تلاش وزیران اروپایی برای حل اختلاف بر سر سهمیهبندی پناهجویان
بهگزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا بهنقل از شبکه خبری «بیبیسی»، گروهی از کشورهای اروپای مرکزی با درخواست 22 عضو اتحادیه اروپا برای تعیین سهمیه پذیرش پناهجویان مخالفت میکنند.
بر اساس این گزارش، «ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان که در اینباره یکی از سختترین مواضع را دارد، اعلام کرد: مرزهای اروپا در معرض تهدید است، مهاجران درحال شکستن مرزها هستند و این وضع نیازمند موضعی واحد است.
ورود صدها هزار پناهجو به کشورهای اتحادیه اروپا، اختلافات عمیق اعضای این اتحادیه را برملا کرده است. وزیران کشور اعضای این اتحادیه در جلسه امروز خود در «بروکسل» پایتخت بلژیک، تلاش میکنند پیش از اجلاس فوقالعاده سران اتحادیه اروپا، درباره پناهجویان به وحدت نظر دست یابند.
سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا قرار است فردا (چهارشنبه) با یکدیگر دیدار کنند. کشورهای مجارستان، لهستان، اسلواکی و جمهوری چک با تعیین سهمیه برای پذیرش پناهجویان مخالفند. با وجود این، «لوبومیر زائورالک» وزیر امورخارجه جمهوری چک بعد از مذاکرات روز دوشنبه مقامهای این چهار کشور گفت که همه آنها همچنان بهطور کامل بر یافتن راهحلی در این زمینه تعهد دارند.
تعدادی از کشورهای اتحادیه اروپا خواهان تقسیم متعادلتر پناهجویان در سراسر اتحادیه اروپا هستند.
آلمان و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که از طرح جابهجایی 120 هزار مهاجری که به یونان، ایتالیا و مجارستان پناه بردهاند حمایت میکنند.
سایر تحولات روز گذشته (دوشنبه)
در اردوگاه موقتی در «اوپاتوواچ» کرواسی در مرز صربستان درگیریهایی میان پلیس و پناهجویان گزارش شد. این حادثه پس از آن رخ داد که حدود 40 اتوبوس حامل مهاجران شبانه وارد اردوگاه شد. در این حال هشت اتوبوس آنجا را ترک کردند که ظاهرا بهسوی مرز مجارستان عازم بودند.
شمار زیادی از پناهجویان بهدنبال کشف مسیرهایی برای رسیدن به آلمان از جنوب اروپا هستند.
پلیس یونان، کشوری از نخستین نقاط ورودی پناهجویان به اروپاست، اعلام کرد که در یک روز گذشته 8500 نفر به سمت مقدونیه حرکت کردند.
پلیس اتریش اعلام کرد که 24 هزار مهاجر در روزهای پایان هفته وارد آنجا شدند. روز گذشته (دوشنبه) انتظار ورود هزاران نفر دیگر به اتریش میرفت.
دولت مجارستان با انتشار آگهی در روزنامههای لبنانی، مهاجران را ترغیب کرد راهی سفر اروپا نشوند. همزمان گروه پزشکان بدون مرز با انتشار آگهی در این روزنامهها، از کشورهای اروپایی خواست تا مرزهایشان را به روی پناهجویان باز کنند.
طبق قوانین اتحادیه اروپا، هر پناهجو باید پس از ورود به نخستین کشور عضو اتحادیه، در همان کشور ثبتنام کند و اسکان داده شود ولی در بحران اخیر، دهها هزار پناهجو که بیشتر آنها شهروند سوریه و عراق بودند، بدون ثبتنام و پس از عبور از مجارستان وارد اتریش یا آلمان شدهاند.
انتهای پیام/