای به آنها بدهد که این طرح پس از تصویب در کارگروه سازگاری با کم‌آبی استان کرمان در سطح کشور نیز پس از تصویب در مراجع مربوط اعتبارات لازم از صندوق توسعه ملی به آن اختصاص خواهد یافت.


فدایی موضوع توانمندسازی محرومان را یادآور شد و تأکید کرد: در 31 استان 31 نقطه کمتر توسعه‌یافته انتخاب شده‌اند که برنامه خاصی برای آنها در راستای اجرای طرح توانمندسازی اجرایی شود.


وی مطرح کرد: پیشنهاد دادیم که دهستانی به‌صورت مشترک از سوی اداره‌کل امور اجتماعی استانداری کرمان و معاونت اجتماعی دادگستری کل این استان انتخاب شود و اقدامات لازم در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی و توانمندسازی در آن مردم صورت گیرد.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب