فضا و شرایط برای ورود دانشگاهها به بخش ارتباط با صنعت هموار شود
اسماعیل عبداللهی در گفتگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره ارزیابی خود از ارتباط دانشگاه و صنعت با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با دانشگاهیان اظهار کرد: حل مشکلات صنعت توسط دانشگاه یکی از ضرورتهای ملی تلقی میشود. در این زمینه وزارت صنعت پایکار آمده، اما چالشهایی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی افزود: در بخش درآمدهای غیرشهریهای کسبوکار، مدتی پیش با شرکتهای شهرکهای صنعتی استان بوشهر تفاهمنامه برقرار کرده و ظرفیتهای دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر را اعلام کردیم؛ اما باید سازوکاری اتخاذ شود که این ارتباط بهویژه از جانب دستگاههای اجرایی تسهیل شده و فضا و شرایط برای ورود دانشگاهها هموار شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با توجه به کارشکنی برخی مسئولان در مسیر ارتباط دانشگاه و صنعت گفت: بهعنوان مثال برای دریافت مجوز تأسیس کارخانه تولیدی محصول بایوپلیمری در حالی که این طرح در شورای اقتصاد و سرمایهگذاری سازمان مرکزی دانشگاه تأیید و راهکارهای زیستمحیطی اتخاذ شده است؛ اما در عمل به این جمعبندی رسیدیم که دستگاههای اجرایی برای صدور مجوز کارها را پیچیده کرده و فقط شعار میدهند و زمینه همکاری و ارتباط را فراهم نمیکنند.
عبداللهی افزود: استان بوشهر در حوزههای مختلف نفت، گاز، پتروشیمی، معادن، شیلات، هستهای و کشاورزی ظرفیت خوبی داریم؛ اما فعالسازی این حوزهها منوط به حمایت دستگاههای اجرایی است تا بهطور واقعی و عملیاتی پایکار بیایند و اگر دانشگاهی به آنها مراجعه کرد، به جای اینکه آنها را در شرایط بوروکراتیک قرار دهند در شرایط کاری حمایت کرده و موانع را بردارند تا ارتباط برقرار شود.
وی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با 26 دستگاه اجرایی استان تفاهمنامه همکاری دارد؛ اما آنها هنوز نتوانستهاند دانشگاهها را بهعنوان دانشگاههای نسل سوم و چهارم که کارآفرین هستند و میتوانند مسائل و مشکلات جامعه را حل کنند، بپذیرند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر گفت: درباره همکاری نکردن صنعت با دانشگاه میتوان طرح گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان، طرحهای پرورش میگو در بخش شیلات، فرآوری و بستهبندی محصولات استان مانند خرما، میگو و ماهی، ایجاد مدرسه خلاقیت و نوآوری و طرح نفت و گاز عسلویه را نام برد که دستگاههای اجرایی دانشگاه را بهعنوان مرکز تولید علم به رسمیت نمیشناسند در حالی که دانشگاه آزاد اسلامی با 70 هزار هیئت علمی و کارمند مجموعه بزرگ کارآفرین بوده و توانایی انجام این فعالیتهاست.
عبداللهی با تأکید بر تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت مطرح کرد: دانشگاهها باید با وزارتخانههای مرتبط موضوعات و چالشها را در میان بگذارند و دستگاههای اجرایی با دستور شفاف وزارتی به استانها با هموارکردن مسیر همکاری با دانشگاه، این ذهنیت که دانشگاهها نمیتوانند وارد کارهای اقتصادی شوند را برطرف کنند؛ چراکه جایگاه دانشگاههای نسل سوم و چهارم که مسئلهمحور هستند بین دستگاههای اجرایی نمایانتر میشود.
انتهای پیام/4121/4062/
انتهای پیام/